Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

Gosiu i mi się marzą kurki na tej emeryturze, ale tylko dla chodzenia, nawożenia i jaj, bo nic więcej z nimi bym nie potrafiła zrobić, zresztą S. też nie, znając jego. Co do psa, to popieram Dorotkę, mój Wader jest tego przykładem.
Jak był szczeniakiem strasznie mi wszystko gryzł, 3 wersalki, swoje łóżka, demolka mieszkania, tak przez 3 lata. Wet mówił, że tak reaguje na stres bo zostaje sam w domu na wiele godzin. Przeszło po trzech latach, jak kupiłam najtańsze łóżko do pokoju, brzydkie jak diabli, ale myślałam, że i tak zaraz je poszarpie, więc szkoda kasy. Nie poszarpał, stoi do dziś , nadgryzione zębem czasu.
Niestety od 2 tygodni, znowu mu coś się poprzestawiało, tym razem torby, dywany zrywa, tarmosi, gryzie, obawiam się, że wrócił mu na starość stres, że sam siedzi w domu.
Szkoda, że te biegi w tygodniu i na dłużej nie przyjeżdżacie ;:145 .
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rojniki fajne! Ja dziś robiłem porządki na skalniaku, bo te małe rojniki zostały zaduszone przez ekspansywne rozchodniki i inne.
Bydgoszcz, Gdańsk - to dalekie wyjazdy więc na razie nie planuję takich eskapad. Ale mam nadzieję, że w przyszłym roku nasze drogi (biegowe) się przetną (w Wawce prawie co tydzień jakiś bieg).
Myślałem, że koniki macie przy domu :?
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu, podziwiam Twoje zdolności plastyczne ;:180 Pięknie wychodzą Ci wszelkie ozdoby. Ta z ptaszkami na patyczku rewelacja ;:138
Podrzuć na pw jakiś przepis na leczo z bakłażanami, chętnie skorzystam. Oczywiście jak będziesz miała czas.
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Małgosiu ...

cudnie będą wyglądały tulipany w donicy, ja też .. miałam :twisted: ale wiesz ...przywiozłam Ślinkę i ona straszne przemiany robi u mnie w ogrodzie .. przesadza i zjada niektóre rośliny ;:124 Powojnik cudo .. pewnie ,że będzie coś z niego - jak to mówi mój dziadek " a ma inne wyjście " .. a gdzie go dasz na zimę ? Bakłażany ;:oj szok ! .. cudne - , lubię faszerowane z mięsem , pieczarkami itd..
Wiesz ,że uwielbiam te Twoje ozdoby .. nigdy nie mogę nic fajnego trafić na targowiskach .. Pepsiunia ;:167 jaka grzeczna .

Ja dostałam od sąsiada całą przyczepkę krowiego .. . dałam do kompostownika oraz kostkę słomy :lol: dał mi dwie ;:204

Dobranoc .
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu,
ja też lubię rojniki.
Jednak już nie dosadzam nowych.
Niestety, skalniaki wymagają sporego nakładu pracy, a pomimo to po jakimś czasie bywają opanowane przez chwasty.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu podziwiam rojniki, wyplewione czy nie masz chwastów u siebie? Bakłażany z orzechami włoskimi i pestkami granatów to taka pyszna przekąska gruzińska. Są przepisy w necie może spróbujesz :D a może coś takiego na zimę http://aleksandraseghi.com/2012/11/22/b ... do-sloika/ .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit
Rześko i słonecznie. Podoba mi się taka aura. I za to kocham jesień, za ten spokojny dzień i za ....grzyby ;:167

Obrazek

Dorotko - Masz rację, pies nie może zostać sam w domu na długo. Moje mieszkają na dworzu, ale i tak po całym dniu rozłąki cieszą się aż do szaleństwa. A kot to co innego, on sobie poradzi, chociaż moja trójca wita mnie codziennie po pracy z widoczną ulgą w oczach. Uff wróciła :lol:

Soniu - Żałuję,że mam garaż bez okna. Gdybym teraz budowała dom ....ech Polak mądry po. Nie mam dobrych miejsc na zimowanie moich cudeniek kochanych. Kombinuję co sezon. ;:219

Dorotko - A może Wader się zakochał? :D Albo otępienie jakieś go bierze. Pies mojej mamy to dopiero jest artysta. On nigdy nie zostaje sam w domu, a ma już 8 lat i jest po kastracji. Jakby Zuza powiedziała....jest wałachem :;230 Pogryzie wszystko co można pogryźć. Taki diabeł. Nawet załatwił kiedyś mojej śp.babci protezę zębową. Mama wyszła do sklepu, babcia spała, zęby w szklance....po powrocie ze sklepu moja mama nie wiedziała, czy umrzeć ze śmiechu, czy z rozpaczy.
Szkoda, ale może jak będziecie na miejscu to przyjdziecie kibicować? ;:136

Jacku - Nie ma lekko, do koni muszę dojeżdżać. No co Ty, do Bydgoszczy masz ze 3 godzinki, do Gdańska ciut dalej. Teraz mamy już jakieś A coś tam. Fajnie by było się spotkać na biegach, no ale wiesz ja tylko kibicuję. Nie lubię się męczyć ;:224

Dorotko 350 - Napiszę Ci kochana moje sposoby na bakłażany, ale cudów się nie spodziewaj bo ja nie korzystam z przepisów. W moich garnkach ja sobie sama rządzę :D
A ozdoby lubię ....ja taka gadżeciara jestem :oops:

Violka - No właśnie, zapomniałam zabrać słomę od znajomego. A przyda się na okoliczność zimową. :D Powojnika zadołowałam, a potem okryję jakoś, bo nie mam innego wyjścia. Może da radę....bo nie ma innego wyjścia. Jak da radę, będę kombinowała dalej. Mistrzynią rozmnażania jesteś to wiesz sama ile radochy ma się, jak kawałek kijka puści listki.
Ślinka wyrośnie, przestanie psocić.
I ja lubię nadziane bakłażny ;:333

Madzia - Nie mam skalniaka. Nie chcę, bo własnie boję się, że nie podłam chwastom. A pomiędzy rojnikami bardzo rzadko zdarzają mi się chwaściorki, a jak już są, to małe. Rojniki posadziłam na kamykach.Pod kamykami jest agrowłóknina. Rojniki już tak mocno się rozrosły, że zasłaniają prawie całą przydzieloną im przestrzeń, muszę korygować.

Marysiu - Zaraz lecę do przepisów, dziękuję za linka.Bakłażan ma wiele zastosowań.
Chwastów nie ma,bo pod kamykami agro położona :D

Zakochałam się w naparstnicy. Posadziłam kwiatka w czerwcu a on non stop kwitnie, cudnie kwitnie. I ten kwiat...jak z innej planety.

Obrazek

Obrazek

Nowy wianek na drzwi wejściowe. Małe zmiany, dużo radości :D

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Małgosiu, tak mi się zdaje, że koty, to taki radar jakiś mają, że zawsze wiedzą, kiedy wracamy do domu. Zresztą psy też. Bo jak miałam mojego Maksa, to zawsze czekał przed bramką, kiedy przyjadę. Co robił przed bramką, pisać nie będę. Do tej pory zbyt dużo emocji to wywołuje. A winę za to ponosi człowiek, jak zawsze.
Kani nie zbieram, bo to chyba one? Zbyt marny ze mnie znawca. Ale uwielbiam je jeść, są pyszne.
Czy ta jesień spokojna? Małgoś, takiego szaleństwa w moim życiu jeszcze nie było. Ale może na dobre się
obróci. ;:196
Wianek wspaniały, hortensje są w nim piękne. Moje w tym roku nie pokazały nic. :roll:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MAŁGOŚ chyba pójdę jutro i zerwie wszystkie kwiatostany na hortensjach ...będę wiła wianek a z czego masz stelaż do wianka :?:

zdolniacha ;:138
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Małgosiu :wit wianek rewelacyjnie wygląda, bardzo delikatnie ;:333 Naparstnice ostatnio wracają do ogrodów, też mam taki kolor...w kilku miejscach są posadzone...inne kolory by się przydały. Kani nie boisz się zbierać, mają trującego brata bliźniaka...różnią się tylko ułożeniem blaszek na kapeluszu ;:185
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Msz 3 koty? :shock: No, gratuluję! Sporo tych zwierząt u Ciebie ;:224
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Na sowy pociekła mi ślinka! W ogóle zazdroszczę grzybobrania. Ja coś wybrać się nie mogę ;:223 Wianuszek z budeczką - miód!

Mtabal to pasta do chlebka z pieczonych w całości i odcedzonych bakłażanów z tahini, czosnkiem, zieloną pietruszką i oliwą. Tak sobie nabierasz chlebkiem. Chyba muszę zrobić, ale bakłażan niestety będzie kupny.
Rojniki cudowne! Kiedyś próbowałam uprawiać, ale jakieś chwasty mi zarosły i widelcem musiałam pielić ;:223
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Gosia uśmiałam się z tych zębów babci, Wader raczej ma stresa bo 3 miesiące z kimś był, teraz znowu sam. Wet mówił, że tak przeżywa że jego stato wybywa z domu na długi czas. :wink:
Wianek cudowny, u mnie w tym roku dekoracji nie ma z czego robić, a szkoda, to anabelka taka ozdobna?.
My w domu to dopiero o 18 jesteśmy, nie wiem o której są biegi.
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Kontakt:

Post »

Witam koleżankę z za miedzy, fajny ogród tworzysz.rozchodniki uwielbiam, różane zamówienie super :-)wyglaskaj futrzaki ode mnie :-)
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Wianek bardzo ładny, szkoda, że moja Anabella tak podupadła na urodzie, bo bym sobie też uwiła :wink:

Moje naparstnice też szykują się do ponownego kwitnienia, jak pogoda da im szansę, to może jeszcze zobaczę kwiaty. Też je bardzo lubię, a w tym roku udało mi się okazyjnie kupić taką z łososiowymi kwiatami...
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”