Kwiatuszki Filigranowej cz.VII
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiatuszki Filigranowej cz.VII
Hej Pati
Szybko rozrasta się Twoja kolekcja zielonych-bardzo oryginalnie prezentują się Twoje nowe okazy-gemini,painted lady,strzałkowiec i philodendron ilsemanii
Pozdrawiam.

Szybko rozrasta się Twoja kolekcja zielonych-bardzo oryginalnie prezentują się Twoje nowe okazy-gemini,painted lady,strzałkowiec i philodendron ilsemanii

Pozdrawiam.
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fakt, skrzydłokwiat Gemini ma swój urok dzięki tym listkom
Pati, powiedz, jak dajesz pnącym roślinom te słupki do doniczek, to przywiązujesz roślinę do nich jakoś, czy one się same wspinają?

Pati, powiedz, jak dajesz pnącym roślinom te słupki do doniczek, to przywiązujesz roślinę do nich jakoś, czy one się same wspinają?
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gemini rzeczywiście piękny - gratuluję. I ręki, i miejsca, że tak pięknie rośnie! 

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Pati u Ciebie same rarytasy i jak miło popatrzeć na nie.
Nie mam ręki do skrzydłokwiatów chyba je stale zalewam a Twój Gemini jest przepiękny!
Nie mam ręki do skrzydłokwiatów chyba je stale zalewam a Twój Gemini jest przepiękny!

- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Ja też ze skrzydłokwiatami sobie nie radzę, jednak przez ostatni rok nie udało mi się zabić 'Sweet Picasso'.
Ale żeby był duży to nie powiem.
Ale żeby był duży to nie powiem.

Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- georginja
- 500p
- Od: 4 paź 2012, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też pochwalę i Gemini , i filodendrony. Te które mam od ciebie, odpukać - rosną. Jeszcze ilselmanii za mną chodzi, ale to już chyba do wiosny odłożę. 

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Witajcie , jak miło że zaglądacie tak licznie. U mnie dalej remont trwa- w środę koniec gipsowania i później malowanie ścian zostaje i przymocowanie kwietników na ściany.
Malachitek niektóre rośliny do palików musze przywiązać jeśli nie chcą się same trzymac i robię to zawsze wstążką, a jeśli sadzę młodą roślinę to daje ją blisko palika, aby wczepiała się korzeniami powietrzymi w niego sama. I wtedy nie wiążę rośliny do palika.
KaRo Krysiu to mniej wody , lepiej podsuszyć dzień ,dwa, niż przelać-wtedy one chętniej kwitną
.
georginja cieszę się,że filodendrony i inne roślinki u ciebie pięknie rosną.
A tymczasem roślinki kwitną, nowe listki wypuszczają- zima to u mnie dobry czas dla roślin jak już ogrzewanie włączą w blokach.
storczyki

filodendron squamiferum

W zeszłym roku wszystkie pelargonie jak wniosłam na zimę do domu to podcięłam je dość solidnie- nic z nich nie przetrwało na następną wiosnę. W tym roku postanowiłam je przenieść nie podcinając ich - jak na razie od paru tygodni swietnie sobie radzą- popatrzcie sami:

Życzę dużo słonka na nadchodzące dni jesienne
i wielu kwitnień w waszych domach 
Malachitek niektóre rośliny do palików musze przywiązać jeśli nie chcą się same trzymac i robię to zawsze wstążką, a jeśli sadzę młodą roślinę to daje ją blisko palika, aby wczepiała się korzeniami powietrzymi w niego sama. I wtedy nie wiążę rośliny do palika.
KaRo Krysiu to mniej wody , lepiej podsuszyć dzień ,dwa, niż przelać-wtedy one chętniej kwitną

georginja cieszę się,że filodendrony i inne roślinki u ciebie pięknie rosną.
A tymczasem roślinki kwitną, nowe listki wypuszczają- zima to u mnie dobry czas dla roślin jak już ogrzewanie włączą w blokach.
storczyki

filodendron squamiferum

W zeszłym roku wszystkie pelargonie jak wniosłam na zimę do domu to podcięłam je dość solidnie- nic z nich nie przetrwało na następną wiosnę. W tym roku postanowiłam je przenieść nie podcinając ich - jak na razie od paru tygodni swietnie sobie radzą- popatrzcie sami:

Życzę dużo słonka na nadchodzące dni jesienne

- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Pięknie roślinki rosną...a kwiatki cudowne
U mnie zima też jest dobrym okresem dla roślin, raz włączone ogrzewanie , dwa że mają więcej światła słonecznego na pozostałych oknach bo...z drzew spadają liście i nic mi okien nie przesłania

U mnie zima też jest dobrym okresem dla roślin, raz włączone ogrzewanie , dwa że mają więcej światła słonecznego na pozostałych oknach bo...z drzew spadają liście i nic mi okien nie przesłania

- Febronia
- 200p
- Od: 30 wrz 2015, o 21:32
Pati, czy philodendrony wypuszczają Ci nowe liście okrągły rok? Zimą także?
Pozdrawiam
Ela
Ela
Elu cały rok wypuszczają nie mają tak jak np monstery przestojów 2-3 miesięcznych 

- Febronia
- 200p
- Od: 30 wrz 2015, o 21:32
Super, czyli pewnie nie ograniczasz im podlewania?
Pozdrawiam
Ela
Ela
Nie , podlewam zimą tak jak latem, u mnie jest ciepło w mieszkaniu,a jak przykręcę kaloryfery to nie grzeją one wcale więc muszę na minimum mieć odkręcone, a wtedy jest b.ciepło 

- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
Ależ u Ciebie letnia atmosfera. Wszystko w pełni rozkwitu
. Zupełnie na przekór temu, co się dzieje za oknem
.

- UlaL
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Patrycjo, jestem i ja u Ciebie z wizytą. A u Ciebie nie tylko zielone, widzę też ładne pelargonie, bobrze się trzymają. Ja też nigdy nie obcinałam przed zimowaniem, a w tym roku myślałam aby przyciąć, ale teraz jeszcze kwitną, więc nie wiem. Pewnie zostawię do wiosny i wówczas będzie cięcie. Do Ciebie zaglądam często i podziwiam Twoje okazy, większość to pierwszy raz widzę, ale na te wspaniałości to by mi już miejsca brakowało. Mam sporo różnych, ale ostatnio to pelargonie zawładnęły moim
, a i donice z nimi nie są tak ciężkie, więc łatwiej przenosić
Pozdrawiam

Pozdrawiam