Kropelka zaprasza cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kropelka zaprasza cz.3

Post »

Mariolu dzieląc się zdjęciami z Ogrodzieńca zachęciłaś nas do odwiedzenia tego miejsca bo ciekawie wygląda więc warto by było zobaczyć w realu.
Za nasionka dzielżanu dziękuję, mam w podobnej kolorystyce choć czasami trudno je porównać bo w różnych fazach kwitnienia sa spore zmiany kolorystyki..
Tej wiosny kupiłam kolejne 3 odmiany więc kolekcja powiększy się.
Poza tym kusi mnie posiać trochę nasion bo widzę,że niektórzy forumowicze doczekali się swoich siewek o bardzo ciekawej kolorystyce. Miałoby się "swoje dzielżany" tak dosłownie :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z przyjemnością obejrzałam oprócz relacji ogrodowych również te z Ogrodzieńca...Piękne kadry , nie spotykane widoki... budzące refleksje i zadumę... ;:63 ;:180
Miłego dnia Mariolko bo zapowiada się wszędzie ładny dzień ! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mariolko wakacyjna wyprawa do Ogrodzieńca ciekawa. Zabezpiecz powojniki, bo szkoda żeby je zmarnowali a w ostateczności przesadź do doniczek ;:131 Koteczki leniuchują :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Miła relacja! Jak ja tam ostatnio byłam, nie było żywej duszy! Zgadnij kiedy to było! ;:306

A ja właśnie w niedzielę jadę na wakacje! Zaczął się mój pierwszy od wielu, wielu lat rok szkolny, w którym już nie pójdę na żadne zebranie! :tan :heja :tan :heja
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Fajna wycieczka, też tam bywałam wcześniej, teraz jakoś już dłuższy czas tam nie byliśmy. Kociaczki urocze ;:173 Powojniki jak już pisały moje przedmówczynie odbiją, mój nowo kupiony Viola przyjechał z ułamanym pędem, a teraz ma znowu pąki.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Piękna wycieczka, Mariolko! ;:333
Kocham takie historyczne miejsca i obiekty. Mnóstwo takich miejsc zwiedzałam dzięki mojej profesji. Praktycznie zjechałam Polskę wzdłuż i wszerz. Zresztą nie tylko Polskę. Od przejścia na emeryturę oddaję się już tylko temu, co teraz najbardziej kocham. ;:167 Działeczce. :tan

Kociaczki śliczniutkie. ;:138 I wygodnickie. ;:63

Miałam podobny problem z kilkuletnim powojnikiem, gdy M budował ażurową altanę. Nie zastanawiałam się jednak długo. Przycięłam, wykopałam i wsadziłam do dziurawego wiadra, przezimował w tym wiadrze w nieogrzewanym tunelu, późną wiosną wysadziłam go przy tej nowej altanie , szybko urósł, rozrósł się i kwitnie nie gorzej niż jego brat bliźniak.

Dobrej nocy. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Sama się dziwię, że jeszcze w Ogrodzieńcu nas nie było. Często przejeżdżamy w pobliżu i aż się prosi, żeby zajechac ;:218 I tak zrobimy ;:108 Oczywiście "często", to pojęcie względne. Ale zazwyczaj raz do roku jesteśmy w okolicy.
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Dzięki za zdjęcia z Ogrodzieńca! Odżyły stare wspomnienia, bo w podstawówce bywałem tam często (pierwsza miłość)
U mnie pod topór poszło w tym roku 8 starych iglaków. Tak jak Sławek pisze - nie ma co się roztkliwiać w ogrodowej pasji!
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie Kochani. :wit
Jakoś zbyt szybko minęły te wakacje i lato w ogóle. Zaraz szkoła i szereg zajęć z tym związanych...
Moje plany ogrodowe i nie tylko- spore! Z realizacją ciut gorzej.
Córka najstarsza rusza do gimnazjum "w świat". Syn 6 klasa. Córa 4 klasa, i najmłodsza zaczyna szkolną przygodę. Będzie się działo ;:223

Prace wokół domu przy elewacji wloką się i zaczynają mnie irytować ;:222 ;:222
Postanowiłam coś zrobić z przestrzenią pomiędzy wschodnią stroną domu a sąsiadem. Rosły tam iglaki, trzeba było ciachnąć żeby docieplić ścianę domu.4 metry szerokości. Praktycznie zawsze cień, dość wilgotno. Słońce tylko koło południa przez godzinę-dwie. Może hosty?
Mam czas by pomyśleć, muszą skończyć tynkować dom.

Przepraszam za ogólną odpowiedź. Jakoś tak wyszło. Ogrodzieniec mamy 25 km od domu, w sumie bardzo blisko, a jednak zawsze mi nie po drodze. Minęło 15 lat nim pojechaliśmy ponownie...
Faktycznie nie ma co się roztkliwiać. Jak trzeba to trzeba. Po prostu pewne rośliny rosną za szybko. A z drugiej strony chyba jednak wolę słyszeć tekst "jak tu się wszystko pozmieniało"...
Powojniki po tych pracach wokół domu chyba wszystkie będzie trzeba przyciąć przy samej ziemi ;:222

Obrazek

Ponoć to domek jakiegoś jadowitego pająka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To będziesz miała spoe zamieszanie od września
Dlaczego córka wyrusza w świat?
Czyżby szkoła z internatem?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Mariolu remonty domu, to właściwy moment, żeby właśnie usłyszeć, że się pozmieniało. :D Jest okazja, żeby trochę przeobrazić ogród, jak ma się taką potrzebę. ;:108 Ja już po pięciu latach wymyśliłam zmiany. ;:306 Rozchodniki masz przepiękne. ;:oj Spokoju i wytrwałości w wyprawianiu całej czwórki do szkół. ;:168
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

W cieniu nie muszą być tylko hosty - można też cos wyższego dać. Świecznice, języczki, niektóre powojniki i hortensje. Pewnie można znaleźć jeszcze wiele roślin do cienia.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, pewnie, że roślin do cienia jest sporo, ale do mnie jakoś najbardziej przemawiają hosty. A co mi wyjdzie z nasadzeń- zobaczymy!

Obrazek

Cyma2704, w ogrodzie właściwie cały czas coś się zmienia. Każdego roku jakieś nowe rabaty dochodzą, ciągle coś przesadzam to i efekty różne. Ale są już rośliny, których ruszyć się nie da, ewentualnie ryzyko ich utraty jest duże... Ten spokój bardzo potrzebny, oj bardzo!

Obrazek

Gosiu, córa rusza do szkoły na razie z dojazdem (26km), a zimą pewnie internat...

Obrazek

W niedzielę, przytrafiła nam się bardzo smutna historia, która pewnie długo z głowy mi nie wyjdzie...

Jak codziennie świnki morskie były wyniesione do ogrodu. Już dawno były oddzielone samiczki od samczyków, zatem codziennie śmigaliśmy z dwoma klatkami do ogrodu. Samiczki prócz klatki miały dodatkowo domek, w którym bardzo często chowały się. Wystawialiśmy wszystko na trawkę do cienia i nakładli klatkę z góry, żeby nie zwiały spryciary.

Tego dnia było bardzo gorąco, zatem stwierdziłam, że psy wypuszczę, żeby sobie polatały. I na śmierć zapomniałam o prosiaczkach...

Skończyło się tragicznie dla samczyków. :(
Samiczki przeżyły pewnie tylko dlatego, że schowały się w domku.

Płaczu i żalu dzieci co niemiara. Zresztą ja sama uryczałam się jak bóbr. Czuję się winna, bo to ja wypuściłam psy z kojca...

Lusiek i Krecik na zawsze zostaną w naszej pamięci i sercu ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pusia i Kuleczka zostały same ;:145

Obrazek

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Przykra historia :( Świat naszych zwierząt ma proste zasady. Moja mama tak straciła swojego pupila. Wpuściła go na moją posesję a Pepsi biegała sobie luzem. Abi chciał się przywitać i....niestety był mniejszy i po kilku dniach odszedł za tęczowy most. Pepsi nie zrobiła nic złego. Taki instynkt. Nie możesz mieć o to żalu do piesków. Moje psy jedzą i sypiają z naszymi kotami, ale intruzów ostro gonią.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Małgosiu, to prawda. Psy zareagowały jak to na intruza, od razu "do ataku". Najbardziej mam żal do siebie, na własną sklerozę. Teraz w ogrodzie ciągle mam przed oczami nasze prosiaczki :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”