Ogród Biedronki 641 cz.2
- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.2
Alu ależ Ty masz te roślinki piękne. zazdraszczam Ci ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu. 

- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu to efekt kupowania roślin przez prawie 20 lat. A ja Ci kochana zazdraszczam czego innego.
Twojej werwy. Oby Cie nigdy nie opuściła.
Twojej werwy. Oby Cie nigdy nie opuściła.
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Kupiłam jesienią przebiśniegi z tą zieloną plamką w środku,ale rosną ze spuszczonymi łebkami i nie pokazują na razie swojego piękna.Popatrzą trochę w górę,czy też muszę się kłaść,żeby zrobić im ładne zdjęcie? 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Biedronka641
Mirko te przebiśniegi pełne wychodzą dużo później niż zwykłe i te kwiatuszki są przynajmniej u mnie zaraz przy ziemi.Zeby im zrobić zdjęcie to musiałam prawie głowę trzymać przy ziemi. Raz ,że to malizny to jeszcze główki mają spadające do dołu. Myślę ,że będziesz tak jak ja musiała kłaść się,żeby im zrobić ładne fotki.U mnie nie podnoszą główki, bo to dla nich duże obciążenie od ciężaru kwiatu.

- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Witaj Alu, piwonie cudne! Ja dokupiłam parę nowych kolorów zobaczymy kiedy będzie z tego kwiat 

Alu
Piękne wiosenne kwiaty, wprowadzają tyle słoneczka do ogrodu. Ja czekam aż zakwitną moje krokusy. Kupiłam w zeszłym roku mieszankę i czekam co z tego będzie. Codziennie pochylam się nad nimi i staram się odgadnąć jakie będą ubrane
Piękne wiosenne kwiaty, wprowadzają tyle słoneczka do ogrodu. Ja czekam aż zakwitną moje krokusy. Kupiłam w zeszłym roku mieszankę i czekam co z tego będzie. Codziennie pochylam się nad nimi i staram się odgadnąć jakie będą ubrane

- Biedronka641
Ewciu to są piwonie majówki.Stare jak świat. Ja kupiłam w zeszłym roku trzy.Jednej już nie widzę.
Nie były to olbrzymy. Powinnam była kupić z sprawdzonego źródła. Niech Ci tylko szybko zakwitną,to będziemy podziwiać.
Żanko jak wiosna szybko przyszła to teraz wszystko stanęło w miejscu. Teraz troszkę pokazuje się słoneczko. Rano jeszcze padał śnieg. Krokusy kwitnące zmarnowane.
Na pewno Ci wkrótce zakwitną i Tego Ci życzę z całego serca.
Nie były to olbrzymy. Powinnam była kupić z sprawdzonego źródła. Niech Ci tylko szybko zakwitną,to będziemy podziwiać.

Żanko jak wiosna szybko przyszła to teraz wszystko stanęło w miejscu. Teraz troszkę pokazuje się słoneczko. Rano jeszcze padał śnieg. Krokusy kwitnące zmarnowane.
Na pewno Ci wkrótce zakwitną i Tego Ci życzę z całego serca.

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jagodowiec mi się podoba, mam małą sadzonkę, ciekawe jak przetrwała zimę, jak u Ciebie zimuje?
- Biedronka641
Iwonko bez problemu rośnie. Nigdy nie wymarzł. Jeszcze jednak nie wychodzi z ziemi.
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Ciekawie wygląda ten jagodowiec.Czy te kwiatuszki rozwijają się bardziej?
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu ciemiernik przepiękny.
Kolory miło pooglądać po białej, a teraz znowu szarej rzeczywistości.

- Biedronka641
Jolu jagodowiec ma takie same kwiatuszki przez cały czas.Zwisające do dołu ima wygląd jakby był omdlały. Mnie osobiście bardziej się podoba disporum flavum.
Zosiu ciemierników mam parę,ale jeszcze nie kwitną. Jednak pąki mają i parę dni cieplejszych wyskoczą i zakwitną.
Miałam już nie wstawiać zdjęć wspominkowych,bo liczyłam na nowe kwitnienia. Niestety pogoda się pogorszyła .Rośliny stanęły z wzrostem.
Wątek też powoli będzie się zbliżał ku końcowi to może parę wspomnień cebulowych nie zimujących w gruncie.Niestety kłopotliwe ich uprawianie.Pewnie trzeba będzie powoli z nich schodzić.

Ismeny

Tuberoza wonna

Zefiranty

Arisema

Krynka

Bessera Elegans
Zosiu ciemierników mam parę,ale jeszcze nie kwitną. Jednak pąki mają i parę dni cieplejszych wyskoczą i zakwitną.
Miałam już nie wstawiać zdjęć wspominkowych,bo liczyłam na nowe kwitnienia. Niestety pogoda się pogorszyła .Rośliny stanęły z wzrostem.
Wątek też powoli będzie się zbliżał ku końcowi to może parę wspomnień cebulowych nie zimujących w gruncie.Niestety kłopotliwe ich uprawianie.Pewnie trzeba będzie powoli z nich schodzić.

Ismeny

Tuberoza wonna

Zefiranty

Arisema

Krynka

Bessera Elegans
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No,no pani ALU
Same ladnosci
Nawet żółta ismena,której nigdy nie miałem,efektownie wygląda
Slawek

Same ladnosci

Nawet żółta ismena,której nigdy nie miałem,efektownie wygląda

Slawek
- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Alu, piękne te cebulowe, Ty piszesz że będziesz schodzić z uprawy a ja właśnie Ismenę zakupiłam
Jaka jest w uprawie?