Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Halinko,witaj w moim ogrodzie ,miło,że jesteś i podobają Ci się moje roślinki,zapraszam znowu na kolejną wizytę w ogrodzie :wit ;:65

Brygidko,jestem pewna ,że te stare odmiany są niezawodne,a obiela to jeden z moich ulubionych krzewów,pozdrawiam i do zobaczenia ;:168 :wit

Jolu,będzie więcej rhododendronów,tylko są późniejsze,zapraszam znowu ;:168 buziaczki posyłam

Aguś,ta obiela ma około 4 lata u mnie rośnie w słońcu,no może ma troszkę cienia o zachodzie,buziaczki dla Ciebie

Tereniu,uważam ,że warto ,tak zrobić ,pracy niewiele,a efekt fajny,to część różaneczników zakwitło,reszta jeszcze dojrzewa,obiela jest moim ulubionym krzewem,pięknych snów życzę ;:19

Gosiu,u mnie też był spory mróz,ale wieczór nakryłam różaneczniki i pięknie przetrwały,pozdrawiam i miłej nocki życzę : ;:19

Aniu,wszystkie kwiaty lubię sadzić w grupach ,a byliny z krzewami i drzewami dają może trochę tajemniczości i te zakręcone ścieżki ,przez które nie wiadomo co jest dalej,i idąc ciągle odkrywa się coś nowego,a w drzewach i krzewach pełno gniazd i świergotów,pozdrawiam i buziaczki dla ciebie ;:196 :

Sylwio,ten iglaczek na początku nie wygląda imponująco ,bo zmienia się ułożenie jego gałązek ,ale on dostosuje się do nowej pozycji i niedługo będzie dobrze
,wilczomlecz dopiero zaczyna kwitnienie,cudownych snów Ci życzę ;:19 :wit

Iwonko,właśnie zamówiłam wczoraj piwonie na sierpień ,tej też nie zamawiałam ,ale jest u niej piwonia ,nie wiem czy zwróciłaś uwagę ,nazywa się White Cap,dla mnie to ta jest najpiękniejsza piwonia,kupiłam ją teraz na wiosnę od kogoś innego bo Waja jej nie miała ,ale taka malutka,ma co prawda,2 pączki a u niej to duże sadzonki i zamówiłam jeszcze jedną ,najbardziej czekam na tą piwonię,tłumacząc na polski to jest biały garnuszek ,ten środek jest biały a szerokie płatki bordowe ,jakby biały garnuszek stał na bordowej filiżance ,jest pięknie widoczna z daleka,dla mnie cud natury,pozdrawiam :wit i buziaczki przesyłam ;:196

Grażynko,miło,że się podoba ,to taka nagroda za mój trud ;:168 :D

Ulciu,różaneczniki zaczynają swoje piękne popisy,buziaczki dla Ciebie :wit ;:196

-- 8 maja 2014, o 00:40 --

Witaj Marcinie,miło,że jesteś i że się podoba,zapraszam znowu ,bo będą następne kwitnienia i inne ciekawe rośliny,pozdrawiam
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na dobranoc parę fotek wiosennego ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

grójecznik japoński
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Martuniu ależ Ci jeszcze tulipanów kwitnie ;:oj , u mnie już tylko kilka niedobitków zostało, reszta przekwitła.
White Cap, kupiłam wiosną, ruszyła najpóźniej, na razie ma cztery łodyżki i tylko jeden pączek kwiatowy.
Ja z zamówieniem u Waji walczyłam wczoraj wieczorem, w końcu miałam mętlik w głowie i odłożyłam na dzisiaj. Tyle tam piękna a ja się muszę ograniczyć do pięciu :( , koperkową już zaznaczyłam, pójdzie między róże, jej liście po przekwitnięciu powinny ślicznie wyglądać pomiędzy różami, jak przybranie w bukiecie :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuniu ja również dziękuję za spotkanie, za rośliny i za wspaniałe przetwory. I życzę Ci dzisiaj również miłego spotkania, a jak zasmakujesz w zwiedzaniu ogrodów to masz ich dużo do zwiedzania :D
Piękny ogród dojrzały i zadbany pokazałaś ....mam nadzieję że niedługo go poznam, chociaż M martwi się że jak się rozgadamy to będzie musiał wziąć polówkę ;:306
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

I znowu się zachwycam pięknymi widoczkami, RH w pięknych kolorkach i do tego jeszcze Ci kwitną ostatnie tulipanki. ;:433
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuniu ależ piękny jest ten bordowy klon ;:oj ile latek już u Ciebie jest?
Zaróżowione tulipany też śliczne...co tu dużo gadać wszystko u Ciebie ładne ;:108
Buziaczki wysyłam ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rabatka jest super, lecz napatrzyć się nie mogę na tulipany, gdyż mają cudowną barwę, niespotykaną aż, bo zestawienia kolorków są super. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marto,dawno nie byłam na forum tak na dłużej a tu takie cudeńka.Piękny ten twój ogród ,mam co nadrabiać w fotkach tak u ciebie jak i u innych.Pięknie,pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Martusiu widoki jak zawsze wspaniałe... spacer po Twoim ogrodzie jest ogromną przyjemnością ...
Rozkwitający różanecznik bajka... taki piękny delikatny kolorek :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Widzę, że nie tylko mnie zachwycił oryginalny wilczomlecz ;:333 Bardzo cenię tę grupę roślin za małe wymagania i urodę.
Spodobała mi się również kalina, Nie dość, że ma ładne, karbowane liście, to jeszcze nie widziałam tak osadzonych kwiatów ;:oj
Jak żołnierze na apelu, tyle że ładniejsze...zresztą, wszystko mi się podoba ;:173
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witam Martuś :wit śliczne widoczki. ;:138
Epimedium jak ładnie się zmieniło najpierw piękne kwiaty potem śliczne listki. :heja
Wiosna cudowna a azalie ślicznie zdobią teraz nasze ogrody.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ,dzisiaj wieczór wróciłam z gościny od Milenki- Mandragory, uroczej dziewczyny ,która i mnie odwiedziła wcześniej ,znowu parę godzin minęło jak jedna chwilka i znowu wspaniałe popołudnie w pięknym ogrodzie ,nie obyło się też bez roślinek,które przywiozłam do domu,cieszę się ,że mogłam ją odwiedzić to takie niezapomniane cudowne chwile

Iwonko,u mnie wszystko jest trochę później ,ja też już kupiłam White Cap ale u kogoś innego i piwonia jest malutka ,ma 2 pączki malutkie,więc zamówiłam jeszcze jedną ,bo jestem nią zachwycona,a koperkowej już nie musiałam zamawiać ,bo kupiłam w jesieni i też będzie kwitła,pozdrawiam :wit ;:168

Marysiu,nie dam rady wszystkich zwiedzić ,ale jestem tam gdzie chcę być, miło,że ogród się podoba ,chociaż dużo w nim jeszcze pracy,ale zapraszam,pozdrawiam ;:168

Stasiu,to są pierwsze i ostatnie tulipany ,bo więcej nie mam,a zakwitły dość późno,buziaczki przesyłam ;:196

Aniu,może 5-6 lat ma ten klon,tulipanków niewiele ,ale zawsze coś jest na odmianę miłej nocki życzę ;:19

Robercie,tulipany są pięknymi roślinami,fajnie że spodobały Ci się takie kolory jak mnie,pozdrawiam :wit

Beatko,miło,że ogród się podoba ,ale on dopiero zaczyna życie ,więc zapraszam znowu,pięknych snów życzę ;:19

Aguś,miło czyta się takie słowa ,dziękuję,różaneczniki dopiero zaczynają swój festiwal,pozdrawiam i przesyłam buziaczki :wit ;:196

Iwonko,w moim ogrodzie wszystkie rośliny są bezproblemowe,jeżeli któraś roślina ma problem to jej po prostu nie ma,cała ta kalina obsypana jest takimi żołnierzami ,pozdrawiam ;:168

Kasiu,masz rację, super wygląda to epimedium,a azalie teraz dopiero pokażą co potrafią,miłej nocki życzę ;:19 ;:168
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Martuś - dziękujemy za odwiedziny, masz rację - zleciało jak jedna chwilka... ;:167 Dziękuję za cały bagażnik darów z serducha ;:oj Jak już wrócisz z kolejnych wojaży, pokaż proszę koniecznie swoją aktualną bukowo-grabową bramę ;:215 Ściskam i życzę dobrej nocy, a jutro kolejnego miłego spotkania ;:71 :wink:
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To moja grabowo-bukowa brama
Obrazek

właściwie 2 bramy ustawione do siebie pod kątem prostym
Obrazek

z każdym rokiem robią sie gęściejsze
Obrazek

i jeszcze troszkę wiosennego ogrodu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

katalpy dopiero wypuszczają malutkie listki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martuniu cudny masz ogród i taki ogromny.
Tak sobie myślę, jak to wszystko ogarnąć, a rabaty czyściutkie, zadbane. Koszenia trawy także wielkie połacie, ale dobrze, że chociaż kosić nie musisz sama.
Ja staram się sama kosić, gdyż M dookoła rabat dokładnie nie wykasza i muszę poprawiać, ale ja spacerkiem półtorej godz tylko .
Czy mi się dobrze wydaje, że w tle widzę góry?
Miłego dnia Ci życzę. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”