Witam gorąco w zimny wieczór,czy to lato czy to nie lato
alicjad31 pisze:Grażynko
Zdjęcia i kwiaty śliczne ,a zupka jarzynowa będzie pyszna

.To była moja ulubiona zupka w dzieciństwie pod warunkiem ,że smakowała zawsze tak jak za pierwszym razem

Alu zupka była przepyszna , tym bardziej smakowała bo ugotowana przez eMa
posadziłam w gruncie niedawno brokuły i kalafiory,chyba nie dorosną do zupki bo te wstrętne golasy obgryzły prawie wszystkie listki ,za to na drugi obiad dostały niebieskie kuleczki

, tylko czy teraz moje roślinki odbiją
tesia39 pisze:Grażynko, dla minie wszystkie kwiaty są niezwykłe, wystarczy się uważnie przyjrzeć z jakim kunsztem natura stworzyła każdy nawet najmniejszy kwiatuszek

choćby te które pokazałaś

Teresko masz rację, piękne kształty i kolory tych naszych podopiecznych,wszystkie roślinki są niezwykłe
sweety pisze:Obiad z działki to jest to

Aniu obiad mamy z działki i jemy na działce,bardzo mi się to podoba
bwoj54 pisze:Grażynko! biała jeżówka urzekła mnie. Wszystkie kwiatki dorodne, no a warzywka swojskie super! Już czuję smak tej zupki.
Pozdrawiam serdecznie!

Bogusiu faktycznie jak się przyjrzałam to ten mój złocień przypomina jeżówkę, jeżówki u mnie jeszcze nie rozwinęły się całkowicie,swojskie warzywka pełne witamin i o to chodzi
ewunia7 pisze:
Cuuuuuudne te Twoje arystokratki
Jakie dorodne warzywka
A jak się mają pomidorki?
Listki chryzantemy dodaję do sałatek warzywnych, a i też lubię sobie skubnąć tak z krzaczka, możesz do sałatek dodać jeszcze rukolę lub musztardowca, wszystko zależy od tego czy lubisz pikantne warzywka.
Najsmaczniejsze są listki młodej chryzantemy, jeszcze przed kwitnięciem.
Ewuniu dziękuję za pochwały,niektóre arystokratki przerosły już mnie ,chociaż do niskich się nie zaliczam,u jednej naliczyłam 20 pąków,jak się rozwiną to dopiero będzie widok,już nie mogę się doczekać, jutro muszę kupić im nawóz i je zasilić ,
teraz o pomidorkach , nasionka od Ciebie są pełnowartościowe, wielki

dla Ciebie, obecnie pomidorki są na etapie przebarwiania się z zielonych na żółte,następnym razem zrobię zdjęcia,
listki chryzantemy spróbowałam , są smaczne,położyłam na kanapce jak sałatę,
będę musiała zebrać nasionka na drugi rok
dzisiaj pomimo deszczu byłam na działeczce, tak do 16 było nawet ciepło , tylko mokro , przyglądałam się roślinkom skąpanym w deszczu i utrwaliłam kropelki na moich kwiatkach,
dla mnie poezja

miłego tygodnia
[/URL
[url=http://www.fotosik.pl]