Mój Raj część II
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój Raj część II
Grażynko- ja dziś byłam,córka nawoziła obficie działke,a ja miałam ochote wszystko kopać ,albo chakać ,bo chwasty naprawde zaszalały. 

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Grażynko, witaj...
Lilie cudnej urody... Mam kilka cebul różnych... Ale najbardziej kocham moją białą weterankę... Cudnie pachnie i kwitnie co roku... Nawet poskrzypka jej nie zniszczyła...
A Róże wspaniałe... Nie jestem ich zbytnią fanką, mam kilka w ogrodzie, ale lubię oglądać je u innych...

Lilie cudnej urody... Mam kilka cebul różnych... Ale najbardziej kocham moją białą weterankę... Cudnie pachnie i kwitnie co roku... Nawet poskrzypka jej nie zniszczyła...

A Róże wspaniałe... Nie jestem ich zbytnią fanką, mam kilka w ogrodzie, ale lubię oglądać je u innych...

- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko Twój ogród omijają chyba pory roku - najpierw te cudne lilie a teraz róże - pięknie(od razu na sercu milej)
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witam serdecznie miłych gości ,, cieszę się
że podobają się i mogę sprawić przyjemność moimi kwiatkami
Teresko moje różyczki na razie nie mają imion ,wtedy jak kupowałam nie przywiązywałam wagi do nazw , teraz już jestem mądrzejsza i nazwy zapisuję
Dorotko,Alu,Elu dobrze że wy też tak macie i nie jestem osamotniona w tym dziwnym zachowaniu
Bogusiu każdy kwiatek ma swoją urodę ,ja też uwielbiam wszystkie ale obecnie jestem zakochana w liliach
Jadziu dzisiaj wystarczyło że byłam na działeczce,padało a ja przechadzałam się i planowałam , najchętniej już bym to robiła
Dorotko, Dorkowo cieszę się że uprzyjemniłam ci kilka chwil,róż nie mam jeszcze tak dużo ale zamierzam powiększyć kolekcję i dzisiaj już wypatrzyłam miejsce ,uskubnie się troszkę trawniczka
Krzysiu i Basiu za oknem szaro i buro a w moim wątku ciągle lato, w życiu mogło by trwać jak dla mnie też chociaż z pół roku

Teresko moje różyczki na razie nie mają imion ,wtedy jak kupowałam nie przywiązywałam wagi do nazw , teraz już jestem mądrzejsza i nazwy zapisuję

Dorotko,Alu,Elu dobrze że wy też tak macie i nie jestem osamotniona w tym dziwnym zachowaniu

Bogusiu każdy kwiatek ma swoją urodę ,ja też uwielbiam wszystkie ale obecnie jestem zakochana w liliach

Jadziu dzisiaj wystarczyło że byłam na działeczce,padało a ja przechadzałam się i planowałam , najchętniej już bym to robiła

Dorotko, Dorkowo cieszę się że uprzyjemniłam ci kilka chwil,róż nie mam jeszcze tak dużo ale zamierzam powiększyć kolekcję i dzisiaj już wypatrzyłam miejsce ,uskubnie się troszkę trawniczka

Krzysiu i Basiu za oknem szaro i buro a w moim wątku ciągle lato, w życiu mogło by trwać jak dla mnie też chociaż z pół roku

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Grażynko odwiedziłam Twój ogród i serce mi się raduje patrząc na te wszystkie piękne kwiatuszki,a pomysł z wysianiem nasturcji u stóp lilii rewelacyjnie się sprawdził,pozdrawiam i na pewno jeszcze przyjdę bo warto być w takim pięknym ogrodzie,pozdrawiam

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Grażynko, same śliczności tu widzę
I róże i clemki, rarytasy normalnie. Czy kwiat Dzieci Warszawy jest duży?

- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Grażynko ale piękności pokazujesz ,śliczne lilie ,róże ,klematisy,po prostu cuda

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Grażynko, jak ja uwielbiam klematisy, oby nam pięknie kwitły 

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Grażynko lilie, różyczki, powojniki, kocham je wszystkie
Widać, że u Ciebie pięknie rosną

W sobotę byłam na działce i też najchętniej wzięłabym się za pielenie, toż to zielsko ma w tym roku eldorado.
Truskawki mi zarosło

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
U mnie tak samo jak u ewuni7 pełno zieloniutkiego zielska. Ale czy to warto pielić? Też bym się wzięła za wyrywanie, ale myśle sobie, że przecież zaraz mróz to wszystko zlikwiduje 

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witam przed świątecznie naszą choinką na Placu Wolności

Alu
Martusiumiło mi że mnie odwiedziłaś ,dzięki za miłe słowa
Małgosiu clematiski są u mnie od tego roku kwitły bardzo długo, jeszcze w tej chwili wiszą nierozwinięte pąki,Dzieci Warszawy mają kwiaty o średnicy około 15 cm ,podoba mi się ich kolor
Marysiu dzięki serdeczne
Iwonko pierwszy raz mam clemki też bym chciała żeby pięknie kwitły co roku a czy to się uda zobaczymy,podstawy ich obsypałam kompostem ,mam nadzieję że to wystarczy i nie przemarzną ,od wschodu są osłonięte ścianą altanki
Ewuniu lepiej żeby już teraz spadł śnieg , nie było by ciągoty do pielenia
Wandziu mówią też że jak się zostawi pole na jesieni to takie zastanie się na wiosnę , ja wyrywam ziele żeby mieć mniej pracy na wiosnę wtedy siły przeznaczę na coś innego,ale oczywiście każdy robi po swojemu
Spokojnej nocki

Alu

Martusiumiło mi że mnie odwiedziłaś ,dzięki za miłe słowa

Małgosiu clematiski są u mnie od tego roku kwitły bardzo długo, jeszcze w tej chwili wiszą nierozwinięte pąki,Dzieci Warszawy mają kwiaty o średnicy około 15 cm ,podoba mi się ich kolor

Marysiu dzięki serdeczne

Iwonko pierwszy raz mam clemki też bym chciała żeby pięknie kwitły co roku a czy to się uda zobaczymy,podstawy ich obsypałam kompostem ,mam nadzieję że to wystarczy i nie przemarzną ,od wschodu są osłonięte ścianą altanki

Ewuniu lepiej żeby już teraz spadł śnieg , nie było by ciągoty do pielenia

Wandziu mówią też że jak się zostawi pole na jesieni to takie zastanie się na wiosnę , ja wyrywam ziele żeby mieć mniej pracy na wiosnę wtedy siły przeznaczę na coś innego,ale oczywiście każdy robi po swojemu

Spokojnej nocki

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Grażynko ,uwielbiam takie bajkowe świąteczne scenerie dzięki za to zdjęcie 

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Choineczka śliczna ...i jak nie kochać Świąt Bożego Narodzenia.