Colli28, cieszę się, że tyle roślin Ci się podoba u mnie

Gorąco polecam Ci kosaćce cebulowe, przylaszczki jak i puszkinie. Dzięki tym kwiatom już w marcu jest kolorowo
Pod ścieżkę nie dałem agrowłókniny. Jest za to gruba warstwa piasku, bo wcześniej była to ścieżka piaszczysta
To bergenia orzęsiona. Inna od tej popularnej.
Pałczycha - kwiat ciekawy, a jeszcze ciekawszy zapach tego kwiatu

Każdy, kto miał do czynienia wie, o czym mówię. A u mnie aktualnie kwitną 3 pałczychy
ale dla Ciebie najprzyjemniej teraz kwitnący kwiatek
Grażynko, turzyca faktycznie zaskoczyła mnie - już w marcu! Ale nie ma najmniejszego uszczerbku po zimie (jest zimozielona) więc nie zastanawiała się długo
Liliowce jadą w górę; zarówno siewki tegoroczne, ubiegłoroczne jak i starsze karpy

Tylko tak, jak Ci mówiłem: młode listki są przysmakiem ptaków
Wybór kalin u Konieczki rewelacyjny! Na szczęście już się nasyciłem kalinami i starczy

Jestem ciekaw, czy uda się zidentyfikować tę od Ciebie?
A póki co cieszy oczy i nos (pięknie pachnie i nie trzeba się schylać jak do fiołków) ta kalinka
Agnieszko, nowy aparat wyostrza kolory
Narcyzy cyklamenowe jeszcze kwitną ale już pierwsze skrzypce przejmują wysokie narcyzy.
Ścieżki - mam trochę różnych materiałów i czasem lubię coś podłubać. Właśnie wczoraj nazbierałem 2 wiadra kamieni wyrzuconych z pola przez rolników. Będzie na ścieżki
'Madonna' ma zwykłe kwiatki jak czarny bez. Ozdobna z liści. Mi też by się jeszcze widział bez o bordowych liściach
Podobnie brunnera - ozdobna z liści, a kwiatuszki - niepozorne