Familokowy pachnacy różami i nie tylko LATO
- justyna_gl
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowy pachnacy różami i nie tylko LATO
Cudne kwiecia pokazujesz. Fajnie powspominać ciepłe dni gdy za oknem biało. Już by mogła przyjść wiosna....
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu i do Ciebie wreszcie zawitałam ,wiedziałam,że znów uraczysz nas porcją pięknych fotek,dziękuję za nie
Wiesz,dziś zapuściłam się do moich patyczkowych maluszków i przez dziurkę od nakrętki (bo tak wysoko śnieg leży jeszcze) podejrzałam je-na razie zieloniutkie!
Na wcześniejszych zdjęciach widziałam lilie trąbkowe czy one u Ciebie zimują w gruncie,czy zabierasz je do domu?

Wiesz,dziś zapuściłam się do moich patyczkowych maluszków i przez dziurkę od nakrętki (bo tak wysoko śnieg leży jeszcze) podejrzałam je-na razie zieloniutkie!

Na wcześniejszych zdjęciach widziałam lilie trąbkowe czy one u Ciebie zimują w gruncie,czy zabierasz je do domu?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jadziu ale nas kochana rozpieszczasz swoimi zdjeciami, piękne róże
, hibiskusy. Jest co podziwiać z niecierpliwością czekam na nowy sezon. Pozdrawiam cieplutko i dużo słoneczka życzę 

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
U Ciebie śniegowa poduszeczka czy już wiosenne roztopy?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
PRZEMKU u mnie śniegu było jak na lekarstwo także o śniegu już zapomniałam ,ale ziemia nadal zamarznięta .
SYLWUŚ na nowy sezon trzeba będzie dłużej poczekać ,bo u mnie później się zaczyna ze względu na zacienienie ogrodu .Mam go od północnej strony
DANUSIU patyczki wiadomo pod śniegiem mają cieplutko, więc w to im graj .Masz już z nimi doświadczenie więc spoko
JUSTYNKO witam w moich progach .Jak dla mnie lepiej niech zajrzy później ,ale na długo .Byle nie było tak jak w ubiegłym roku na Wielkanoc biało .
Następna z róż zakupionych jesienią 2012-
PRETTY SUNRISE-shrub
Synonimy ;MEIpelmel,Yann Arthus-Bertrand
Wysokość 70-90 cm 5 cm kwiaty o delikatnym zapachu kwiaty średnio trwałe ,ale jest ich dużo .jak dla mnie na roczniaka dostała 5+.Oby i w tym roku mnie zadziwiła .Była zdrowiutka bez plamek Kwitnie klastrami po kilkanaście kwiatów
Strefa 6-9 EXCELENT
Wprowadzona we Francji przez Meilland International w 2009 roku jako "Yanna Arthus Bertranda"

SYLWUŚ na nowy sezon trzeba będzie dłużej poczekać ,bo u mnie później się zaczyna ze względu na zacienienie ogrodu .Mam go od północnej strony

DANUSIU patyczki wiadomo pod śniegiem mają cieplutko, więc w to im graj .Masz już z nimi doświadczenie więc spoko

Następna z róż zakupionych jesienią 2012-
PRETTY SUNRISE-shrub
Synonimy ;MEIpelmel,Yann Arthus-Bertrand
Wysokość 70-90 cm 5 cm kwiaty o delikatnym zapachu kwiaty średnio trwałe ,ale jest ich dużo .jak dla mnie na roczniaka dostała 5+.Oby i w tym roku mnie zadziwiła .Była zdrowiutka bez plamek Kwitnie klastrami po kilkanaście kwiatów
Strefa 6-9 EXCELENT
Wprowadzona we Francji przez Meilland International w 2009 roku jako "Yanna Arthus Bertranda"

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
JAKUCH pisze: Następna z róż zakupionych jesienią 2012-
PRETTY SUNRISE

- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Jadziu Czy ta róża na fotkach ma tyle pięknych odcieni, czy ma na to wpływ stanowisko?
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Rzeczywiście bardzo podobna do mojego Michela Brasa , tylko Michel nie ma tych wyraźnych żyłek na płatkach, tego typu róże są śliczne 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu dziś byłam na działce - wydaje mi się, że nie będzie strat /!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/ kopce kret porobił spore, noski wystawiają narcyze, tulipany, czosnki, hiacynty, ładnie wygląda brzoskwinia, magnolie, róże mają nawet zielone listki, powojniki niektóre zielone.
Mam pytanie powtykałam jesienią patyczki róż do donic, nie okryłam folią ani butelkami, są w altanie - liście uschłe, patyczki zielone czy coś z nich będzie, muszę je podlać ale woda zamarzła, no i oczywiście w końcu powsadzałam tulipany do donic ale zostawiłam na zewnątrz - czy coś z tego będzie????????
kliknęłam kilka fotek ale coś zapomniałam jak je wstawić, muszę popracować nad swoją pamięcią
Mam pytanie powtykałam jesienią patyczki róż do donic, nie okryłam folią ani butelkami, są w altanie - liście uschłe, patyczki zielone czy coś z nich będzie, muszę je podlać ale woda zamarzła, no i oczywiście w końcu powsadzałam tulipany do donic ale zostawiłam na zewnątrz - czy coś z tego będzie????????
kliknęłam kilka fotek ale coś zapomniałam jak je wstawić, muszę popracować nad swoją pamięcią
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu
Kolejna piękność PRETTY SUNRISE

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Paki śnieżyczek już masz podobno na wierzchu.
Czyli niedługo mnie dogonisz.
Czyli niedługo mnie dogonisz.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Czy na zdjęciach są dwie różne róże czy ona tak zmienia zabarwienie? 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
JOASIU ta również tak jak kobieta zmienną jest i to mi sie podoba w niektórych różach ,Wszystkie fotki są podpisane tą samą nazwa
GRAŻYNKO ano pąki są tylko kiedy się otworzą ,ale jestem spokojna .To posadzone jesienią
TERENIU mnie ona również sie podoba
ANUŚ nie powinno być żadnych strat przecież zima była łagodna [można tak powiedzieć ].Różo nic nie będzie jak mają zielone łodyżki .Tulipanom nic nie będzie .U mnie w altance w woreczku foliowym przezimowały krokusy i gdybym nie szukała w altance nasion to na pewno bym ich nie znalazła
i być może zakwitłyby w tym worku
skleroza
Z Twoja pamięcią jest dobrze Aniu
MAJKA ona też przebarwia się do czerwieni jak Twój Michał .Najbardziej czekam na kwity Jacqueliny
MATI raczej ona jest taka zmienna U mnie rośnie w słońcu ma je do 15
ANDRZEJU trzeba Cię trochę pokusić może znajdziesz miejsce dla jakiejś panienki
JADZIU
staram się trochę wodzić na pokuszenie
HANSESTADT ROSTOCK-floribunda
Hodowca- Hans Jurgen Evers 2004 ochrzczona w 2010 przez Rosen Tantau jako Hansestadt Rostock
Kwiaty -duże 8 cm w kolorze brzoskwiniowym jaśniejące pod koniec kwitnienia .kwitnie klastrami i trwa to trochę zanim przekwitnie ostatni kwiat
Wysokość -80 cm .
w 2011 i w 2012 otrzymała mnóstwo złotych medali na różnych wystawach różanych .Podobno to żarłoczna Niemeczka
więc muszę porządnie o nią zadbać po pierwszym kwitnieniu .Jest u mnie od jesieni 2012 i jestem jak na razie z niej średnio zadowolona oczywiście z kwitnieniem

GRAŻYNKO ano pąki są tylko kiedy się otworzą ,ale jestem spokojna .To posadzone jesienią
TERENIU mnie ona również sie podoba
ANUŚ nie powinno być żadnych strat przecież zima była łagodna [można tak powiedzieć ].Różo nic nie będzie jak mają zielone łodyżki .Tulipanom nic nie będzie .U mnie w altance w woreczku foliowym przezimowały krokusy i gdybym nie szukała w altance nasion to na pewno bym ich nie znalazła

MAJKA ona też przebarwia się do czerwieni jak Twój Michał .Najbardziej czekam na kwity Jacqueliny

MATI raczej ona jest taka zmienna U mnie rośnie w słońcu ma je do 15
ANDRZEJU trzeba Cię trochę pokusić może znajdziesz miejsce dla jakiejś panienki

JADZIU

HANSESTADT ROSTOCK-floribunda
Hodowca- Hans Jurgen Evers 2004 ochrzczona w 2010 przez Rosen Tantau jako Hansestadt Rostock
Kwiaty -duże 8 cm w kolorze brzoskwiniowym jaśniejące pod koniec kwitnienia .kwitnie klastrami i trwa to trochę zanim przekwitnie ostatni kwiat
Wysokość -80 cm .
w 2011 i w 2012 otrzymała mnóstwo złotych medali na różnych wystawach różanych .Podobno to żarłoczna Niemeczka

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Ale mnie poraziło, piękność
. Jadziu dziękuje za wpisy, czytam tylko z pisaniem problem "lenistwo".