Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3

Post »

"Ptaków świergotem podfrunął do okien od świtu
W słońcu się mieni tysiącem odcieni błękitu
Tak mi z nim dobrze, jak tylko być może najlepiej
Choć wiatr ze śmiechem powtarza mi

Taki dzień się zdarza raz
Tylko raz i więcej nie..."

Tak kiedyś śpiewała Zdzisława Sośnicka i tak podśpiewywałam dziś ja, chociaż taki dzień zdarzył się nam już niejeden raz...

Witam Was więc śpiewająco ;:224

Obrazek

A teraz reportaż z dzielenia małej delikatnej roślinki doniczkowej. Oto ona i rozsadzona przez nią donica.

Obrazek

Obrazek

Przy użyciu dwóch siekier , w tym jednej jako klina i piły typu lisi ogon, w pocie czoła, sapiąc i stękając na całą wieś, po małych trzech godzinkach udało mi się od matecznika odrąbać to:

Obrazek

Matecznik, obdziabany ze wszystkich stron, wylądował w nowej donicy. Ciekawe czy przeżyje tę operację... ;:224.

Obrazek

Ten reportaż dedykuję wszystkim, do których ta roślinka (he, he) trafi - ku przestrodze ;:306.

Pell, ja uwielbiam stary złom. Mam jeszcze trochę takich artefaktów (lubisz to słowo).
Może uda mi się kiedyś zrobić ich ekspozycję. A Twojego żelastwa jestem bardzo ciekawa ;:173 .
Dla Ciebie marcinki, których jesteś królową.

Obrazek

Sosenko, jesteś niesamowita :shock:, zazdrościsz ludziom roboty ;:306, Ty, największy forumowy pracuś :!: Zdążysz się na tych swoich hektarach napracować po uszy ;:209.
A skąd wylazł tak udekorowany Wicek nikt nie wie, ale ucieszył się, kiedy mu te woale z pyska zdjęłam. Sam nie umiał, przez ten lejek ;:306.
Ciebie zapraszam do słonecznego salonu.

Obrazek

Oj, Lisico, biję się, że z Wicka taki agent, jak z koziej d... rajzentasza ;:306.
A czym zadowolić Lisicę? O tym:

Obrazek

Asiu, złośliwe oprogramowanie :evil:, coś takiego :!: Dywersja jakaś, czy co?
Dla Ciebie widok z tarasu.

Obrazek

Agnieszko :wit , faktycznie. A Tobie dedykuję rabatę iglastą.

Obrazek

Marysiu, masz buziaki od Wicka, bardzo mu się spodobało, że ma być Twoim ulubieńcem ;:306.
Na maglu nie posiedzisz ;:185. Po pierwsze za wysoko, po drugie stolik już się rozłazi, stojąc któryś rok na słońcu, deszczu i śniegu. Wytrzymuje tylko Wicka, który tam chętnie siedzi.
Dla Marysi dowód, że żyjemy pod tym samym niebem ;:306.

Obrazek

Cześć, Michałku . Goi się na moje oko, ale baaaaardzo powoli ;:174 i tak jakoś zarasta niesymetrycznie ;:218.
Faktycznie, mam wrażenie, że tego lejka ma już serdecznie dość, ale ja nie mogę zostawić tej rany niedogojonej. Musi się zagoić na fest, trudno.
Tym razem dla Ciebie rozanielony Szuwarek.

Obrazek

Wiesz, Margo, na tej nowej rabacie coś tam rośnie, ale jest dużo luzu. To najbardziej przewiewna moja rabata. No chyba, ze dolary rozrosną się jakoś monstrualnie, ale są tylko trzy. Poza nimi róże, kocimiętka, żurawki i dwie bukszpanowe kulki. A rabata ma ok. 10m długości.
A dla Margo Garden of Roses, właśnie z tej rabaty.

Obrazek

No i dla tych, którzy tylko zaglądają do zielonych pokoi przez dziurkę od klucza...dom do góry nogami ;:306.

Obrazek

Do zobaczenia w listopadzie - Jagoda
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

@ Jagoda taka bron? Toz to byla prawdziwa bitwa pod Grunwaldem!
Noooooo skoro poslugujesz sie sprawnie takim sprzetem to faktycznie musze miec sie na bacznosci :wink:

Obrazek

Z tarasu ogladam wlasnie Twoja jablonke. Nie przycinasz Ty jej zeby nadac bardziej zwarty, kompaktowy ksztalt?
Gdzies czytalem ze szczegolnie przy starych drzewach jest to wskazane nie tylko ze wzgledow optycznych ale i zdrowotnych dla drzewa.
Dzisiaj w Polsce swieto, mam nadzieje ze nie bedzie deszczu dla odwiedzajacych cmentarze. U mnie niestety od rana na kolejne 2,5 dnia zapowiadany jest prysznic, prawdopodobnosc 85% ;:131
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Jagusiu :wit Ależ masz wielkie okno ;:oj Dziękuję za Szuwarka, wygląda bardzo puchato :D Oj narobiłaś się przy tym kwiatku ale jaką fajną masz tę dużą siekierę, nic ino rąbać ;:306 Zwróciłem uwagę na tuje na zdjęciu z tarasu - bardzo mi się podoba, że nie wszystkie obcięłaś tylko jedna została wysoka ;:333
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Witaj Jaguś! Zajrzałam o poranku, róże powąchałam, pogłaskałam Szuwarka, użaliłam się nad Wickiem w kołnierzu, a teraz idę na poszukiwanie Ibrykadabry - bo na dwóch ostatnich stronach - ani jednej fotki...co Kota zbroiła, ze jej nie fotografujesz :(
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jaguś....o matulu aleś się namordowała z ty agapantem ;:202 Będę jeszcze bardziej go hołubić ;:196
U mnie słoneczko od rana...ale mrozno w nocy było ;:108 U ciebie ma padać...eeee tam może się nie sprawdzi ;:333
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powiało chłodem, no cóż, listopad ;:174.
Ja jednak witam Was gorąco.

Dzień zadumy spędzę w domu. Już od lat staram się na cmentarzu być kilka dni przed Świętem.
Dla mnie to miejsce zadumy właśnie, ciszy, spokoju, serdecznego wspomnienia. Nie lubię tego tłoku, amoku, przepychania się, hałasu, koszmaru na drogach i parkingach.
Moje dekoracje to własnoręcznie wykonane wiązanki z gałązek różnych iglaków i mahonii, tylko nieznacznie ozdobionych chryzantemowymi kwiatkami oraz wianki. Kolorystyka głównie zielono - biała. No i w tym roku bukiety łąkowego wrotyczu.

Obrazek

A tych, którzy odeszli jest mi ciągle bardzo brak...

Obrazek

----------------------------------------------------------------------------------------------

Januszu, jabłonie są cięte co roku, w tym nawet rzetelnie. Niektóre zostały skrócone o 1/3. Relacja jest na stronie 61. Ta jabłoń, o której piszesz też została solidnie przycięta, boję się, że niedługo straci urok. A może nie :?: Jabłonie zapewniają cień w tej części ogrodu, zwanej jadalnią, bo tu najczęściej się biesiaduje, ale ilość jabłek, które rodzą staje się dla mnie dużym kłopotem...
Pogoda, niestety, na Wybrzeżu psuje się, zrobiło się chłodno, a jutro i pojutrze ma padać deszcz, tak jak u Was ;:174.

Obrazek

Michałku, właśnie mi uświadomiłeś, że tego szpalerku tuj nie przycięłam równo, a teraz jest już za późno;:218. On zasłania widok na ogród przed ciekawskimi, a ta wysoka tuja zachęca do wejścia wgłąb i stoi na straży ;:306 .
Dużego okna widzisz 2/3, tyle się załapało na zdjęciu. Kupiwszy ten dom w pierwszym rzędzie powiększałam rozmiary i ilość okien. Dzięki temu słońce wchodzi do domu od rana do zachodu, a ja z każdego pokoju mam fajny widok na ogród.

Obrazek

Cześć, Ambo, nic, tylko wypominacie mi niedociągnięcia ;:306, Michał nieprzycięte tuje, Ty zaś zaniedbanie w prezentacji Ibrakadabry... A podpadła w rzeczy samej. Wczoraj nosiła w pysku piękną bogatkę i nawet za cenę wyłamania szczęki nie chciała jej wypuścić. Została tylko kupka piórek i moja złość :evil:. A jak popatrzysz na małpę - sama niewinność ;:306.

Obrazek

E tam, Keetee, dla mnie może padać. Na cmentarz się nie wybieram, muszę tylko przed deszczem wysypać jesienny nawóz na trawniki. Za to nie ma mrozu...
A z agapantem jest następujący dylemat. Kiedy jest olbrzymi - robi piorunujące wrażenie, ale za to mordęga jest przy przesadzaniu i dzieleniu. Mały z kolei - jest łatwy w obróbce, ale do powalającego widoku daleko. No i bądź tu mądry. Specjalnych cudów on nie wymaga. Pamiętaj tylko, żeby donica nie była zbyt duża, lubi ciasnotę ;:306. Wysyłkę planuję na poniedziałek.

Obrazek

Serdeczne dzięki, że wpadliście. Zapraszam nieustająco - Jagoda
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jagodo ciągnie wilka do lasu.... :wink: moje biedne siedzą zamknięte w domu i nie wiedzą co dobre!
A Ty mięska nie jadasz? ;:306
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ibra jest urocza.

Ja tez w ten dzień siedzę w domu,aby uniknąć tłoków...

Dla Ciebie uśmiechnięty Kuba na ulubionej miejscówce :wink:

Obrazek
:wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Barabello, właśnie mi uświadomiłaś, że ja nie umiem krzyczeć :shock:.
Gdyby mnie napadli, to nikt by nie usłyszał mojego wołania o pomoc ;:306.
To na Ibrę też nie krzyczę, tylko grożę palcem ;:302 , co jest tak samo skuteczne, jak gdybym się darła, jak stare prześcieradło ;:306.

Marysiu, jem mięsko z upodobaniem, ale nie zajmuję się mordowaniem jedzonka ze szczególnym udręczeniem, jak Ibrakadabra ;:219.
A Twoje koty jedzą kulturalnie z saskiej porcelany, jak mój Wicuś ;:306.

No widzisz, Ewo, Ty mnie rozumiesz.
Jaki cwaniak, ten Kubuś - Prosiaczek, miejsce sobie wybrał ;:215.
A jaki zadowolony ;:224.

Dla wszystkich odczuwających niedosyt Ibrakadabry.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiamy serdecznie Ibrakadabra i ja :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

O jak dobrze Jagodo, że dałaś Ibrę bo właśnie opowiadałam, że mam (-y) dla Maćka towarzyszkę i będę mogła posłać jej link !
Ale jest f..... ładna ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jaga, witam ;:196
Podobnie jak ty, nie przepadam za tłumem przelewającym się przez cmentarz dzisiejszego dnia ;:185 .
Nie kojarzy mi się z zadumą, a raczej z jarmarkiem.
Gdybym mogła, zostałabym w domu.
Ze względu na mamę M (nie chcę, żeby była tam sama w tym dniu), jeżdżę co roku i robię z kierowcę.
Do moich dziadków pojadę jutro o zmroku w ciszy i spokoju.

Salony wysprzątane jak pałacowe ;:224 .
U mnie wciąż królują liście i niechciej ;:14
A futrzani rezydenci piękni.
Pozdrawiam cieplutko ;:196

Też miałam inf. o tym oprogramowaniu. Pojawiała się na tej stronie po październikowym obiedzie w plenerze.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja pojechałam dzisiaj i odjechałam z kwitkiem.
Nie było gdzie zaparkować.
Pojadę jutro. Może będzie trochę mniej ludzi.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jagódko, :wink: też miałam taki komunikat , kiedy weszłam na Twoją stronę kilka dni temu.
Ibra robi teraz w ogrodzie za śliczne kwiatuszki ? :lol:
:wit
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Piękny widoczek,a na nim jabłonka i _oleander_ na tarasie-grubasek ;:333
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

piękny kociak - ładne umaszczenie i to spojrzenie na swoją Panią.....

a jak jest kocio to niech będzie....a u mnie kolejka pod oknem - Pańciu wpuść nas prosimy :;230 :;230

Obrazek
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”