Pod Jesionem cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz.2

Post »

Ale popatrzeć możesz ;:170 .Ja też na razie patrzę ;:170 A dali tyle zurawek żę wymiękłam ;:131 .
Zenek zawsze jeżdzi z panem i pokazuje dokąd ma odśnieżać .Cieszy się na te przejażdżki jak mały dzieciak :;230
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie też dostawa lodu w płynie ;:202 i dosłownie drzwi mi zabetonowało. ;:202
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie tez pada i marznie ;:145 .Własnie przestałam lubić zimę ;:131
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Dziewczynki ale czemu Wy tak narzekacie , zimę mamy od 2 tygodni
a co by było jak by była od 2 miesięcy ;:202
Teraz to już z górki :lol:
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bebeluszku , ja dopiero dziś zaczęłam ;:173 .Pochwal mnie za wytrwałość :lol:
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A ja od tygodnia jestem uwięziona we własnym domu. ;:219 Dobrze, że mam naturę chomika i zapasy jeszcze mi się nie skończyły. :tan
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Obie Anie i ja mieszkamy na Mazowszu i u nas zima trwa już od początku stycznia, a przez ostatni tydzień byłyśmy praktycznie odcięte od świata i dlatego to marudzenie!
Renatko zima zimie nie równa! ;:185 ;:306

Ja proszę bardzo: Spada odpowiednia warstwa śniegu, najlepiej stopniowo, coby rośliny przykryć, a drogowców do zawału nie doprowadzić. Następnie utrzymuje się mrozek ot góra -5 do -10 stopni C, po 3 tygodniach znów z parę centymetrów śniegu itp. Rośliny zaopiekowane, pola nawodnione, robactwo lekko przetrzebione (wariant, że porządnie też nie interesuje, ale bez pożytecznych i zapylaczy). Dzieci się cieszą i robią bałwanki, śnieżki itp, drogowcy nie rwą włosów na głowie, a politycy nie ogłaszają klęski żywiołowej lub nie wygłaszają innych mało pożytecznych komunikatów. A! najlepiej gdy śnieg spadnie w okresie świąt właściwych, coby śniegowych zajączków i kurczaczków nie lepić.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

mamafrania pisze:Bebeluszku , ja dopiero dziś zaczęłam ;:173 .Pochwal mnie za wytrwałość :lol:
Pochwalam ;:196
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Uffffff wróciłam z miasta. Głód mnie przyparł bo zapasy wyżarte, chleba od środy nie dowieźli. Najwyższy czas było do cywilizacji zawitać. Mówie mojemu eM że moim malutkim autkiem pojedziemy bo zawsze je można w 2 chłopa pod pachą przenieść. Ale nie. Trzeba było jechać krową eMa :roll: . Pojechaliśmy do "A" No i na pierwszy rzut poszły nasionka ;:138 . Kupiłam arbuza i melona. Ambitnie :lol: . POzazdrrościłam Marginetce. ;:196 Pare kwiatuszków, sałatę ...... ;:224 . Po zakupach lecimy ślizgiem do auta. Wsiadam a tu nic nie widać. Cały samochód oblodzony. Pytam się eMa.... gdzie skrobaczka.... nie ma ;:oj . Stoimy czekamy aż się krowa rozgrzeje i lód się sam roztopi. 30 minut i już coś widać :heja . Jedziemy, brniemy ..... i z 80metrów od domu sruuuuuu. I wisimy na zaspie ;:306 Krowa 2 tony i ruszyć jej nijak się nie da. Podkopy nie pomagają. Lece do szwagra. Wyciągnął swoim autem .
Mówiłam, mówiłam żeby jechać moim autkiem! I przenieść łatwo a i skrobaczka jest na stanie ;:333

Renata moje małe dziecie przemyciło mi w zakupach nasionka niecierpka. Niecierpie niecierpków. Chcesz?
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko! A ja lubię Niecierpki! najlepiej takie zwykłe, ale chętnie odkupię lub wymienię na coś innego ;:215 Bartuś zrobił cioci zakupy ;:306
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

renzal pisze: Bartuś zrobił cioci zakupy ;:306
I tak to potraktujmy ;:168

A z niecierpkiem jakiejś monstrualnej odmiany miałam przyjemność i pewnie dlatego nie jestem w stanie ich ścierpieć :;230
Otóż. Moja ciocia przyjechała do mnie na roweże ściskając w garści malutkie siewki kwiatuszków niewiadomych. Possadziłam pod płotem tam gdzie wilgotno. Się przyjeły bez żadnych problemów. Rosły, rosły, owady wabiły... przerosły 2 letnie wiśnie, płot, dach sąsiada z mojej perspektywy ;:oj .....a jesienią zaczęły śmierdzieć ;:223 Jeszcze kwitnące, trzy metrowe monstra wyrywałam zatykając nos i zakopywalam w kompostniku. Pominę fakt że jesienią zaczęły wesoło strzelać ;:224 . Przyszła wiosna. I co? Wszędzie, ale to dosłownie wszędzie miałam siewki niecierpków. Bałam się już nawet pochylić po mydło ;:oj
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Betako miałaś przyjemność z niecierpkiem gruczołowaym.Moje dzieci, małe siewki nazywają samolotami, duże rośliny zaś "bambusami".Wiosną to pierwszy chwast który usuwam z ogródka ;:224
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! :;230
Beatko! Ja też wiem o jakim niecierpku mówisz! To "krzaczun" przeogromny ;:306
A ja kocham ciutkę inne...
Obrazek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Te bambusy to moja babcia miała w ogródku faktycznie rewelacyjnie strzelały ;:306 ja zadobyłam seledynową marunę do ogróka jest śliczna, ale też mam ją wszędzie chyba lepiej się sieje niż chwasty. ;:oj
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja spotkałam ,,bambusy" w czasie wyprawy na grzyby w zdziczałym ogrodzie. W tamtej scenerii bardzo mi się spodobały, ale nie widzę tej roślinki w moim bałaganie... ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”