Aprilkowy las cz.3
- doroteczkaa
- 100p
- Od: 11 lip 2013, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Aprilkowy las cz.3
Jak zwykle milo u Ciebe 

Dzień dobry, Jolu!
Ciekawam Twoich wrażeń z wystawy? Cieszę się, że miałyśmy możliwość się zobaczyć
Pozdrawiam,
A
Ciekawam Twoich wrażeń z wystawy? Cieszę się, że miałyśmy możliwość się zobaczyć

Pozdrawiam,
A
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Jola, upominam się o relację z wystawy. Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia i wrażenia oczywiście też.
- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu ale się u Ciebie zmienia super widoczki, ale roboty nie zazdroszczę, róża Peace ma za mało słonka jak zmienisz jej miejsce to będzie jasniejsza i bardziej ukwiecona u mnie też tak ma
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witajcie, jestem po przerwie.
Dziękuję za pomoc w rozpoznaniu różanej choroby, środek już zakupiony i wykonany oprysk. Jak pogoda pozwoli to za jakiś tydzień powtórzę. Generalnie nie zauważyłam żeby róże jakoś mocno u mnie chorowały. To pojedyńcze egzemplarze. Ten rok uważam za udany, zwłaszcza że to pierwszy rok takiego, różanego doświadczenia. Teraz może być już tylko jeszcze lepiej.
Wando, bardzo dziękuję za typy żurawkowe. Trafiłaś idealnie, z tym że Spelbound jest na pierwszym miejscu i ewentualnie Georgia Plum na drugim. Potwierdzasz że mój wybór jest słuszny. Konsultowałam też z Igą. Zastanawiam się teraz tylko, czy zamawiać jeszcze jesienią czy wstrzymać się do wiosny.
Teraz moje wrażenia z wystawy... było sympatycznie, widziałam wiele nowych dla mnie roślin i odmian. Spotkałam się ze znajomymi z Forum oraz poznałam nowe, przesympatyczne osoby. Generalnie ok, choć czuję pewien niedosyt. To moja pierwsza wystawa i chyba spodziewałam się większego rozmachu. Ale jestem bardzo zadowolona, wróciłam z pełnym bagażnikiem roślin, głównie za sprawą Mufki

Taka byłam rozkręcona a zarazem czułam że mi mało, że wstąpiłam po drodze do ogrodniczego i nabyłam:
ciężko było upchnąć do samochodu, zwłaszcza że bagażnik pełen...ale od czego jest upór...

Pozostałe zakupy i prezenty:

A to już te małe siewki od Mufki. Ma dziewczyna gest

Zdjęcia z wystawy za chwilę ale niestety niezbyt udane więc się nie nastawiajcie na jakiś ekstra pokaz niestety
Dziękuję za pomoc w rozpoznaniu różanej choroby, środek już zakupiony i wykonany oprysk. Jak pogoda pozwoli to za jakiś tydzień powtórzę. Generalnie nie zauważyłam żeby róże jakoś mocno u mnie chorowały. To pojedyńcze egzemplarze. Ten rok uważam za udany, zwłaszcza że to pierwszy rok takiego, różanego doświadczenia. Teraz może być już tylko jeszcze lepiej.
Wando, bardzo dziękuję za typy żurawkowe. Trafiłaś idealnie, z tym że Spelbound jest na pierwszym miejscu i ewentualnie Georgia Plum na drugim. Potwierdzasz że mój wybór jest słuszny. Konsultowałam też z Igą. Zastanawiam się teraz tylko, czy zamawiać jeszcze jesienią czy wstrzymać się do wiosny.
Teraz moje wrażenia z wystawy... było sympatycznie, widziałam wiele nowych dla mnie roślin i odmian. Spotkałam się ze znajomymi z Forum oraz poznałam nowe, przesympatyczne osoby. Generalnie ok, choć czuję pewien niedosyt. To moja pierwsza wystawa i chyba spodziewałam się większego rozmachu. Ale jestem bardzo zadowolona, wróciłam z pełnym bagażnikiem roślin, głównie za sprawą Mufki

Taka byłam rozkręcona a zarazem czułam że mi mało, że wstąpiłam po drodze do ogrodniczego i nabyłam:

Pozostałe zakupy i prezenty:

A to już te małe siewki od Mufki. Ma dziewczyna gest

Zdjęcia z wystawy za chwilę ale niestety niezbyt udane więc się nie nastawiajcie na jakiś ekstra pokaz niestety

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

No,,no widać udane i piękne zkupy są

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Jola, prezenty i zakupy bardzo udane jak widzę, choć Ty nie do końca usatysfakcjonowana. Cóż... za rok będzie lepiej 

- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
piękna ale z czasem robi się bardzo zaborcza, ekspansywna i nie do usunięcia - samo życieApril pisze:..Pozostałe zakupy i prezenty:
..

w odpowiednim miejscu będzie długo cieszyła oko
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witaj Aniu, zakupy udane, potwierdzam. Miałam chętkę na wiele innych roślinek typu trawy i inne powojniki np Pilu ale z wielkim trudem się opanowałam. Samochód nie jest z gumy a i kasa pod koniec sezonu trochę pustką świeci. No i niestety byłam bez M, więc musiałam sama to targać. To ogranicza
Marzenko, no sama nie wiem czy zadowolona czy nie. Chyba jednak tak, mam mnóstwo roślinek pięknych. Wystawa też ciekawa. Nawiązałam kontakt z panem ze Słowacji. Mają bajeczną szkółkę z iglakami. Upatrzyłam sobie tam coś takiego:

Niezwykle podobny do Iseli, w którym jestem zakochana ale ma dłuższe igły i mniej sztywne. Piękny, niemal kolumnowy kształt. Podobno u nich hit sezonu.
Zbyszku, dzięki za ostrzeżenie ale jak kupowałam hutujnię to się dowiedziałam że ekspansywna i baaardzo mnie to ucieszyło. Wreszcie coś się rozrośnie. Póki co, z roślin którymi mnie straszono nic się za mocno nie rozpanoszyło. Wiadomo, trudny teren. A ja chciałabym żeby coś rosło samo z siebie bo ileż można kasy wydawać na nowe rośliny, wolałabym robić rozsady
I jeszcze kilka fotek tego co mi wpadło w oko:
Prawda że cudne?
poznałam nową (dla mnie) irgę horizontalis

To do identyfikacji. Podejrzewamy z Agatą że to jakiś dereń.

na tą turzycę muszę zapolować. Może nie widać tego na zdjeciu ale ona jest zielona i ma rude, płomienne końcówki. cudo
To taka imperata w wydaniu slim
choć bardziej ruda niż czerwona...

piękne wrzosy z mojej ulubionej szkółki:

clematis Kaiser

Marzenko, no sama nie wiem czy zadowolona czy nie. Chyba jednak tak, mam mnóstwo roślinek pięknych. Wystawa też ciekawa. Nawiązałam kontakt z panem ze Słowacji. Mają bajeczną szkółkę z iglakami. Upatrzyłam sobie tam coś takiego:

Niezwykle podobny do Iseli, w którym jestem zakochana ale ma dłuższe igły i mniej sztywne. Piękny, niemal kolumnowy kształt. Podobno u nich hit sezonu.
Zbyszku, dzięki za ostrzeżenie ale jak kupowałam hutujnię to się dowiedziałam że ekspansywna i baaardzo mnie to ucieszyło. Wreszcie coś się rozrośnie. Póki co, z roślin którymi mnie straszono nic się za mocno nie rozpanoszyło. Wiadomo, trudny teren. A ja chciałabym żeby coś rosło samo z siebie bo ileż można kasy wydawać na nowe rośliny, wolałabym robić rozsady

I jeszcze kilka fotek tego co mi wpadło w oko:

- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Joluś, ale zakupy poczyniłaś...super
Ty to normalnie niezmordowana jesteś
Cały rok szalejesz
No a na wystawie same cudeńka. Dobrze, że mnie tam nie było, bo wyszłabym stamtąd chora

No a na wystawie same cudeńka. Dobrze, że mnie tam nie było, bo wyszłabym stamtąd chora

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<

Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Jolu,oj bajecznie to wszystko wyglada
,wrzosy powojniki piękne
I ja tez mam ochotę na kilka jeszcze powojników,,,jakić pełny przydałby mi się ,bo takiego nie mam
a tu z kwiatami są więc i pomyłk nie ma

I ja tez mam ochotę na kilka jeszcze powojników,,,jakić pełny przydałby mi się ,bo takiego nie mam

a tu z kwiatami są więc i pomyłk nie ma

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jolu,ale zagęści ci się w ogrodzie,zakupy pierwsza klasa.Mam hotunie,ale moja na razie nie jest ekspansywna.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Jolu, w tym roku nie dojechałam na wystawę, ale po ubiegłorocznej miałam podobne wrażenia. Najmilszym akcentem wyjazdu była wizyta u Aguni
i oczywiście wyborne towarzystwo Asi2
Jarzmianki piękne, ach jak ja kocham te kwiatuszki
Irgi płożące horizontalis mam na obwódkach rabat, w ubiegłym roku wykopywałam kilka (wysyłałam m.in. do Jule). Gdybyś chciała mogę Ci jakąś podesłać jesienią.
POzdrowionka

Jarzmianki piękne, ach jak ja kocham te kwiatuszki

Irgi płożące horizontalis mam na obwódkach rabat, w ubiegłym roku wykopywałam kilka (wysyłałam m.in. do Jule). Gdybyś chciała mogę Ci jakąś podesłać jesienią.
POzdrowionka

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Jolu wspaniałe zakupy.
Zdjęcia z wystawy także ciekawe.
Tą houtonię także w tym roku kupiłam i nie mogę się doczekać, kiedy mi się rozrośnie.
Jarzmianki moje już dawno przekwitły, a Ty kupiłaś kwitnące .
A ta imperata w wydaniu slim ciekawą trawką jest.

Zdjęcia z wystawy także ciekawe.
Tą houtonię także w tym roku kupiłam i nie mogę się doczekać, kiedy mi się rozrośnie.

Jarzmianki moje już dawno przekwitły, a Ty kupiłaś kwitnące .
A ta imperata w wydaniu slim ciekawą trawką jest.

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Jolu, cudne zakupy zrobiłaś a szczególnie szczepiony iglak przypadł mi do serducha.Dary od Mufinki
Fotki z wystawy śliczne, ale uczta dla oczu!
Zdecydowałaś się już na jakieś żurawki?
Pozdrawiam.

Zdecydowałaś się już na jakieś żurawki?
Pozdrawiam.