Mojego rekordu (43 kg) nie pobiłem - największa ma 30 kilo.
Nawożone tylko pokrzywówką, a od lipca gnojówka żywokost ze skrzypem.

Pozdrawiam
Adam
Skoro jest wątek o uprawie giganta ,też wolałabym te informacje w odpowiednim wątku.Podziwiam wszystkich dyniowo zakręconych ,ale chciałabym poczytać też o innych dyniach.Czy nikt nie miał żadnych nowości ?aria pisze:Mam prośbę do Moderatora, o przeniesienie postów o dyniowych gigantach do odpowiedniego wątku, bo bałagan nam się tu robi a wiosną sporo osób będzie szukać informacji. Dziękuję
Oj, postępuje i do tego bardzo demokratyczniearia pisze:MałgosiuR, tak się zaczyna a potem już choroba dyniowa postępuje![]()
Chyba spory ten "zakątek"! Zaczynam się zastanawiać czy moje 10a pomieści mój dyniowy zakątek: cukinia,big max,makaronowa,hokkaido. Ciekawe co jeszcze "wyniosę" ze sklepu jak pójdę po nasionka dynii.Krzysztof59 pisze:Wielkiego smaku narobiliście mi swoimi wpisami. Nie wytrzymałem i dziś odwiedziłem sklep ogrodniczy w poszukiwaniu nasion - zakupiłem na przyszły sezon dynie piżmową (Butternut), Sweet Dumpling, Makaronową Warszawską. Zaczynam planować zakątek dyniowy na mojej działeczce.