Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Post »

Nie trzeba nawet zbytnio nadwyrężać wyobraźni, bo wszystko świetnie widać na twoim rysunku. Ja bym tylko tę pęcherznicę po prawej dała taką jak po lewej, czyli bordową, ale zrób kochana jak tobie pasuje ;:196 .
Madziu - co się robi z przekwitniętymi kwiatostanami bzów??. (wycina, wyłamuje, zostawia...) Mam takiego jak twój biały pełny (bardzo mocno pachnie).
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziula :wit
Melduję posłusznie, ze to nie ja zeżarłem łubin ;:131
Plan nowej rabaty imponujący! Rosliny zywoplotowe dobrane różnorodnie, ale bez bałaganu ;:333
A te plamki na rabacie to co?
Ja w tym roku tez idę w pastele i plamy kolorów ;:170
Ps. Bez rzadkiej odmiany 'rosnę dziko za płotem' cudaśny :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Z takiej odmiany bzu "rosnę dziko za płotem" mam żywopłot przy domu po dziadkach, ma 14,5m dł. i ok.2-3m wys.
Projekt rabaty super, będzie się dziać :tan
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Przekwitnięte kwiatostany lilaka obcina się (ja często wyłamuję), co zapewni obfitsze kwitnienie w przyszłym roku.
Ja mam całkiem niezłą wyobraźnie, ale nie musiałam jej jakoś specjalnie nadwyrężać, żeby zobaczyć co tam chcesz stworzyć. Jeśli chodzi o derenie 'Sibirica' daj ich koniecznie więcej. Może jeszcze 'Flaviramea' lub 'Midwinter fire' do zestawu' atrakcyjnych zimą' ;) Podsadź koniecznie czymś zimozielonym, jeszcze kwitnące przebiśniegi ... Będzie świetnie :]
Znasz może nazwę odmianową tych cukierkowych tulipanków? ;:224
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Napracowałaś się nad projektem. Wygląda bardzo ciekawie i bogato.
Ciekawa jestem realu, już czekam na foty i trzymam kciuki żebyś w zdrowiu przeżyła sadzenie takiej ilości.
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piekny kolor kwitnacej 'Royalty', a podejrzana para nie ma faktycznie zadnych zachamowan, w bialy dzien ... ;:224 sorry mialo byc bzykanie a nie spiewanie.

Po uruchomieniu wyobrazni, zaliczone na 4+ :wink:
Boszzz ;:202 nie wiem jakie sa teraz w Polsce stopnie, mam nadzieje ze nadal 5 to najwyzsza nota.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Madziu będzie pięknie !! Zauroczyły mnie te Twoje jabłonki muszę się im przyjrzeć bliżej. Ile kwitną ?
Szukam czegoś długo kwitnącego by dać z boku domu.

robaczki no cóż.... pewnie każdego choć raz dopadła taka niepohamowana chcica więc postarajmy się zrozumieć i wybaczyć :lol: :wink:
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Projekt w 10 trafiony. Z Twoim poczuciem smaku , estetyki dałaś sobie świetnie radę z tym projektem Madziu.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo fajny plan! wypisz wymaluj jak mój.... był, zanim zweryfikował się w trakcie sadzenia :wink: Mam pytanie o Twoją "Olę" bo też taką kupiłam, ale liście ma podejrzanie bordowe, wypisz-wymaluj jak Twoja Royalty... czy Ola ma liście zupełnie zielone, czy bordowawe?
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Jabłoneczki bardzo dekoracyjne ja niestety wyleczyłam się z nich , u nas wszędzie sady i moją jabłoneczkę co roku napadał grzyb i wyglądała koszmarnie. Masz Madziu wyobraźnie, życzę Ci realizacji rabaty w 100%
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Jestem w biegu, bo plac boju nadal aktywny ;:oj

Iwonka, kochana, dziękuję za słuszna uwagę. Oczywiście masz rację, tylko, że ja zapomniałam napisać, że w lewo będzie ciągnęła się rabata w czerwieniach a w prawo w żółciach a Wam pokazałam po części z każdej, bo nie mogę objąć aparatem całości :oops:
Na tej rabacie mam zamiar "upchnąć" wszelkie żółcienie z działki, które kupiłam dwa sezony temu nie mając planu na rabaty. Oczywiście Matką Chrzestną nr 1 tej rabaty jest Aguniada, której rabata stanowiła dla mnie inspirację. Reszta ogrodów na FO przyniosła uzupełnienie głównych nasadzeń. Lilaki urywamy/ucinamy jak zaczynają mocno przekwitać, żeby nie traciły sił na nasiona.

Kasiu, nie tego Robaczka podejrzewam :lol: Poza tym Ty chyba byś sie tak nie upubliczniała z amorami. Prawda? 8-)
Plamki na rabacie to zioła i inne takie pachnidła :D

Marzka, marzy mi się taki żywopłot jak Twój ;:108

Pacynko
oczywiście derenie jak i inne krzaki będą posadzone po kilka w jedno miejsce, bo ta rabata dłuuuuga jest i pojedyncze egzemplarze nie dałyby wcale efektu. Bardzo dziękuję za podanie bardzo interesujących odmian 'Flaviramea' i 'Midwinter fire' - bardzo dobry pomysł ;:333 Odmiany tulipanów niestety nie znam :(

Aprilku,
ten projekt powstawał w mojej głowie dzięki przeglądaniu zdjęć na FO i tak naprawdę rozrysowanie go na papierze zajęło mi kilka minut. Bardzo mi miło, że się spodobał :D Nasadzenia będe robiła z kilkoma pomocnikami-pikuś :D

Januszu, oczywiście do Twoich profesjonalnych obrazków, jakimi mnie uraczyłeś via mail, to moim daleko, ale poglad ogólny jest :wink: ( przy okazji-mogę wstawić Twoje na FO?)
Robaczki podejrzane o zjadanie liści łubinu, czy winne czy niewinne tego nadal nie wiem, ale, że bezwstydne to widać na załączonym obrazku. W Polsce jest skala ocen od 1 do 6, ale nie wiem, czy to aktualne, przez kilka ostatnich lat nie widziałam 6tki u syna w dzienniku :twisted:

Aniu, ja to nawet te robaki to rozumiem, w końcu nie zawsze byłam stara :twisted: 'Royalty' kwitnie u mnie dopiero tydzień i myślę, że jaka każda jabłonka za chwilkę przestanie niestety. Ale za to jesienią ma ładne jabłuszka a przez cały sezon przepiękne liście. Tylko pokrój ma taki sobie przez pierwsze lata, taka tyczka z listkami. Poszperaj w necie jak wyglądają 10 letnie egzemplarze, są piękne ale do tego czasu szału nie ma.

Mirabelko
kochana, bardzo dziękuję ;:196

Pat, obie te jabłonki mają bordowawe liście, ale 'Royalty' zdecydowanie bardziej i jak widać na moich zdjęciach różnią się kolorem kwiatów.

Jolu bardzo dziękuje za kciuki :D Jabłonki będę pryskała na grzyby, ponieważ u nas też niestety owocowe chorują. W zeszłym roku jeden oprysk wystarczył na szczęście :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

variegata pisze:Januszu, oczywiście do Twoich profesjonalnych obrazków, jakimi mnie uraczyłeś via mail, to moim daleko, ale poglad ogólny jest :wink: ( przy okazji-mogę wstawić Twoje na FO?)
Robaczki podejrzane o zjadanie liści łubinu, czy winne czy niewinne tego nadal nie wiem, ale, że bezwstydne to widać na załączonym obrazku. W Polsce jest skala ocen od 1 do 6, ale nie wiem, czy to aktualne, przez kilka ostatnich lat nie widziałam 6tki u syna w dzienniku :twisted:
Ooooo, to musze skorygowac ocene na 5- naturalnie poglad ogolny jest i ten(a) ktorzy tego nie widza to maja pecha :wink:
Profesjonalne "obrazki" w 3D oraz wizualizacja wideo wykonywalem 10 lat temu w biurze projektow.
Teraz tak jak pisalem to 20 minutowa "koncepcja" z zasygnalizowaniem tematu w nieodpowiednim programie.
Magda, wstawienie czy nie wstawienie pozostawiam Tobie do wyboru, nie chcialem byc natretny i sam decydowac.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Madziu, plan z rozmachem i gustem oczywiście. ;:215
Mój żywopłot póki co tylko w mojej głowie jak i wiele innych niecierpiących zwłoki przedsięwzięć.
Ale Moja Droga.... to chyba pora na nową odsłonę Twojego ogrodu? Hę?
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Madzia jestem pod wielkim wrażeniem kobieto ;:333 Zaskakujesz coraz bardziej ;:138 Cudnie i kolorowo,jak w bajce :D
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Januszu wstawię w takim razie wieczorkiem jeśli mi pozwalasz, żeby inni tez widzieli zarys rabaty jaki wymyśliłeś :D

Ewunia,
plan jest teoretycznie ostateczny. Chociaż poprzednie 50 też takimi było :lol:
Nowy wątek powiadasz? Jeszcze chwilkę :wink:

Lucy, bardzo dziękuję kochana. Kiedyś skusze się na warzywniaczek, taki uporządkowany jak Twój. Ale na razie jednak formy bardziej nieregularne mi wychodzą :lol:

Słuchajcie, mam automatyczne nawadnianie ogrodu :heja

Ekipa pięciu chłopa, jeden roboczo-dzień = szczęśliwa Madzia, która zaoszczędziła 1,5 godziny dziennie ( że o głównym wkładzie finansowym sponsora "zabawy", czyli M nie wspomnę ;:196 )

I teraz jak na typowego Polaka przystało czekam kiedy to się zepsuje, albo kiedy rachunek za wodę puści nas z torbami, albo.... żartuję :lol:

Zdjęcia z placu boju, chociaż bez sensu, bo kto "rurarzu" nie widział? Ale zauważalny jest za to doskonale przekrój jakości gleby z jaką mam do czynienia ;:223 Zdjęciami podlewających spryskiwaczy będę jeszcze męczyła w sezonie, to już dzisiaj Wam podaruję.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ostatnio pokazywana rabata w szerszym ujęciu :D

Obrazek

I żółta kompozycja naturalistyczna :lol:

Obrazek
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”