Kasieńko!...witam cieplutko!
Tak jestem zaabsorbowana pracami ogrodowymi,ze brakuje mi czasu na odwiedziny w zaprzyjaźnionych ogrodach.
Wieczorem...jestem padnięta po całodziennym , pracowitym dniu
Posyłam wiele serdeczności
Boguniu, to tak jak ja
Od rana do wieczora w ogrodzie, a wieczorem tylko zerkam co nowego na forum, ale nie mam siły nawet pisać
Pozdrawiam i życzę dużo siły do ogródkowania
Ostatnio wytrwale malowałam kratki na tarasie, spieszyłam się aby zdążyć nim winobluszcz się zazieleni
Czy widać różnicę
Troszkę dzisiejszej wiosny
Fiołeczki kwitną na potęgę
Tulipanki już za chwileczkę już za momencik
Wreszcie rozmnożyła się cebulica , przez lata była jedna kępka a w tym roku cztery
A tu na zdjęciu właśnie zauważyłam chyba kły hosty
Kasiu tulipanki już niedługo zakwitną to będzie pięknie fiołeczki też śliczne. widzę, że u Ciebie wszystko wypuszcza wolniej niż u mnie, ale jeszcze tydzień i wszystkie regiony wyrównają tempo
Wioluś, może już dziś się pokażą , ale o dziwo botaniczne będą później niż te, a sadzone były wcześniej
Przemuś, u Ciebie znacznie cieplej, ja mieszkam na dalekiej północy
Masz sporą przewagę klimatyczną . Zaraz zerknę co u Ciebie już zakwitło
Tulipanki to nowe nasadzenia , jestem ciekawa ich kwiatków
No popatrz, a myślałam że one są szybsze
To mnie uspokoiłaś
Zaraz idę na obchód, jestem ciekawa czy hosty już widać, bo wczoraj na zdjęciu je dojrzałam
Tyle osób pisze o hostach, że i ja w końcu sobie przypomniałam , że miałam jakieś bidulki. Ot skleroza czy zakochanie ? Skoro już wiem, że mam, to zacznę ich wypatrywać. Fakt faktem, że na razie się jeszcze nie pojawiły.