Witajcie.
Piękny ,słoneczny dzionek,a mnie jakaś depresja dopadła...
Jedno dziecię zasmarkane,drugie kaszlające,a mnie gardło drapie.M.całymi dniami nie ma-bo awaria wody .To w pracy 'siedzi'.
Do tego jeszcze inne zdrowotne

.Czyli do d...
Aż tu dzwoni mama...czy chcę do biedronki.. .
Nie,nie pojechałam po te chol...ne filodendrony,które już ma całe fo
Ale bratowej dałam ''listę zakupów''.....
No i przyjechały do mnie 2 hippeastrum

.Bo tylko tyle odmian było.
I od razu humor lepszy.Bo mają po 2 pąki na dodatek

.Bratowa się spisała
Nie rozwiązało to moich zmartwień,ale humorek lepszy
-------------------------------------------
kanapl,witaj u mnie.Niestety nie wiem,co to za roślinka.Ale ładna .Pewnie Iza ma rację ,że przypołudnik.
A kiedy obejrzymy inne Twoje roślinki?Zdjęcia-widzę,że już umiesz wrzucać

.Zakładaj wąteczek...
szarotka66 pisze:Jolka jeśli Cię to pocieszy to ja tez nie mam filodendrona z B....ki. Więc jest nas przynajmniej 3, bo jeszcze chyba Kubasia?
To mnie pocieszyłaś .
Ale już mam obiecanego

.Ciekawe,czy będzie równie szybko rósł u mnie-jak ten w srebrne plamki
Nolinka pisze:To ja się też podłączę - widziałam, ale nie wzięłam i jakoś specjalnie nie żałuję. I tobie radzę, nie żałuj, bo może się trafi jakaś fajniejsza okazja , a nie taki pospolity philodendron, którego prawie wszyscy mają

No i okazja się trafiła....o tyle dobra,że na zimę wyląduje w piwnicy-czyli hippeastry
Nolinka pisze:Kasiu dobrze wiesz, że jak się już nie ma miejsca na parapetach, to musi być ostra selekcja i wymagania postawione wysoko
Święte słowa.Mam 3 delikwentów...zakwalifikowanych do wyrzucenia

.Ale jakoś ciężko się rozstać.Cięgle jeszcze nie spadły z parapetu...ale jak długo jeszcze???ha ha.Nie wspomnę o fiołkach
szarotka66 pisze:No. Wytłumaczenie świetne, naprawdę strzał w 10, a już zaczynałam mieć wątpliwości co do trafności podjętej decyzji. Jolka widzisz dobrze zrobiłaś, że nie kupiłaś.
A jednak nie wytrzymałam

.Ale tylko 2 hipki kupiłam.Mnie oprócz parapetów---mocno ogranicza portfel
---------------------------------------
Zmykam zobaczyć co u Was zielonego przybyło...
No i przesadzić owe hipki, by się przydało.
Miłego popołudnia