A teraz wyznanie Z W A R I O W A Ł A M ! ! ! bo zakupiłam kolejne storczyki, na które miejsca już nie było, ale się dziwnym trafem znalazło Niestety miejsce w moim portfelu też się zrobiło
A oto i one:
Phal. Bronze Maiden (phal schilleriana x phal mannii)
Phal. cornu-cervi Dark Red
Phal. javanica x amboinensis white
Phal. honghenensis
Phal. philippinensis
Promenea 'Sunlight' (limelight x xanthina) dostana w gratisie za to, że Phal. javanica x amboinensis white przekwitł zaczem do mnie dotarł
Renanthera monachica, z którą nie jestem pewna czy się dogadam Na razie w tymczasowym wieszaku
Phal. Tsay's Evergreen Podobno intensywnie pachnie.... ale ja nic nie czuje
I mój pierwszy agar- Phal. celebensis W słoiczku było widać pleśń, więc trzeba było wyciagać
Moczenie
I wsadzanie...
Największa siewka dostała koszyczek
Powojnik 'Dorothy Walton'
Pelargonia od Moni pięknie się rozrasta i będzie kwitła
Ale posypałaś fotkami
Zakupy rewelacja - ja też nie mam miejsca ale zawsze jakoś się upchnie nie
Ogródkowe - śliczne a passi - no się zakochałam na zabój w tym kolorku
"Takie coś" przepiękne. Jak długo to kwitnie? Szkoda, że nie wiesz co to , bo z chęcią bym sobie sprawiła na balkon.
Piękne róże - gdyby tak można było czuć zapach przez ekran
Ale mnie dawno tu nie było Ale urlop i brak dostępności do internetu Bardzo Wam dziękuję za odwiedziny
Ale postaram się nadrobić, bo to nie znaczy, że nie robiłam zdjęć
Na początek Bugenwilla Deep Purple, kupiona za 1,5 z przeceny nabrała sił i zakwitła
Groszek pachnący
Kleome ciernista.
Liliowiec Darling Deception
Malwy
Czarna.
Różowa.
Czerwona.
i pełna różowa
Nachyłek okółkowy
Zawilec wieńcowy, który kwitł w najlepsze mimo dziwnej jak na niego pory
Oj ale u ciebie piękne odmiany storczyków mieszkają, niech wszystkie cudownie rosną i w przyszłości obficie zakwitną. Ciekawa jestem po ilu latach te maluszki storczykowe urosną i będą zdolne do kwitnienia?:)
Malwy Bardzo lubię te jakże polskie kwiaty
Kiedyś nie było gospodarstwa przy którego ogrodzeniu nie rósłby choc jeden krzaczek Malw.
Dobrze, że wciąż jeszcze są tacy, którym się one podobają. Może nie ulegną zapomnieniu.