Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9
Aga,hortensje u ciebie piekne,ja juz sie obawiam co bedzie z moimi w przyszłym roku,bo ostatnie dni nie zachwycam się nimi,umieraja jakoś za szybko.
Co do pasteryzacji to ja wkładam słoiki do piekarnika na lekko ponad 100 stopni i tam pasteryzuję,nie chrzanię sie z żadnymi garami,kto by mi kazał.Zaczęłam tak robić z jedzeniem jak M pracował zagranica i wszystkie weki od kilku lat tez.Za jednym rzutem wchodzi mi około 12 słoików to jakie gary musiałabym miec,żeby tyle pomieścic.
Co do pasteryzacji to ja wkładam słoiki do piekarnika na lekko ponad 100 stopni i tam pasteryzuję,nie chrzanię sie z żadnymi garami,kto by mi kazał.Zaczęłam tak robić z jedzeniem jak M pracował zagranica i wszystkie weki od kilku lat tez.Za jednym rzutem wchodzi mi około 12 słoików to jakie gary musiałabym miec,żeby tyle pomieścic.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie w promieniach słonecznych i nawet znośnie ciepło ale wieczory zimniutkie już bardzo, czuć zbliżającą się jesień. Ale nic to , podobno ma być słoneczna i w miarę ciepła.
Trawki wspaniałe, zainteresowałam się turzycą Ice Dance no i tą polecaną hortensją ale to może już w kolejnej 5-latce bo czas u mnie jest teraz na wagę złota.

Trawki wspaniałe, zainteresowałam się turzycą Ice Dance no i tą polecaną hortensją ale to może już w kolejnej 5-latce bo czas u mnie jest teraz na wagę złota.

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Agus jak zwykle cudnie u Ciebie wpadłam sie pozachwycać 
Fotki cudowne... M rozważa zakup lustrzanki dla żonki
Tylko strasznie długo mysli
Tak czytam o tych ogórkach ja ostatnio przerobiłam ponad 100 kg jednego dnia ...chyba jestem na coś chora
A teraz siedzę w dżemach i konfiturach ...to chyba jest jesień... nie dodam życia

Fotki cudowne... M rozważa zakup lustrzanki dla żonki

Tak czytam o tych ogórkach ja ostatnio przerobiłam ponad 100 kg jednego dnia ...chyba jestem na coś chora

marzenia się spełniają! Dana
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko piękne masz róże, mnie szczególnie w tym sezonie podobają się jasno różowe. Rzut na rabatkę bardzo ładny, rozchodniki robią się kolorowe. Cleome śliczna !
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja tez spiesze z pochwałami dla róż. Ale są zdrowe i ile mają pąków. Nie wiem jak mogłaś się na nie obrazić?
Moje w porównaniu z Twoimi to ubogie siostry.
Tak, wybieram sie do Skierniewic 15 września. Będe tam od rana, czyli gdzieś około 9-10 rano
Moje w porównaniu z Twoimi to ubogie siostry.
Tak, wybieram sie do Skierniewic 15 września. Będe tam od rana, czyli gdzieś około 9-10 rano
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Aguś świetne makro
Chopin jak rozkwitnie wszystkimi kwiatami to kadru braknie
Cherry Brandy też szaleje z pąkami! Trawki śliczne, zwłaszcza turzyce mi przypadły do gustu, ale Giraffe też niesamowita...zwłaszcza na żywo!
A ja się głowię się gdzie powstanie u mnie trawiasty zakątek....będę miała zimę na przemyślenia, skoro już mówicie o chłodach....
ps.... a Gracillimus posadzony?

A ja się głowię się gdzie powstanie u mnie trawiasty zakątek....będę miała zimę na przemyślenia, skoro już mówicie o chłodach....

ps.... a Gracillimus posadzony?

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Kasia z Asią widziały moją dumę - jedyny krzak Chopina, posadzony w ubiegłym roku... Wzrostem zbliża się do mojej brody, a ilość wyprodukowanych teraz pąków oszałamia - jest ich około pięćdziesięciu

Już sobie wyobrażam ją kwitnącą

Róże masz śliczne

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Jak zwykle zachwycają mnie Twoje zdjęcia makro
Cinderela i Bonica
to już chyba moje ulubienice.
Bardzo ładnego masz tego rozchodnika olbrzymiego. Ja mam zielone tylko, nie mają już tego efektu co te czerwone.
Zastosowałam się do rady Twojej, Wandy i Iwony. Ale dziś nie mam zdjęć więc zapraszam jutro. Będzie też mała zmiana ale to niespodzianka. Mam nadzieję że będzie Ci się podobać. Nie mam takiego daru kompozycji jak Ty i stosuję mniejsze roślinki na mój piasek bo mają większą szans aklimatyzacji i przeżycia, ale z rabaty jestem chyba zadowolona.

Bardzo ładnego masz tego rozchodnika olbrzymiego. Ja mam zielone tylko, nie mają już tego efektu co te czerwone.
Zastosowałam się do rady Twojej, Wandy i Iwony. Ale dziś nie mam zdjęć więc zapraszam jutro. Będzie też mała zmiana ale to niespodzianka. Mam nadzieję że będzie Ci się podobać. Nie mam takiego daru kompozycji jak Ty i stosuję mniejsze roślinki na mój piasek bo mają większą szans aklimatyzacji i przeżycia, ale z rabaty jestem chyba zadowolona.

Jolu, witaj
Ty u mnie, a ja u Ciebie ;-) Ciekawam niespodzianki na Twojej rabacie... koncepcja już mi się podoba, tym bardziej jestem ciekawa co dodatkowo wymyśliłaś... mam trochę kłopotu z uprawą żurawek, ale niewykluczone, że spróbuję raz jeszcze... mam trochę miejsca na nie. Co do rozchodników okazałych, mam 4 odmiany (NN) i uwielbiam każdą... podoba mi się, że kiedyś przyszło mi do głowy posadzić obok siebie te z zielonymi i czerwonymi pędami - fajny kontrast. Miłego!
Majeczko, nie wiem, czy wszystkie pąki zakwitną jednocześnie, ale chciałabym móc to zobaczyć, bo krzaczor Chopina jest ogromny, same jego kwiaty także, zatem efekt powinien być przepiękny
Dziękuję za miłe słowa 
Kasik, Gracillimus jeszcze czeka na posadzenie, dlatego się nim nie chwaliłam... może dziś
Trawiasty zakątek fajnie uzupełniłby Twój i tak urozmaicony ogród; jestem pewna, że pięknie go wkomponujesz w całość odpowiednio dobierając rośliny. Za słowa uznania dziękuję 
Gosiu, na róże się nie obrażałam, tylko pamiętasz że rozmawiałyśmy z Wandzią o frustracjach związanych z wiotkością pędów angielek i ich zwieszających się ku dołowi kwiatom... Zauważam, że drugie kwitnienie u większości róż jest obfitsze, a kwiaty wyglądają atrakcyjniej... Przyszły rok powienien dać jeszcze więcej radości. W Skierniewicach raczej będę, też rano
Małgosiu, w sumie to oczywisty sposób z tą pasteryzacją w piekarniku... wiesz, że dzięki Tobie może się zdecyduję na zrobienie pierwszych w życiu przetworów! Idę pytać Dominikę o ten genialny przepis na ogórki ;-)
A Twoje hortensje może rosną na bardziej operującym słońcu, stąd szybsze przekwitanie kwiatów?
Majutek, tych zapowiedzi o pięknej złotej jesieni się trzymajmy... jestem w stanie obiecać, że nie będę marudzić na pogodę, nawet jeśli będzie bardzo chłodno. Byleby świeciło ;-) Trawy polecam, ale Ty Majutek musisz się skupiać na swoich souvenirach...
Marysiu, dziękuję za miłe słowa... jasno-różowe róże, czyli tzw. bladawce, robią największe wrażenie wśród rzeszy wielbicieli królewien... Ja równie mocno wielbię purpury ;-)
Dana, dawno Cię nie było - cieszę się, że Cię widzę! Lustrzanka? Wow, to będą jeszcze piękniejsze ujęcia Twojego ogrodu!
Przetwory mnie korcą, zwłaszcza, że co rusz czytam o kolejnych... może się zmobilizuję ;-) Pozdrowienia!

Majeczko, nie wiem, czy wszystkie pąki zakwitną jednocześnie, ale chciałabym móc to zobaczyć, bo krzaczor Chopina jest ogromny, same jego kwiaty także, zatem efekt powinien być przepiękny

Kasik, Gracillimus jeszcze czeka na posadzenie, dlatego się nim nie chwaliłam... może dziś

Gosiu, na róże się nie obrażałam, tylko pamiętasz że rozmawiałyśmy z Wandzią o frustracjach związanych z wiotkością pędów angielek i ich zwieszających się ku dołowi kwiatom... Zauważam, że drugie kwitnienie u większości róż jest obfitsze, a kwiaty wyglądają atrakcyjniej... Przyszły rok powienien dać jeszcze więcej radości. W Skierniewicach raczej będę, też rano

Małgosiu, w sumie to oczywisty sposób z tą pasteryzacją w piekarniku... wiesz, że dzięki Tobie może się zdecyduję na zrobienie pierwszych w życiu przetworów! Idę pytać Dominikę o ten genialny przepis na ogórki ;-)
A Twoje hortensje może rosną na bardziej operującym słońcu, stąd szybsze przekwitanie kwiatów?
Majutek, tych zapowiedzi o pięknej złotej jesieni się trzymajmy... jestem w stanie obiecać, że nie będę marudzić na pogodę, nawet jeśli będzie bardzo chłodno. Byleby świeciło ;-) Trawy polecam, ale Ty Majutek musisz się skupiać na swoich souvenirach...
Marysiu, dziękuję za miłe słowa... jasno-różowe róże, czyli tzw. bladawce, robią największe wrażenie wśród rzeszy wielbicieli królewien... Ja równie mocno wielbię purpury ;-)
Dana, dawno Cię nie było - cieszę się, że Cię widzę! Lustrzanka? Wow, to będą jeszcze piękniejsze ujęcia Twojego ogrodu!
Przetwory mnie korcą, zwłaszcza, że co rusz czytam o kolejnych... może się zmobilizuję ;-) Pozdrowienia!
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Bedę musiała więc objechać dalszą okolicę ze szkółkami i poszukać. Z rozchodnikami mam tak samo. Posadziłam je, bo w ogóle je znalazłam. Jestem nimi zachwycona, a te roje pszczół uwijających się w nich są dla mnie największą radością z nabycia tych roślin.
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Agunia miłego dnia , u mnie zapowiada sie ładnie 

- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Piękny ogród. Wszystko starannie zaplanowane i dorodne. Róże śliczne 

Dzien dobry Aguś.
Na wystawę wpadłam, jak po ogień, miałam godzinę na obejrzenie i zakupy. Widziałam piekną wisnię Kiku-Shidare, moja to przy niej niewydarzona jakaś. Nawet zastanawiam sie, czy to naprawdę ona.
Tłok na kiermaszu niesamowity, mogliby jednak pomyśleć, żeby kupujacy nie czuli sie, jak śledzie. Na szybko kupiłam: powojniki Beata i Innocent Blush, hortensje Bobo, rozpelnicę
, różę Julia Child, cyklamenka, który podobno zimuje, paprotkę i przy wejściu dostałam dwa floksy.
Co jest w Skierniewicach i kiedy?
Miłego dnia.

Na wystawę wpadłam, jak po ogień, miałam godzinę na obejrzenie i zakupy. Widziałam piekną wisnię Kiku-Shidare, moja to przy niej niewydarzona jakaś. Nawet zastanawiam sie, czy to naprawdę ona.

Tłok na kiermaszu niesamowity, mogliby jednak pomyśleć, żeby kupujacy nie czuli sie, jak śledzie. Na szybko kupiłam: powojniki Beata i Innocent Blush, hortensje Bobo, rozpelnicę

Co jest w Skierniewicach i kiedy?
Miłego dnia.

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ależ zakupy
Pokaż potem choć różyczkę