Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

Aga,hortensje u ciebie piekne,ja juz sie obawiam co bedzie z moimi w przyszłym roku,bo ostatnie dni nie zachwycam się nimi,umieraja jakoś za szybko.
Co do pasteryzacji to ja wkładam słoiki do piekarnika na lekko ponad 100 stopni i tam pasteryzuję,nie chrzanię sie z żadnymi garami,kto by mi kazał.Zaczęłam tak robić z jedzeniem jak M pracował zagranica i wszystkie weki od kilku lat tez.Za jednym rzutem wchodzi mi około 12 słoików to jakie gary musiałabym miec,żeby tyle pomieścic.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie w promieniach słonecznych i nawet znośnie ciepło ale wieczory zimniutkie już bardzo, czuć zbliżającą się jesień. Ale nic to , podobno ma być słoneczna i w miarę ciepła. ;:3
Trawki wspaniałe, zainteresowałam się turzycą Ice Dance no i tą polecaną hortensją ale to może już w kolejnej 5-latce bo czas u mnie jest teraz na wagę złota. ;:223
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Agus jak zwykle cudnie u Ciebie wpadłam sie pozachwycać ;:173
Fotki cudowne... M rozważa zakup lustrzanki dla żonki ;:224 Tylko strasznie długo mysli :;230
Tak czytam o tych ogórkach ja ostatnio przerobiłam ponad 100 kg jednego dnia ...chyba jestem na coś chora ;:219 A teraz siedzę w dżemach i konfiturach ...to chyba jest jesień... nie dodam życia :wink:
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko piękne masz róże, mnie szczególnie w tym sezonie podobają się jasno różowe. Rzut na rabatkę bardzo ładny, rozchodniki robią się kolorowe. Cleome śliczna !
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja tez spiesze z pochwałami dla róż. Ale są zdrowe i ile mają pąków. Nie wiem jak mogłaś się na nie obrazić?
Moje w porównaniu z Twoimi to ubogie siostry.
Tak, wybieram sie do Skierniewic 15 września. Będe tam od rana, czyli gdzieś około 9-10 rano
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś świetne makro ;:333 Chopin jak rozkwitnie wszystkimi kwiatami to kadru braknie ;:oj Cherry Brandy też szaleje z pąkami! Trawki śliczne, zwłaszcza turzyce mi przypadły do gustu, ale Giraffe też niesamowita...zwłaszcza na żywo!
A ja się głowię się gdzie powstanie u mnie trawiasty zakątek....będę miała zimę na przemyślenia, skoro już mówicie o chłodach.... :?
ps.... a Gracillimus posadzony? :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Kasia z Asią widziały moją dumę - jedyny krzak Chopina, posadzony w ubiegłym roku... Wzrostem zbliża się do mojej brody, a ilość wyprodukowanych teraz pąków oszałamia - jest ich około pięćdziesięciu

:wit Aga, a my czekamy na kolejne zdjęcia Chopina. To przepiękna róża, ale tylko nielicznym udaje się mieć taki okaz jak piszesz.
Już sobie wyobrażam ją kwitnącą ;:oj :D , ;:65 ;:65 ;:65
Róże masz śliczne ;:108
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jak zwykle zachwycają mnie Twoje zdjęcia makro ;:oj Cinderela i Bonica ;:167 to już chyba moje ulubienice.
Bardzo ładnego masz tego rozchodnika olbrzymiego. Ja mam zielone tylko, nie mają już tego efektu co te czerwone.
Zastosowałam się do rady Twojej, Wandy i Iwony. Ale dziś nie mam zdjęć więc zapraszam jutro. Będzie też mała zmiana ale to niespodzianka. Mam nadzieję że będzie Ci się podobać. Nie mam takiego daru kompozycji jak Ty i stosuję mniejsze roślinki na mój piasek bo mają większą szans aklimatyzacji i przeżycia, ale z rabaty jestem chyba zadowolona. :wit
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, witaj :wit Ty u mnie, a ja u Ciebie ;-) Ciekawam niespodzianki na Twojej rabacie... koncepcja już mi się podoba, tym bardziej jestem ciekawa co dodatkowo wymyśliłaś... mam trochę kłopotu z uprawą żurawek, ale niewykluczone, że spróbuję raz jeszcze... mam trochę miejsca na nie. Co do rozchodników okazałych, mam 4 odmiany (NN) i uwielbiam każdą... podoba mi się, że kiedyś przyszło mi do głowy posadzić obok siebie te z zielonymi i czerwonymi pędami - fajny kontrast. Miłego!
Majeczko, nie wiem, czy wszystkie pąki zakwitną jednocześnie, ale chciałabym móc to zobaczyć, bo krzaczor Chopina jest ogromny, same jego kwiaty także, zatem efekt powinien być przepiękny ;:167 Dziękuję za miłe słowa ;:196
Kasik, Gracillimus jeszcze czeka na posadzenie, dlatego się nim nie chwaliłam... może dziś :) Trawiasty zakątek fajnie uzupełniłby Twój i tak urozmaicony ogród; jestem pewna, że pięknie go wkomponujesz w całość odpowiednio dobierając rośliny. Za słowa uznania dziękuję ;:196
Gosiu, na róże się nie obrażałam, tylko pamiętasz że rozmawiałyśmy z Wandzią o frustracjach związanych z wiotkością pędów angielek i ich zwieszających się ku dołowi kwiatom... Zauważam, że drugie kwitnienie u większości róż jest obfitsze, a kwiaty wyglądają atrakcyjniej... Przyszły rok powienien dać jeszcze więcej radości. W Skierniewicach raczej będę, też rano :)
Małgosiu, w sumie to oczywisty sposób z tą pasteryzacją w piekarniku... wiesz, że dzięki Tobie może się zdecyduję na zrobienie pierwszych w życiu przetworów! Idę pytać Dominikę o ten genialny przepis na ogórki ;-)
A Twoje hortensje może rosną na bardziej operującym słońcu, stąd szybsze przekwitanie kwiatów?
Majutek, tych zapowiedzi o pięknej złotej jesieni się trzymajmy... jestem w stanie obiecać, że nie będę marudzić na pogodę, nawet jeśli będzie bardzo chłodno. Byleby świeciło ;-) Trawy polecam, ale Ty Majutek musisz się skupiać na swoich souvenirach...
Marysiu, dziękuję za miłe słowa... jasno-różowe róże, czyli tzw. bladawce, robią największe wrażenie wśród rzeszy wielbicieli królewien... Ja równie mocno wielbię purpury ;-)
Dana, dawno Cię nie było - cieszę się, że Cię widzę! Lustrzanka? Wow, to będą jeszcze piękniejsze ujęcia Twojego ogrodu!
Przetwory mnie korcą, zwłaszcza, że co rusz czytam o kolejnych... może się zmobilizuję ;-) Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit U Ciebie jak zwykle pięknie , o Jesieni cichoooooooo.....sza , może jeszcze się nie zorientuje tak szybko ... też czekam na twojego Chopina ;:65 , mój też się rozrósł ale raczej wzdłuż :;230
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Bedę musiała więc objechać dalszą okolicę ze szkółkami i poszukać. Z rozchodnikami mam tak samo. Posadziłam je, bo w ogóle je znalazłam. Jestem nimi zachwycona, a te roje pszczół uwijających się w nich są dla mnie największą radością z nabycia tych roślin.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Agunia miłego dnia , u mnie zapowiada sie ładnie ;:173
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Piękny ogród. Wszystko starannie zaplanowane i dorodne. Róże śliczne :)
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Dzien dobry Aguś. :wit
Na wystawę wpadłam, jak po ogień, miałam godzinę na obejrzenie i zakupy. Widziałam piekną wisnię Kiku-Shidare, moja to przy niej niewydarzona jakaś. Nawet zastanawiam sie, czy to naprawdę ona. :roll:
Tłok na kiermaszu niesamowity, mogliby jednak pomyśleć, żeby kupujacy nie czuli sie, jak śledzie. Na szybko kupiłam: powojniki Beata i Innocent Blush, hortensje Bobo, rozpelnicę :D, różę Julia Child, cyklamenka, który podobno zimuje, paprotkę i przy wejściu dostałam dwa floksy.
Co jest w Skierniewicach i kiedy?
Miłego dnia. :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ależ zakupy :D Pokaż potem choć różyczkę ;:3
Zablokowany