Florą malowane

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Florą malowane

Post »

W weekend odwiedziłam działkę mamy, teraz jednak udało mi się porobić kilka fotek. Przedtem tak byłam zaoferowana miłymi gośćmi, że nic nie cyknęłam.
Obrazek

Drewutnio Tam byłaś, więc powspominaj

Obrazek Obrazek

Sławku Czuję, że dogadałbyś się z moimi mężczyznami. Ze starszym o ptakach (też jest w OTOPIE- był czas, że kiedyś opłacał składkę rodzinną i więc i jak byłam), z młodszym o piłce. Niestety młody w tej materii jest osamotniony. W koło same sąsiadki, w domu nikt do piłki nie ma zacięcia. Dobrze, że chociaż wujkowie też na tym punkcie mają fioła.
Dziękuję za miłe słowa o krainie czarów, proszę wziąć jednak pod uwagę, że często pokazuję ogród mojej mamy (nick -elam), tam rzeczywiście czuję się jak Alicja w krainie czarów. Kilka obecnych fotek z działki mamy

Obrazek

Obrazek

Masko Cieszę się z Twojej wizyty, często spotykam Cię w zaprzyjaźnionych ogródkach, a i kiedy nadążam podczytuję Twoją wyspę. Arcydzięgla poszukiwaliśmy kiedyś bo mieliśmy go jako składnik nalewki z pigwy. W końcu kupiliśmy paczkę przez internet, a do nalewki potrzebana była tylko szczypta. Reszta mimo, że zapakowana w kilka worków pachniała ostro w szafie.
I dla Ciebie dedykuję kilka fotek z krainy czarów mojej mamy (też Krakowianki z urodzenia)

Obrazek Obrazek

Asma To rzeczywiście dobry rok dla piwonii. Bardzo cieszą mnie ich kwiaty, oczywiście drzewiastą podarowała mi mama. Nie udało Ci się być u mamy tym razem to chociaż dedykuję Ci widoczek z jej działki.

Obrazek

April Lubisz rododendrony- u mojej mamy wyglądają zjawiskowo

Obrazek

I na koniec mój wpływ na działkę mamy - coraz większa kolekcja żurawek. Tylko dlaczego one u niej lepiej rosną?

Obrazek
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Alu to niesamowite. Chyba nie widziałam u Eli żadnych rododendronów 8-) Oglądałam tą stronkę od tyłu i myślałam że byłaś znowu na ogrodowej wycieczce... 8-) Ale czemu Ela tak mało teraz pisze? Elu na pewno czytasz, pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja widziałam rododendrony były koło szklarni ;:138 Dzięki za przypomnienie tego cudownego miejsca.miejsca. Chetnie pobuszowałabym jeszcze raz w tym ogrodzie,tym razem z wiaderkiem i to nie małym :;230
Masz wspaniałą mamę :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Alicjo wspaniały ogród! ale ja widzę pewne podobieństwo Waszych ogrodów...... pewnie to się dziedziczy :lol:
Tak spotykamy się i ja kiedyś zaglądałam z ciekawości do różnych ogrodów, ale w miarę jak kontakty się poszerzają to już do nowych nie zawsze mam czas, a szkoda :wink:
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Alicjo!

Myślę, że ten sympatyczny hinduski student, po pobycie w Waszym gościnnym domu i cudownej okolicy, uzna Polskę za prawdziwy raj na ziemi.
Już widzę, jak po powrocie do Indii opowiada o wspaniałościach, jakich tu zażył.
Fajne są te wymiany młodzieży!

Pozdrawiam serdecznie.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lisico Student - Prajwal rzeczywiście bardzo sympatyczny. Kupił mnie stwierdzeniem lovely place. Odwiedzili nas jeszcze pozostali studenci, którzy prowadzili w szkole córki zajęcia (krótki reportaż o tym był w lokalnej tv)
Tym razem z Singapuru im też podobała się nasza okolica. :heja
Obrazek

Masko Jak najbardziej rozumiem, czas nie z gumy. Tyle tu na forum pięknych ogrodów, że czasem trzeba dokonywać trudnych wyborów ;:185 , bo nie wszystko da się obejrzeć. Tym bardziej będzie mi miło gdy od czasu do czasu uda Ci się do mnie zajrzeć. Od mamy przejęłam jedną ważną zasadę. Staram się, aby jak jedno przekwitnie już pocieszyło mnie coś nowego.
Z widoku podziwianego z kuchennego okna biel RH Cunightam White zastąpiła biel kaliny Roseum, brak żółć forsycji rekompensuję płożący żarnowiec.
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Drewutnio To prawda MAM WSPANIAŁĄ MAMĘ. Dla niej i dla ciebie zadedykuję moje lewizje, które przezimowały kolejny rok.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Iza Rododendrony były, ale jeszcze nie tak rozwinięte. Mama rano na ryneczku, potem w długiej drodze na działce, gdzie spędza cały dzień, ponad godzina powrót i na FO często brakuje sił, ale czasem tu zagląda. Mobilizuję ją.
Moje RH nie takie okazałe, ale też cieszą.
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
elam
100p
100p
Od: 28 paź 2012, o 12:31

Post »

Aluś, ale miałaś wesoło,z tą gromadką swoją i nieswoją, nie wiem jak sobie poradziłaś z tym nawałem obowiązków.
Alu dziękuję, że wytłumaczyłaś moje ciche podglądanie, czytam posty, oglądam moje ukochane ogrody na Waszych zdjęciach, podziwiam, ale jak zaczynam pisać trudno mi zebrać myśli ze zmęczenia - więc wolę się nie odzywać.
Dziękuję za miłe słowa o moim ogrodzie Alu, ja jednak pozostaję fanką Twojego - Twój ogród ma w sobie to coś, można go podziwiać, słuchać, ma przestrzeń i przemyślane nasadzenia.....
Iza do Twojego ogrodu zaglądam często, bo jest w grupie moich ulubionych (czasem zapomnę się zalogować i nie ma mnie w spisie oglądających). Czy alstromeria Ci się wykluła, czy mam próbować kopać następną.
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jakie masz cudne lewizje, ja mam tylko różowe i chociaż wsadzone w jednym czasie każda rośnie inaczej. Muszę dokupić inne kolory ale i powiększyć skalniak ;:306
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Śliczne te lewizje ;:138
A Twój piękny ogród będzie sławny na cały świat teraz ;:224
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Skrytoczytałam do tej pory, bo nie miałam siły pisać :wink: Dziś jednak odpoczywam i z przyjemnością obejrzałam zdjęcia z obu ogrodów-Twojego i Eli :D Mają nieco inny charakter, ale łączy je niesamowity porządek i przemyślana koncepcja. Niedaleko pada jabłko od jabłoni :D
Piwonia drzewiasta będzie w przyszłym roku priorytetem :D Na zdjęciach wyglądała wspaniale, ale dopiero jej widok w ogrodzie Eli powalił mnie na kolana. Ciekawe, czy uda mi się zostać cesarzową :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Alu, miałaś świetnych gości ;:oj .
Podoba mi się zasada, by cieszyć się każdym kolejnym kwiatkiem ;:108 .
Za rok wszystko znów zacznie się od nowa i te, które przekwitły, wrócą na chwilkę.

Twój ogród jak i Eli ;:oj - oba są cudne.
Też mam zakusy, by zostać cesarzową. Może dzięki targom w Lubaniu?
Pozdrawiam i odliczam dni do... ;:3 :heja .
;:196

Elu ;:196
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Powoli kończy się DZIEŃ DZIECKA- ale jeszcze zdążę. Zanim odpowiem moim gościom zaproszę do ogrodu DZIECI, bo to z myślą o nich ogród powstał.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Elam u Ciebie na działeczce dzieciaki lubią buszować. Dzięki że moja motywacja okazała się skuteczna ;:196
Obrazek

Klarysa To prawda rośliny, taki szybko zmieniają nasz krajobraz, że nie może nam spowszednieć. Moja cesarska piwonia powoli dochodzi do pełni swego kwitnienia, ale już szykują się maki by ją zastąpić. Też myślę by jeszcze 1 sobie kupić. Jestem z niej zadowolona, z roku na rok więcej kwiatów i w tym roku ponad tydzień się nimi cieszę. Też odliczam dni do... ;:3
Obrazek
Ewamaj1966 To prawda mamy piwonia ma niezwykłe kolorki. Moją podlewam. Wyczytałam, że lubi w czasie kwitnienia dużo wody i na razie jej to służy, cieszy mnie jeszcze kwiatami.
Obrazek
Drewutnia Ta światowa sława to może przesada (młodzież tak bardzo nie interesuję się badylami) jednak na facebooku spotkanie w naszym ogródku już umieścili :;230
Obrazek
Maska Lewizję bardzo mi się podobały, ale bałam się czy będą u mnie rosły bo to ponoć wymagające roślinki. Posadziłam je według instrukcji z Twój ogród i dobrze się u mnie czują. Ostatnio za sprawą Sławka zwróciłam uwagę na Irysy, mam tylko takie zwykle, ale od czegoś trzeba zacząć.
Obrazek
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Alu widzę, że dzień dziecka w Waszym ogrodzie mógł konkurować z miejskimi festynami ;:3
Elu mam w ogrodzie dwie słabo wychodzące roślinki ale i jedna może być A ale muszę ją jeszcze dokładniej obadać :wit
Dzisiaj miał być cały dzień ogrodowy a tu znowu zimnisko :cry:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Cieszę się, że i Justyna pragnie zostać cesarzową :D Nie czuję się osamotniona :D
Piwonia nieustannie zachwycająca.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Piwonie dwie zachwycające.
Ta drzewaiasta już spora.długo czekałaś na kwiaty ??
Iryski tez ładne duże kępy ;:333 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”