Hortensje - ogrodowa , bukietowa , drzewkowata cz.IV

Nie wiesz gdzie rozpocząć przygodę z Naszym Forum ? Zacznij właśnie od tej sekcji !
Zablokowany
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Hortensje - ogrodowa , bukietowa , drzewkowata cz.IV

Post »

A ja właśnie nie okryłam, w zeszłym roku tak wcześnie je opatuliłam, i nie kwitły w większości,a ponieważ jeszcze miały liście, to zaczął wchodzić grzyb, teraz zauważyłam że po pierwszych przymrozkach zielone pędy zdrewniały, liście obleciały , zabezpiecze je jak temp. będzie poniżej -7°.Niektóre młode rozmnożone schowałam do nieogrzewanego garażu. Zobaczę jak to będzie z kwitnieniem.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

To mam szczęście, do moich dochodzi powietrze i być może dlatego grzyba nie dostały. :roll: Poza tym tak jak wcześniej pisałam...
Zuzia111 pisze: Za daleko mam na działeczkę aby w razie zapowiadanych mrozów jechać. ;:173 Co roku tak robię i jakoś dają radę. ;:108
Zapewne gdybym miała działeczkę na miejscu także bym się jeszcze wstrzymała. Najważniejsze że nic im się nie stało. ;:128

Obrazek
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

A u mnie okrywane czy nie nigdy nie kwitły, dałam za wygraną i zostałam przy bukietowych. Ale cały czas kuszą mnie ogrodowe w donicach, garaż duży więc może tam przechowywane miałyby szansę na kwiaty
Paulina
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Przyczyna niekwitnięcia twoich hortensji ogrodowych na pewno jakaś jest. :roll: Stanowisko, nawożenie, podlewanie..nie ma nic bez przyczyny. ;:oj . Choć ja także wypieram z ogrodu hortensje ogrodowe choć z przyczyn zupełnie innych. ;:173 Coroczne opatulanie na zimę. W donicach u mnie nigdy nie rosły.Tak więc coraz więcej u mnie bukietowych. :heja

Obrazek
kluska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sty 2008, o 11:26

Post »

czy ktoś z Was ma doświadczenia z przechowywania hortensji ogrodowej w ciemnym garażu? Bo ja wstawiłam moje dwie tarasowe, ale nie wiem czy nie mają za ciepło i za ciemno. Ale z kolei boję się, że na zewnątrz donice przemarzną...
kluska - "ogrodnik" od czerwca 2006
Zablokowany

Wróć do „Supersekcja HOT. Wybrane, najciekawsze tematy Forum - START -”