Moje spełnione marzenie Malgocha1960
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960
Danusiu nie zawsze jest tak jak piszesz.Ja swoją ogromną 3letnią trytomę związałam delikatnie,pięknie ją obsypałam i co? Zmarzła na amen a nie zgniła bo u nas sucho.Ostanio jak byłam na działce to tylko wielką kępę białych liści ściągłam z kopczyka...lekko go rozgarnełam i poczekam-może coś tam ze środka wybije 

- Malgolinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgoś, jak tu Ciebie nie odwiedzać?! Ogród piękny a właścicielka super babka! 

Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Popieram w całej rozciągłości-Gosia jest bardzo miłą,życzliwą i sympatyczną osóbką,aż żałuję że nie mieszkamy bliżej siebie;)
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to ja wypowiem się w sprawie trytomy . Rośnie u mnie od siedmiu lat - kwitnie , a nawet przez myśl mi nie przeszło , by ją czymkolwiek zabezpieczać na okres zimowy . Nigdy jej nie związywałam , ba ! nawet nie nawoziłam , a kwiaty ma co roku ( dziękować Bogu ). Dodam ,że rośnie na otwartej przestrzeni , tuż przy oczku .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Jagódko , czym starsze trytomy , tym bardziej wytrzymałe. Może masz więcej śniegu , to także kołderka idealna. Już nie raz wyrzucałem ,,zgniliznę'' . Bywało tak , że liście wyrosły a kwiatów nie było. Teraz okryłem szuwarkiem i przetrwały. Nawet siewki z ubiegłej wiosny.
Małgoś, galtonii nie musisz podpędzać. Możesz posadzić wcześniej . Poprzednią zimę połowa cebulek została w ziemi i na wiosną pięknie ruszyła , nawet młode cebulki.

Małgoś, galtonii nie musisz podpędzać. Możesz posadzić wcześniej . Poprzednią zimę połowa cebulek została w ziemi i na wiosną pięknie ruszyła , nawet młode cebulki.

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witam wieczorową porą.Oglądałam Listy do M , nie zachwyciłam się na taką reklamę,ale można obejrzeć.
Co do trytomy to trzeci rok nie będę do niej podchodzić.Nie chce u mnie rosnąć to w d.....e z nią.
Małą kępkę galtony wsadziłam już do ziemi,zostało jeszcze trochę i nie wiem czy wysadzić w maju,czy w połowie kwietnia?
Co do trytomy to trzeci rok nie będę do niej podchodzić.Nie chce u mnie rosnąć to w d.....e z nią.
Małą kępkę galtony wsadziłam już do ziemi,zostało jeszcze trochę i nie wiem czy wysadzić w maju,czy w połowie kwietnia?
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgoś śpieszę donieść, że u mnie w kilku doniczkach z begoniami widać poruszenie, zaczęły pojawiać sie kiełeczki....ależ się cieszę....Normalnie zaczynam żałować, ze kupiłam po kilka takich samych cebul, jak tak oglądam na fotkach jakie są piękne.....to chciałabym je wszystkie 

-
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
Witaj Małgoś - pobudka.
Nowy dzień się zaczął i przyszłam się przywitać i życzyć superowego dnia.
Nowy dzień się zaczął i przyszłam się przywitać i życzyć superowego dnia.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Dzień dobry Małgosiu!
Mokro u nas dzisiaj od mgły ale jak za to malowniczo! I jak ptaszki śpiewały raniutko
Agness - ja musiałam sie mocno powstrzymywać w Obi jak widziałam te wszystkie cebulki begonii, byłam dzielna i wzięłam tylko dwa rodzaje - biała pełna i żółta zwisająca. Ale dwie sadzoki sobie zamówiłam
Też się cieszyłam jak głupia jak mi coś zaczęło wychodzić z doniczki 
Mokro u nas dzisiaj od mgły ale jak za to malowniczo! I jak ptaszki śpiewały raniutko

Agness - ja musiałam sie mocno powstrzymywać w Obi jak widziałam te wszystkie cebulki begonii, byłam dzielna i wzięłam tylko dwa rodzaje - biała pełna i żółta zwisająca. Ale dwie sadzoki sobie zamówiłam

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Małgoś jeszcze śpi . Czeka aż słońce przypali ją w ....hm... no wiecie
Galtonie wysadż teraz , jak przezimowała nic jej teraz nie będzie. Możesz zebrać nasiona , dobrze kiełkują i kwitnie już w drugim roku.

Galtonie wysadż teraz , jak przezimowała nic jej teraz nie będzie. Możesz zebrać nasiona , dobrze kiełkują i kwitnie już w drugim roku.

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,a kupowałaś w biedronce czerwone,też na obrazkach były ładne?
Marzenko,już nie spię,słoneczka zyczę.
Witaj Niunia,nie wiem jak u mnie,bo mam jeszcze rolety zasłonięte,ale muszę jechac na zakupy,zrobic opłaty,do biedronki po ziemię , do ogrodniczego po miedzian i myślę,że dostali cos ciekawego to chociaż jedną rzecz bym sobie kupiła.
Tadziu,już nie śpię,ja ranny ptaszek jestem,tylko z takim zadem trudno mi fruwać.
Ta galtonia,która dostałam nie zimowała w gruncie,jesienia była wykopana i była w garażu.
Marzenko,już nie spię,słoneczka zyczę.
Witaj Niunia,nie wiem jak u mnie,bo mam jeszcze rolety zasłonięte,ale muszę jechac na zakupy,zrobic opłaty,do biedronki po ziemię , do ogrodniczego po miedzian i myślę,że dostali cos ciekawego to chociaż jedną rzecz bym sobie kupiła.
Tadziu,już nie śpię,ja ranny ptaszek jestem,tylko z takim zadem trudno mi fruwać.
Ta galtonia,która dostałam nie zimowała w gruncie,jesienia była wykopana i była w garażu.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje begonie dopiero pokazują kły
Jednak ruszyły wszystkie zeszłoroczne, które niedawno wyniosłam z piwnicy i przesadziłam. Kupione w tym roku muszą trochę napęcznieć, bo suche bulwy potrzebują czasu.

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
witaj Małgoniu ...jak zwykle można poprawić sobie humorek z rana
U mnie pochmurno ...ale może pogoda się wyklaruje 

Jakoś nie mam odwago kupować i sadzić begonii
a może się mylę?

-
- 1000p