Różany ogród Moniki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różany ogród Moniki

Post »

Mój wygląda tak Rośnie w słońcu więc kwiaty mu bledną
Obrazek
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczny, ale to blednięcie to aż niepodobne do Knirps. Mój też w słońcu, ale jest ciemny.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

William&Catherine
Obrazek

Obrazek

Princess Alexandra of Kent od Sipa. Kupiłam dwie - jedna pięknie się krzewi i kwitnie non stop, a druga malutka, nie może się zabrać do rośnięcia, nie kwitnie.
Obrazek

Obrazek

Bordure Magenta - przepiękna róża! Niestety mój aparat nie potrafi złapać jej koloru. W rzeczywistości jest bardziej purpurowa. Różę polecam - kwitnie cały czas, obsypana kwiatami, zdrowiutka :D
Obrazek

Larissa
Obrazek

I takie coś, co kupiłam i miało być First Lady - zresztą taka widnieje tabliczka :(
Jak ja nie lubię takich pomyłek :evil: Czy ktoś wie co to za róża? Kwiat duży, pełny, trwały - od kilku dni wygląda identycznie. W sklepie, w którym kupowałam było duzo róż z serii 'zamkowych', 'pałacowych' i renesansowych - może rozpoznacie toto?
Obrazek

Obrazek

i na koniec Aspiryn Rose - kwitnie potężnymi bukietami na każdym pędzie. Nie podoba mi się jednak to, ze brzydko różowieje - dostaje masę kropek przy przekwitaniu i po deszczu.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No niestety w sklepach albo nie oznaczają róż, wpisujac w sumie tylko ich rodzaj, albo kupujesz inną, a po rozkwitnięciu okazuje się, że to zupełnie inna :(
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Ja też lubię Aspirynę tylko w tej pierwszej fazie kwitnięcia. Później niestety bardzo traci na urodzie. Szkoda bo ta róża bardzo ładnie się rozkrzewia obficie kwitnie.
Pomyłek nie cierpię i już nie chodzi o pieniądze ale o fakt, że dostaje się różę która często nam nie odpowiada lub nie pasuje w danym miejscu.
I na dodatek traci się wiele czasu, bo zanim zamówisz tą odpowiednią to znów mija kilka miesięcy. A tak to by sobie juz rosła i cieszyła oczy.
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sweety pisze:No niestety w sklepach albo nie oznaczają róż, wpisujac w sumie tylko ich rodzaj, albo kupujesz inną, a po rozkwitnięciu okazuje się, że to zupełnie inna :(
Ta akurat miała etykietę licencyjną z właściwą nazwą, ale rozwinęło się to, co widać :(

-- Pn 23 lip 2012 12:37 --
Soczewka pisze:Ja też lubię Aspirynę tylko w tej pierwszej fazie kwitnięcia. Później niestety bardzo traci na urodzie. Szkoda bo ta róża bardzo ładnie się rozkrzewia obficie kwitnie.
Pomyłek nie cierpię i już nie chodzi o pieniądze ale o fakt, że dostaje się różę która często nam nie odpowiada lub nie pasuje w danym miejscu.
I na dodatek traci się wiele czasu, bo zanim zamówisz tą odpowiednią to znów mija kilka miesięcy. A tak to by sobie już rosła i cieszyła oczy.
No właśnie... Chodzi o czas, bo zanim jesienią kupię, to już nie zobaczę jej w tym sezonie, a chciałam dwie obok siebie - jedną mam już długo, a ta miała być druga. Teraz to, co rozkwitło nie pasuje do właściwej First Lady, która rośnie przy niej. I znowu przesadzanie...
Nie mówiąc o tym, ze mi się ta róza nie podoba :evil:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Ja tak którejś jesieni kupiłam Szekspira, latem po długim oczekiwaniu zakwitło to coś na jasno różowo i w żaden sposób nie przypominała angielki.
Kolejnego zamówiłam dopiero na druga wiosnę, - no i ile czasu zamarnowanego. Podobna sytuacja z Rosarium U. i ostatnio z Leosiami - okazało się że przesłali mi trzy Mary Rose ;:223
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Bordure Magenta bardzo piękna :D
Mam podobne zdanie co do Aspirynki i co do pomyłek zresztą też - jesienią kupiłam dwie okrywowe Swany i żadna z nich nią nie jest...Prawdopodobnie obie to White Cover...wprawdzie rozrosły się pięknie i kwitną nieustająco, ale śmiecą i jakoś nie mam do nich serca :(
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Bordure Magenta jest przepiękna, niestety nigdzie nie widziałam tej róży, jak duża rośnie, bo patrząc na zdjęcie trudno ocenić?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja bardzo lubię White Cover. jak na razie róża bezproblemowa. Ma ładny kształt krzaczka. Nie wypuszcza długich badyli.
Nie zauważyłam, żeby śmieciła. A która tak naprawde nie smieci?
chyba, że nadąża się z usuwaniem kwiatów.
Zapomniałam, że już kiedyś pisałaś o tych rurkach. Musze podpowiedziec tacie.
Borówki zakryj siatką, bo na nie nie tylko sarny, ale i ptactwo ma ochotę.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

vertigo pisze: I takie coś, co kupiłam i miało być First Lady - zresztą taka widnieje tabliczka :(
Jak ja nie lubię takich pomyłek :evil: Czy ktoś wie co to za róża? Kwiat duży, pełny, trwały - od kilku dni wygląda identycznie. W sklepie, w którym kupowałam było duzo róż z serii 'zamkowych', 'pałacowych' i renesansowych - może rozpoznacie toto?
Obrazek
Hmm...ja ostatnio kupiłam Home&Garden i tak ze zdjęcia kwiat wydaje się podobny, jest tez bardzo trwały, natomiast...czy duży...około 8 cm.
Obrazek
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Fajnego miałaś gościa.. ;:7 Nacieszyłam oczyska różami u Ciebie.pięknie kwitną.. ;:138 .idę zobaczyć co u mnie po tych burzach ..deszcz właśnie przestał padać więc można do ogrodu wejść..Pozdrawiam i dziękuję:)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Moniczko, nie wiedziałam, że masz William&Catherine. Jestem z niej bardzo zadowolona.
Prosiłaś o zdjęcia Anton aus Tirol i Agnes Schilingier, Moniczko musimy poczekać, bo teraz jest przerwa
w kwitnieniu. Będę o Tobie pamiętać.
Tacy goście w ogrodzie ;:oj chyba kiedyś pisałaś, że Ci zjadły róże. :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soczewka pisze:Ja tak którejś jesieni kupiłam Szekspira, latem po długim oczekiwaniu zakwitło to coś na jasno różowo i w żaden sposób nie przypominała angielki.
Kolejnego zamówiłam dopiero na druga wiosnę, - no i ile czasu zamarnowanego. Podobna sytuacja z Rosarium U. i ostatnio z Leosiami - okazało się że przesłali mi trzy Mary Rose ;:223
Ale to wkurzające, prawda ;:108 Ja dopiero jesienią lub na wiosnę zamówię First Lady. Póki co ta, którą już mam będzie otwierała pąki, więc tą jedną się muszę nacieszyć.

-- Pt 03 sie 2012 08:07 --
gajowa pisze:Bordure Magenta bardzo piękna :D
Mam podobne zdanie co do Aspirynki i co do pomyłek zresztą też - jesienią kupiłam dwie okrywowe Swany i żadna z nich nią nie jest...Prawdopodobnie obie to White Cover...wprawdzie rozrosły się pięknie i kwitną nieustająco, ale śmiecą i jakoś nie mam do nich serca :(
Bordure Magenta jest prześliczną różą. Udało mi się zrobić fotkę, która bardziej oddaje jej kolor - przy przekwitaniu robi się bardziej fioletowa.
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KLEO1 pisze:Bordure Magenta jest przepiękna, niestety nigdzie nie widziałam tej róży, jak duża rośnie, bo patrząc na zdjęcie trudno ocenić?
Rośnie na wys. ok.60cm. Kwitnie bukietami półpełnych kwiatów, które początkowo są purpurowe, z czasem przy przekwitaniu wpadają bardziej w fiolet. Początkową fazę nie udaje mi się dobrze sfocić, ponieważ mój aparat nie łapie prawidłowo koloru i wychodzi czerwony, a taki on nie jest.
Obrazek

-- Pt 03 sie 2012 08:17 --
Margo2 pisze:A ja bardzo lubię White Cover. jak na razie róża bezproblemowa. Ma ładny kształt krzaczka. Nie wypuszcza długich badyli.
Nie zauważyłam, żeby śmieciła. A która tak naprawde nie smieci?
chyba, że nadąża się z usuwaniem kwiatów.
Zapomniałam, że już kiedyś pisałaś o tych rurkach. Musze podpowiedziec tacie.
Borówki zakryj siatką, bo na nie nie tylko sarny, ale i ptactwo ma ochotę.
Ja również lubię White Cover i mam ich w ogrodzie aż 6 krzaczków. Bardzo obficie kwitnąca i zdrowa róża. Dobrze u mnie zimuje i za to też ją lubię.
Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”