Taki - sobie ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.2

Post »

Mireczko! Hiacynty po 2-3 latach mają mizerna kwiaty. Też mam takie egzemplarze. Staram się dokupywać, żeby każda wiosna była piękna! ;:173

Celinko! Dziękuję! ;:196 Jeżyk zagląda do mojego ogrodu, ale czy zimoweał, to nie wiem. Możliwe, że w kupie gałęzi mu się podoba.

Joasiu! Rzeczywiście jest piękny. Dostałam ją od forumowiczki Ani, ale z tego co wiem, rzadko tu teraz zagląda, więc nie mogę się jej pochwalić, że tak pięknie rośnie i kwitnie.

Marzena! Jest to możliwe, może bywasz w Poznaniu? ;:173

Karolina! Trzymam kciuki! ;:333

Wczoraj było zimno, nic nie robiłam. Dziś posadziłam jeszcze 3 dalie , które miały pójść do wiader, ale w końcu znalazłam im miejsce w gruncie. Posadziłam kalle. Mam nadzieję, że w tym roku zakwitną ;:173 Zostały mi jeszcze mieczyki i tuberoza do wysadzienia. Aaa! I tygrysówka! O raaany! Jeszcze tyyyle! ;:223
No i pomidory muszę wreszcie wsadzić do szklarenki... planuję w czwartek.

Fotki na dziś:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No nie powiem trochę nadrobiłam :oops: .
Pracowita z Ciebie kobitka!
moje dalie się moczą
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Zaskoczyłaś mnie totalnie - planowałam wcześniejsze sadzenie dalii ale nie w kwietniu ... ;:185
Najczęściej robię to w pierwszych dniach maja choć zdarzały się wyjątki ale był kłopot z okrywaniem gdy w połowie maja były przymrozki.
Kilka sztuk owszem ale kilkadziesiąt okryć to już wielka akcja. Swoje zasypałam lekką i wilgotną ziemią w dużym pojemniku - niech się przyzwyczajają do gleby ... :;230
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miłka jea też już dalie wysadziłam do ogrodu ,nie tak dużo jak Ty ale też,
christinkrysia u nas łagodniejszy klimat ,i tak to wygląda :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Miłka, ale z Ciebie pracuś, pędzisz z tą robotą, że nadążyć za Tobą nie idzie, co Ty będziesz potem robiła, to oczywiście żart, bo pracy w grodzie jest wciąż mnóstwo, ja dzisiaj po pracy pojechałam wreszcie po swoje dalie, canny i mieczyki, w długi weekend wielkie sadzenie.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja jeszcze musze posadzić canny indica, mieczyki (musze czymś zaprawić, ale nie mam czym), tuberozę i tygrysówkę.Poza tym już trawa rośnie i musze chyba uruchomić kosiarkę. Wyłażą chwasty, muszę przejśc się z narzędziami zbrodni po ogrodzie w celu morderstwa mleczyków i innych takich tam.

Kochane! tak się cieszę, ze dlaie posadzone! Nie mogę się doczekać kwiatów. Wczoraj dokupiłam Cafe au Lait i Crazy Love. Tak przy okazji. Mam jeszcze miejsce na kilka sztuk obiecanych od Olusi .
Jutro majówka w Ogrodzie Botanicznym. Będę rano, a potem ciąg dalszy towarzysko - ogrodniczych rozrywek ;:136
Wrócę pewnie po południu i niewiele podłubię, ale jak znam siebie - nie wytrzymam ;:306

Krysiu! Tak jak Marzenka wspomniała, u nas wsadzamy dalie ok 20 kwietnia, zanim wychylą główki, będzie po przymrozkach. Nigdy nie musiałam okrywać. Większą plagą są ślimaki, które uwielbiają młode daliowe pędy :evil:

Agnieszko! Sadź szybciutko!

Marzenko! Najważniejsze, że są w ogrodzie! Każda dalia jest niezwykłą ozdobą!

Ilonko! Żaden ze mnie pracuś! Ale mnie czasmi gna do roboty, to prawda! Ale wiesz, baby w tym wieku tak mają! ;:134

Fotki na dziś:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Miłko śliczne są te żółte hiacynty to ubiegłoroczne nasadzenia???
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Grubiutkie te twoje hiacynty. Zestawienie kremowych i różowych prześliczne. Życzę miłego spotkania towarzyskiego :D
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Piękne te kremowe tulipany, takie grube i dostojne. Ale przy grubaśnych hiacyntach nie mają szans. Śliczne. Miłego weekendowania życzę!
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

U mnie też białe fiołeczki pokazują łebki :)urocze masz te żółciutkie hiacynt ale ja mam tylko jednego reszta zjedzona przez myszy zimą.
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

:wit
Ogród kwitnie pięknie a ja dziękuję za przypomnienie że musze badyle wierzby m. kupić :D
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Emka! ;:196 Dziękuję! Widzisz, a ja nadmiar wierzby mam a sadzić nie będę :;230

Celinko! Mi też wiele hiacyntów zniknęło. Już nie wiem, czy coś mi je zjadło, czy się wyrodziły. Te wymyślne odmiany tak mają ;:174

Karolina! Są fajne, bardzo je lubię. Są dość trwałe i dekoracyjne ;:173 dziękuję, weekend miły ale baaarzdo pracowity, a co za tym idzie - męczący ;:224

Wandziu! Ładne te hiacynty! Ale są świeżo sadzone, zobaczymy jak im dalej pójdzie.

Marzena! Tak, sadziłam je jesienią.

Plan prawie wykonany. Posadziłam: kanny indica, tygrysówki, mieczyki, tuberozę. Posadziłam byliny zakupione i otrzymane ( ;:196 ) 1 maja. Przy okazji oczyściłam z chwastów i trawy z 3m2. Musiałam podlać hosty i paprocie, bo u nas nie dotarły chmury deszczowe i pozostała mi konewka :evil:

Niestety Olusia podarowała mi swoje dalie i sama kupiłam w OB na majówce 3 sztuki. Miejsca już nie mam, ale chyba jedną dam do donicy, resztę poupycham.

Parę fotek z Ogrodu Botanicznego w Poznaniu. Wygląda on znacznie lepiej niż 2 lata temu, nowe zarządzanie wpłynęło bardzo pozytywnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miłka rozpoczęłaś sezon bardzo pracowicie.Ale za to jakie będą z tego efekty !? Oj będzie co podziwiać u Ciebie ;:138 dalie, mieczyki, canny i trudne nazwy do napisania innych roślinek.Czekam niecierpliwie.
Ogród botaniczny dopiero budzi się ze snu.My tez mieliśmy jechać do Rogowa, ale wybierzemy się dopiero po 15 maja. W ubiegłym roku byliśmy 2 maja ( było ciepło). Kwitły magnolie całe dywany tulipanów.Było na co popatrzeć i podziwiać.
Yoannak
500p
500p
Od: 2 kwie 2011, o 22:23

Post »

Miłko,

pracy wykonałaś za cały sztab ludzi ;:138 , jeszcze troszkę i będzie widać efekty Twojej pracy :tan.
Twoje zdjęcia zachęcają do wycieczki do naszego wrocławskiego ogrodu botanicznego, tylko, że u nas "ciągle pada" ;:224.
Joasia
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu! Grażynko! ;:196 Dzisiaj uciekłam z ogrodu, bo już byłam taka zmęczona, że zaczęłam się miotać. To znak, że muszę sobie dać trochę luzu ;:108

Ręce mam jak drwal! :;230 Szorstkie, poorane, niedomyte! Od rana sadziłam pomidory, ale zanim doszłam do sedna, popieliłam, powynosiłam wszystkie donice z kannami na zewnątrz, popodlewałam rododendrony, truskawki (i nawiozłam).
Wsadziłam tylko 6 sztuk do szklarenki. Więcej nie zdążyłam. Jeszcze osiem ;:224 No i papryczki!

Parę fotek na dziś:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”