Różyczka w gaju...

Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różyczka w gaju...

Post »

Żyje, jak widać (skoro pisze ;:306 ).
Piękne widoki, a ile jabłuszek na rajskiej jabłoni ;:138
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Masz tam przecudnie!!! Domek jest duży i pewnie wygodny. Zainwestuj w ogrzewanie i zamieszkaj tam na stałe. Ja bym się nie zastanawiał długo. Twoja siostra boi się zmian, ale Ty bądź odważna i pokaż mieszczuchom, że wieś nie wiąże, to już nie jest przysłowiowe "zadupie". Przecież są samochody, drogi i wszędzie można dojechać. Trzymaj się. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podpisuję się pod propozycją Tosi obiema ryncami! Domek wygląda uroczo, ogród wokół niego takoż... trzeba korzystać z możliwości i ja bym na Twoim miejscu przeniosła się tam na stałe...
Piękna i słoneczna zima - taka mi się podoba :)
Miłej niedzieli!
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Ewka ...bój się Boga :wink: taaaka chałupa jaka Wy macie ;:215 ... porównaj z moją (1939r.)drewnianą-1-pokój+1kuchnia +1-łazienka+sionka maleńka i.... 2-piece do ogrzewania +2 grzejniki elektryczne licznik nawalił i mało ciagną...psssst....Na podłogach zimą kładzie sie 3 warstwy dywano podobnych wykładzin, bo pod podłogami wiatr hula, strych do...adaptacji, chyba w przyszłym życiu :?: ;:131 z moim M.Większośc moich znajomych z bloku, którzy nas odwiedzaja dziwią się że w takich warunkach ja chcę tu zimować.No cóz u nas strona finansowa jest niestety raczej słaba....
Zaraz M-u pokażę Wasz dom, jak oko zakropi na 2-godzinne lepsze widzenie 8-)
U Was tylko ogrzewanie i zostać bo bardzo pięknie macie, a nawet jeszcze BARDZIEJ. Uciekać z bloku z wiosną ;:303 Ach jak ja teraz radośnie przeżyłam trzepanie owych wykładzin na śniegu :heja , albo pościel na tym mrozie wywietrzona jak pachnie a jak się ;:19 zdrowo śpi ;:41
Będę Wam kibicować z całego serca ;:215
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Ewo przyszłam z rewizytą... czasami bywałam u Ciebie to się przyznam...
...ogród masz pięknie obsadzony drzewami ,piekne róże...i dużo już wysiłku włożyłaś,żeby tak było... :)
..i czytam o Twoim dylemacie...to jest wyzwanie duże...ale wszędzie ludzie żyją...
remont totalny i masz wszystko na miejscu... :) kawkę o świcie w koszulce nocnej o porannej rosie to juz nie mówię i pieska pilnującego Ciebie... ja odkryłam to 7lat temu a wychowana w blokowisku...
..tylko trzeba sprawdzić jak daleko do lekarza i do sklepu...to ważne czasami w lodówce nagle brak nam czegoś...i nagle coś nam strzyknęło...
..pomału wtopisz się w otoczenie pozostawiając wiele swoich dawnych nawyków za sobą,jednak inaczej się żyje ... zapewne już znasz sąsiadów ...
piszesz że nie masz rodziny w obecnym zamieszkaniu to tym bardziej nikomu nie będzie przykro...
... kartka i wpisy za i nie...i zobaczysz co wyjdzie...powodzenia...
..ale wątek zakładaj ....
..uff ale rozpisałam się... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Ewuś - tu nie chodzi o "zamiłowanie do odśnieżania". Po prostu to się okazało wcale nie straszne, tak jak na początku się obawialiśmy.
O odśnieżarce przestaliśmy nawet myśleć.
Faktem jest, że wieś, w której mieszkam jest w pełni zurbanizowana (kanalizacja, gaz, itp). Ogrzewanie mamy bezproblemowe, bo jest to pompa ciepła (ciepło z gruntu). Teraz warunki wiejskie naprawdę nie muszą być uciążliwe. ;:108
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewcia, poczytałam i ja o Twoich dylematach odnośnie miejsca zamieszkania i podobnie jak wiele moich poprzedniczek z caleo serca popieram pomysł modernizacji domku na wsi i zamieszkania w nim na stałe. To piękny domek, ładnie położony, a działeczka zadbana i urządzona z duszą. Żal byłoby zostawiać to i budować się od nowa..a mieszkanie wystawiłabym jak najszybciej n sprzedaż żeby wiosna zacząć remont ogrzewania ;-)
Miłego dnia ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Misiu
uff ale rozpisałam się... :)
;:63 ;:63 ;:63 aaaa jak pięknie sie rozpisałaś ;:180

Helenko to ogrzewanie bardzo dobre... podobno ;:215
Ogrzewanie mamy bezproblemowe, bo jest to pompa ciepła (ciepło z gruntu). Teraz warunki wiejskie naprawdę nie muszą być uciążliwe. ;:108
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Kochane kobiety! Dziękuję Wam z całego serca za zainteresowanie moimi dylematami i takie zwyczajne, ludzkie wsparcie ;:196

Tosiu, domek nie jest zbyt duży...wprawdzie nie wiem nawet, jaki ma metraż :D ale to są 3 pokoje, kuchnia i łazienka (jeden pokój zrobiliśmy z garażu). Nie budowaliśmy domku sami, więc nie wszystko jest tak, jak byśmy chcieli..trochę przerobiliśmy, ale reszta musi zostać, jak jest.
Agusiu - dzięki za dobre słowo :)
Aniu, tak, w ogóle wszystkie jabłonki w tym roku mi obrodziły. :)
Baśka, to fakt - nie jest to - jak widać - stara drewniana chałupa :D ...ale ja oczywiście chciałabym mieć wygody i ciepełko ;:306
Misiu, dziękuję za Twoje rozpisanie się i zapraszam na przyszłość :) Wiesz, i ja myślałam o wypisaniu plusów i minusów na kartce :D "Moja" wieś jest bardzo maleńka, chyba 17 domów, sąsiadów w większości więc znam...chociaż raczej trudno będzie mi się tak zupełnie wtopić w to środowisko...wszyscy są miejscowi, w większości ze sobą spokrewnieni (nawet trudno mi się połapać w tych zawiłościach), nie ma nawet sklepu (przyjeżdża rano sklep-samochód), o lekarzu nie wspominając...ale za to do miasta 7 km, więc niedaleko i właściwie tam jeździmy na zakupy i wszystko załatwiać.
Helenko, zazdroszczę Ci bardzo tej zurbanizowanej wsi, u mnie z dobrodziejstw cywilizacji tylko wodociąg, gaz z butli (ziemny w bliżej nieokreślonej perspektywie). No a nade wszystko zazdroszczę tej pompy ciepła ;:108 chyba niestety już teraz za późno, żeby w to inwestować, no i to chyba jednak spore koszty, ale chciałabym...oj, jak bardzo... :wink:
Kasiu, dziękuję za ciepłe słowa pod adresem mojej działki:) Nawet chyba możemy zacząć remont jeszcze przed sprzedażą mieszkania, chociaż skończyć to juz raczej nie ;:306
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Ewuś, może być jeszcze kominek z płaszczem wodnym, też rzekomo dobry i piec na groszek i na gaz (ze zbiornikiem na zewnątrz). Dużo tego jest.
Mój brat swoją daczę na Roztoczu przerobił w dom całoroczny, a jest to miejsce daleko od szosy... Właśnie ma ogrzewanie gazowe ze zbiornika i bardzo sobie chwali.
Tam chyba nawet nie ma wodociągu, tylko studnia głębinowa...
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

EWO........przyszłam i powiem rozumiem Ciebie na całej rozciągłości...nie są to łatwe decyzje, bo jednak mieszkanie w bloku musisz sprzedać i tej ewentualnej rezerwy nie będzie....ale to przemieszczanie się nie do końca daje nam komfort......u mnie podobnie tylko moja działka na ROD ale w pełni już urządzona, spełnia rolę działki letniej, jednak pracując na noc wracamy do domu i składanie...zamykanie tych bambetli nie do końca mnie raduje i to też było takim światełkiem w tunelu które przemawiało za podjęciem takiej decyzji.....
..ja w pełni przykładem nie mogę być bo jeszcze tam nie sypiam ale już tam bywam bo dom jest ogrzewany więc trzeba go odwiedzać.........i to jest w tej samej mieścinie w której mieszkam....
EWO ....co tam....będziemy rano o rosie boso biegać......... i już.....

pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Ewo tylko 7km do miasta...to co tojest...to mieszkasz na przedmieściu tego miasta... :)
no nie to ja już bym robiła remonty ..bo zanim sprzedacie mieszkanie to trochę potrwa...
a za kilka lat miasto wchłonie Twoją miejscowość zobaczysz.... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Ewuniu ja mogę Cię odwiedzać.Nie jest tak daleko.Nie ma jak na wsi przy swoich roślinkach,gdzie jesteś sama sobie Panią i co chcesz to robisz. ;:196 ;:138 ;:215
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Witaj Ewuniu. Miło spędziłam czas w Twoim ogrodzie.Jestem pod wrażeniem ;:224 Tworzysz piękny azyl ;:138 Pracy wykonałaś mnóstwo.Kolekcja różyczek imponująca ;:138 Tak jak ja zaczynałaś 3 lata temu,a u Ciebie już tak wielka rewolucja ogrodowa :shock: Oczywiście masz we mnie kibica i podglądacza :;230
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

No to ja też dorzucę swoje. Jako dziecko mieszkałam na wsi, do 15go roku życia, potem bloki z rodzicami, potem z babcią. Męczyłam się strasznie. Jak tylko była okazja (i fundusze) wróciłam na wieś. 7km od miasta, woda ze studni głębinowej, ogrzewanie na ekogroszek i kominek z rozprowadzeniem ciepła po domu. U mnie musi być alternatywa, bo jak prądu nie ma, to piec nie działa. Wody wtedy też nie ma, bo pompa na prąd.
Ale mimo spartańskich warunków (dom niewykończony) nie wróciłabym do bloków za nic w świecie.
Wasz domek ładny i całkiem spory: 3 pokoje, kuchnia, łazienka. Czego więcej chcieć?
Nic noweg nie napisałam, no ale musiałam swoje 3gr wtrącić... Decyzja należy do Was :wit
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”