Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- ewamon
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lis 2009, o 00:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Małgosiu,ja też uważam jak Halinka,ogród wypieszczony,wypielęgnowany.Trawy masz piękne,czy już zimowały u Ciebie.Ja na jesień też kupiłam czerwoną,na razie stoi w foli,bo bałam się posadzić do gruntu,aby mi nie zmarzła.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu , jak pisałem wcześniej , Eukomis nie zakwitł mi i nie mam fotki. Zobacz tutaj.
http://www.cebule.pl/pol_m_WIOSNA_Eukom ... s-273.html
Mój , to E. czubaty . Początkowo liście miał lekko czerwono przebarwione , póżniej zielone. Jak nie ma pomyłki w odmianie to taki powinien być. Nie wkładałem wcześniej do doniczki , może teraz tak zrobię , wegetację będzie miał dłużej , cebule będą większe.
http://www.cebule.pl/pol_m_WIOSNA_Eukom ... s-273.html
Mój , to E. czubaty . Początkowo liście miał lekko czerwono przebarwione , póżniej zielone. Jak nie ma pomyłki w odmianie to taki powinien być. Nie wkładałem wcześniej do doniczki , może teraz tak zrobię , wegetację będzie miał dłużej , cebule będą większe.

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
dANUSIU,,hALINKO,DZIĘKUJĘ ZA MIŁE SŁOWA,tym bardziej,że słyszę je tylko tu na forum,bo tak pewnie jestem postrzegana jak dziwaczka,z której lepiej robic sobie żarty niż pochwalic za pracę włożoną w ogród.
Ewuniu red baron juz zimowała u mnie.Tylko ta na ostatnim zdjeciu kupiona w brico jako ryżowa mam pierwszy rok.W necie nic nie mogę znależć na jej temat.
Tadziu,piękne te eucomisy,ale jakie ceny.Muszę wpaść do nas do ogrodniczego i poprosic,żeby sprowadzili.
Ewuniu red baron juz zimowała u mnie.Tylko ta na ostatnim zdjeciu kupiona w brico jako ryżowa mam pierwszy rok.W necie nic nie mogę znależć na jej temat.
Tadziu,piękne te eucomisy,ale jakie ceny.Muszę wpaść do nas do ogrodniczego i poprosic,żeby sprowadzili.
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Małgosiu nie wiem czy nie jest to ryz ozdobny , to raczej nie zimuje chyba 

- malgocha1960
Dorotko,pytałam pracownika,nie bardzo wiedział co sprzedaja,ale mówił,że nie bawią się w rosliny jednoroczne i sądzi,że to wieloletnia.Do wiosny niedaleko,więc się przekonamy czy odbije.
-
ja zamówiłam Ryz ozdobny , a to przeciez trawa, wiec tak mi przypasowało do Twojej trawki...okaze się jak mówisz na wiosne
a pracownicy w sklepach ogrodniczych nie zawsze , sie znaja na tym co sprzedaja....to już inna inszośc

a pracownicy w sklepach ogrodniczych nie zawsze , sie znaja na tym co sprzedaja....to już inna inszośc

- malgocha1960
Dorotko,a masz zdjecie tego ryżu,co zamówiłas,co o nim jest napisane?
-
jeszcze do mnie nie przyjechały nasionka , zobacz na allegro , ryz ozdobny Black madras
- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Małgosiu sąsiadkami nie masz się co przejmować, bo osoby które nie pracują w ogrodzie nie wiedzą ile trzeba poświęcić czasu, aby to tak wszystko ładnie wyglądało, dla nich pewnie wszystko samo rośnie. Dlatego my wiemy ile trzeba włożyć serca i pracy aby osiągnąć taki efekt jak u Ciebie.

A sąsiadki takie co pewnie im tylko kawka i ploteczki w głowie, a zainteresowań zero, jeśli tak to one są dziwne i puste.
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Witaj Małgosiu ,na temat RED BARON moje wiadomości są brane z autopsji. Kupiłam go kiedyś i posadziłam ,rozlazł się paskudnie ,ale może to ja posadziłam go w złym miejscu lub był to jakiś inny powód .Ja umyśliłam sobie piękne czerwone kępy a tu niestety.
Co do mojego wątku to zawstydziłaś mnie
,nie dlatego że masz rację, że ja się droczę bo tak nie jest,ale dlatego że jestem tchórzem. Chciałabym pokazać swój ogród nie po to aby się pochwalić bo na prawdę nie ma jeszcze czym ale przede wszystkim prosić was o radę i pomoc w zagospodoarowaniu .
Decyzja zapadła dziś przeglądam fotki a jutro kto wie
Co do mojego wątku to zawstydziłaś mnie

Decyzja zapadła dziś przeglądam fotki a jutro kto wie

-
Ewa
czekam , pociesz mnie fotkami bo jeszcze 59 dni do wiosny 

- malgocha1960
Dorotko,ten ryż taki podobny do mojej trawki.Jak to jest to,to szkoda,że nie zebrałam nasion,teraz pod śniegiem i po mrozach nie ma na co liczyc,za gapowe się płaci.Poszukam jeszcze,może znajdę zdjęcie w fazie kwitnienia i porównam do mojego.
Kamciu,nie przejmuję się sąsiadkami.Mogę sobie wziąć do serca uwagi kogos kto ma ogród,pracuje w nim,dba o niego,a nie kogoś,kto siedzi na ugorze.Kiedys jedna powiedziała mi-pani to ciągle w ogrodzie robi,a ja jej odpowiedziasłam,że ogród to dla mnie przedsionek domu i mam wrażenie ,że jak ktoś nie sprząta w ogrodzie to i nie sprząta w domu.Mam spokój teraz.
Ewo,red baron kupiłam u nas na agrze we wrześniu 2010 i jak na razie to jest mała kępka i mało się rozrasta,moze miejsce jej nie służy.A tak bez jaj mysle,że dzisiejszy wieczór umilisz nam mozliwością spaceru po twoich włościach i proszę napisz coś więcej o swoim ogrodzie.
Kamciu,nie przejmuję się sąsiadkami.Mogę sobie wziąć do serca uwagi kogos kto ma ogród,pracuje w nim,dba o niego,a nie kogoś,kto siedzi na ugorze.Kiedys jedna powiedziała mi-pani to ciągle w ogrodzie robi,a ja jej odpowiedziasłam,że ogród to dla mnie przedsionek domu i mam wrażenie ,że jak ktoś nie sprząta w ogrodzie to i nie sprząta w domu.Mam spokój teraz.
Ewo,red baron kupiłam u nas na agrze we wrześniu 2010 i jak na razie to jest mała kępka i mało się rozrasta,moze miejsce jej nie służy.A tak bez jaj mysle,że dzisiejszy wieczór umilisz nam mozliwością spaceru po twoich włościach i proszę napisz coś więcej o swoim ogrodzie.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Małgorzatko , bo my (zielonozakręceni) jesteśmy z innej bajkimalgocha1960 pisze:dANUSIU,,hALINKO,DZIĘKUJĘ ZA MIŁE SŁOWA,tym bardziej,że słyszę je tylko tu na forum,bo tak pewnie jestem postrzegana jak dziwaczka,z której lepiej robic sobie żarty niż pochwalic za pracę włożoną w ogród.
Ewuniu red baron już zimowała u mnie.

O Red Baron słyszałem , że na gruncie nie zimuje. Czy może robiłaś jakąś specjalną pierzynkę ?
Wiem , że tam ceny wysokie plus przesyłka , ale ja tylko chciałem Ci pokazać jak wygląda mój. Gdyby do jesieni male cebulki przetrwały to wiesz

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Mam Red Baron i jest bezproblemowa trochę się rozłazi, akurat niedawno dałam jesienne fotki w moim wątku.
Niczym nie okrywam nie licząc naturalnej okrywy z dzwonka.
Na 24 stronie fotka.

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- malgocha1960
Tadziu,zgadzam się z tobą zupełnie.U mnie jest jeszcze problem,bo nudzę sie strasznie w towarzystwie,gdzie mozna rozmawiać na temat ogrodu i nie mam za wiele wtedy do powiedzenia.
Na red baron nie dawałam żadnej pierzynki,a ubiegła zima była baaaaardzo mrożna i przetrzymała trawka.
Znalazłam jeszcze takie zdjęcia z września trawki ryżowej no i pobiegłam na rabatę zebrać kłosy, suszą się na gazecie,tylko ciekawe czy z nich coś będzie?

Uploaded with ImageShack.us

Na red baron nie dawałam żadnej pierzynki,a ubiegła zima była baaaaardzo mrożna i przetrzymała trawka.
Znalazłam jeszcze takie zdjęcia z września trawki ryżowej no i pobiegłam na rabatę zebrać kłosy, suszą się na gazecie,tylko ciekawe czy z nich coś będzie?