Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

Mirko - wiciokrzewy Ci już kwitną ???? Moje się dopiero zbierają - nawet nie wiem , czy zobaczę kwiaty w tym roku :(

Czy rośnie w moim ogrodzie coś, co chciałabyś wymienić za kawałeczek tej cudnej piwonii ..... Może coś znajdziesz .... Jest jak marzenie :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Miriam pisze:Obrazek
Mirko, Ty masz takie Kilimandżaro w ogrodzie? :shock: Ładny widok. :D Jaśminowiec ma mnóstwo kwiatów, to z pachnących odmian? Zamówiłam sobie jeden krzaczek, ale chyba jak dojdzie, to już będzie po kwiatach. :roll:
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Mireczko, przepięknie jak zawsze u Ciebie. Dołączam do grona zachwyconych Twoją piwonią. Jest przepiękna. Szkoda,że nie znasz nazwy.
Drzewko o bordowych liściach, o które pytasz w moim wątku, to śliwa dziecięca :D
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Wczoraj popadało,w nocy też, więc na jakiś czas wystarczy.Warzywa bardzo czekały na deszcz,wszystko teraz ruszy aż miło ;:oj
Alu,to wiciokrzew pomorski Serotina.Basiu,chętnie spróbuję,może się uda :D
Bernadetko,przy takiej pogodzie może znajdę czas na gruntowną penetrację Twojego ogrodu i na bank znajdę coś,co baaardzo bym chciała.Zanim jednak cokolwiek wskażę Ty już możesz miejsce rezerwować na tę piwonię.Sierpień-wrzesień to,moim zdaniem ,najlepszy termin.Proszę o namiary :D
Dyshio,to najstarsza,pospolita odmiana jaśminowca.Ten krzaczek odkopałam od starego i mam zamiar prowadzić go jako drzewko.Usuwam wszystkie odrosty a 3-4 gałęzie związałam.Kwitnie bardzo bujnie a pachnie oszałamiająco.To Kilimandżaro to balkon :;230
Ateno,nie mam jeszcze śliwy dziecięcej.Podoba mi się taki akcent w ogrodzie ;:108
Pierwszy raz hoduję pomidory koktajlowe,proszę o radę;czy przyrosty obrywamy tak, jak u tych foliowych?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19

Post »

Balkon. :;230 No cóż, zdjęcia bywają mylące. :wink:
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Mireczko, megagroniaste puszczam na trzy grona. Pozostałe na dwa do trzech pędów, w zależności jak dużo zawiążą owoców, a pozostałe obrywam.
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli jednak ingerencja wskazana ;:131 Dziękuję,będę eksperymentować.Jeszcze dzisiejsze zdjęcia wrzucę.Niedawno wróciłam z"akcji".Aż się boję jutro wejść do ogrodu ;:202 Mszyce atakują prawie wszystko a że nie mam już oprysku zaatakowałam je popiołem :? Nie wiem skąd to wiem,że dobry jest popiół,posypałam więc pół ogrodu tym specyfikiem i mam nadzieję,że deszcz spłucze po kilku godzinach.Jeżeli to się sprawdzi to byłby dobry sposób na czereśnie,porzeczki i wszystkie owocowe,które atakuje mszyca,nie trzeba czekać okresu karencji.A może i szpakom by to psuło smak :roll:
Obrazek

Obrazek[/URL

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d0f8f69bcef60677.html]Obrazek

Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

U mnie też mszyce zrobiły nalot. Pierwszy raz kupiłam mydło potasowe i muszę przyznać, że u mnie spisuje się super ;:63 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek
Azalie przypomniały sobie o kwitnieniu :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ci on cz. 3
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Wapółczuję Ci tych mszyc. U nas zjadłu cały koper i oblepiły wszystkie młode pędy na lubczyku. Pid szczepioną borzoą aż się klei. O różach nie wspomnę. A nie chcę ich psikać dziadostwem, bo ogród mam mały, a na jedej grządce zioła. Zresztą brzozy się nie da.

Zyczę powodzenia w walce.

Piwonia niezwykła. Ale mnie najbardziej zachwycają rojniki wciskające się między kamienie. Ciagle mi się nie znudziły.
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Mirko, co zdjęcie, to cudny obrazek. Kwitnie Ci ten ogród na potęgę. A mszyce, no cóż, to nasz i nie tylko nasz problem ;:223
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit Pochwalę się tylko spóżnionymi prezentami od córki na Dzień Matki i spadam do waszych ogrodów,bom bardzo ich ciekawa :D Tak się nadal składa,że mało tu zaglądam,ale myślami i sercem jestem wciąż :D
Obrazek
Do ogrodu przybyły;dławisz okrągłolistny"Diana"oraz "Herkules (dławisz jest rośliną dwupienną),orazpięknotka Bodiniera drugi egzemplarz,bo również dwupienna i nie mogłam doczekać się owoców i głóg czerwony.
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ładne prezenty Ci zrobiła córcia. :D
Na pewno będziesz zadowolona.
Kalikarpa mi zmarzła w tym roku wiosną po drugich przymrozkach.
Szkoda, bo ładne są te fioletowe kuleczki.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”