Dziękuję wszystkim za pochwały

ludzie przestańcie panikować , kaktusy mogą stać jeszcze spokojnie miesiąc na dworze choćby Zubilewicz arktyczne mrozy zapowiadał , co innego deszcze , przed tym to chronić jak najbardziejJa też już chowam na noc do domu, a rano wystawiam
sokolica pisze:Ponoć jutro ma być 1*C nocą
Myślę, że wraz z nadejściem wiosny kolor powróci, moje Gymnocalycium gibbosum v. nobile na wiosnę robi się śliwkowe, a pod koniec sezonu, tak jak teraz jest zupełnie zielone.sokolica pisze:Za to mój ulubieniec G. lumrerasense FR 962 trochę mnie zawiódł i stracił swoje piękne ubarwienie
Sprawdzam prognozę na takim portalu pogodowym, gdzie jest wyszczególniona godzinowa dla konkretnego miasta. Ale prognozy już się zmieniły i ma być ponoć aż 4*C. Po nd za to niby ponad 20, a na koniec miesiąca nawet 30*Cchaveiro pisze:
Magdo gdzie to mówili, że ma być u nas taka temperatura? ? Patrzyłem dziś na pogodę (tvn i tvp1) i nic tam tak ekstremalnego nie widziałem, na onecie pisze, że między 19 a 1 ma być 9*C, między 1 a 7 ma być 8*, natomiast z czwartku na piątek ma być ok 5*
Mammillaria pringlei bardzo przypomina mi mojego jednego kaktusa którego mam od kilku lat i nie mam go oznaczonego . To chyba jest to ale zrobię jeszcze mu zdjęcie to sami zobaczycie