Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Post »

Stasiu cwanie to wymyśliłaś. :;230 Ja pewnie też zamknę jak wszystko posadzę i przygotuję do zimy. Będę miała czas po odrabiać zaległości w innych ogrodach. ;:65

Majeczko zrobiłam zdjęcie tej północno-zachodniej dziury z której mi tak bardzo wieje w zimie. Zasadzić nie mogę bo tam mają parking dla maszyn i składowisko drewna opałowego. Muszę posadzić coś bliżej ogrodu tak żeby im nie przeszkadzać.

Obrazek
;:224
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Majeczko na kolejnym forum :wit ,.
Pozdrawiam ciepło,
edyta_mi
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię Edytko, miło że wpadłaś. :wit
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Hej, hej, Majeczko, coś mi przestały przychodzić powiadomienia od Ciebie, ale nic to, już znów obserwuję Twój wąteczek :uszy ! Obiecuję, że nadrobię stracone posty :wink: .

Może za tym ogrodzeniem ogrodu posadż jakieś nieduże tuje, tak do 1,5m wys. Zawsze to osłoni ogród przed wiatrami a i nie będzie takim warownym murem dzielącym całą posesję na dwie oddzielne części. No chyba, że wieje baaardzo, to jednak tuje wysokie ;:108 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni mnie chodzi o to drugie ogrodzenie tam gdzie rosną te żółciutkie brzozy. A przy tym niskim płotku to już sadzę róże z serii rugosa i podobne a za nim będzie wkopana rura odprowadzająca wodę z rynny, dalej zbiornik deszczówki w ziemi i dalej rury rozsączowe prowadzące na duży ogród. Bo ten ogrodzony niską siatką to jest mały ogródek. I muszę jakoś na ukos albo podobnie posadzić szpaler rugos. Albo po prostej wzdłuż rur szpaler tui a potem rugosy. To wszystko jest teraz zależne od tego jak wykonają te wykopy i jak to wszystko będzie działać. Ale różyczki już wybieram. :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko ;:167 Twój ogród wygląda teraz bajecznie, aż kusi, żeby to w realu zobaczyć, nooo niestety, w Chorzowie będę dopiero w grudniu :(

Obrazek
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Aaaa ... no to już teraz wszystko jasne :lol: . To proponuję jakieś ażurowe drzewa. Brzózki są b.dobre. Potężne iglaste zabierają jednak zbyt dużo światła i to istne wysysacze wszelkiej wilgoci z podłoża.
A szpaleru kwitnących rugos nie mogę się już wprost doczekać ... ;:65 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Dzień dobry.Przypadkiem znalazłam się w Majkwym zielonym domu. Zdaje mi się że znam ten krajobraz z oken autobusu, przez30 lat dojazdu do pracy.Łąka i zwierzęta na niej , przypominały mi dzieciństwo, dziękuje za to .Przeszłam na emeryture już tak często nie oglądam tych widoków ale wirtualnie oglądam i czytam wątki. Komputer mam słabo opnowany więc więcej cztam.Mam mały ogródek który jest moją miłością tylko że brakuje miiejsca na nowe rośliny.Nadchodzi zimma będe częściej tu zaglądać, może ja nabiore odwagi i zaczne opisywać mój ogródek, tylko nie wiem jak zacząć. Pozrrawiam i dziękuje radość której doznałam będąc w"Majkowym zielonym domu". Irena z okien autobusu 146 , :oops:
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Maju, już pisałam w wątku Aszki na temat mojej Edenki. Ja też dostałam z tej szkółki jeszcze gorszą sadzonkę od Twojej. Reszta róż jest w porządku. Już do nich napisałam :mailbox . Tyle naczytałam się na temat tej róży na forum i wydaje mi się, że jest ona ciężka w uprawie, skoro szkółki dysponują tak kiepskimi sadzonkami ;:108 . Jeżeli mi się nie przyjmie ;:223 , to dam sobie z nią spokój. Byłam tak nią rozczarowana, ze nawet nie zrobiłam zdjęcia.
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko Ty koniku polny rury wkopywać będą moi chłopcy, szwagier ma taką małą koparkę to pożyczy a syn wykopie rowki. Dlatego piszę że potrzebują nadzorcę bo ich nic nie obchodzi, żadnych pomysłów nie mają, tylko wykonują zleconą robotę czyli tu kop odtąd dotąd. Pewnie wykorzystam ich też do tego zerwania darni ale to już będę myśleć wiosną.
Witaj Majeczko, :D Hihihi..hi no ładnie "konik polny". Zabawa w nadzorcę podoba mi się, ja bym tak to całe towarzystwo poustawiała tak , że rury by mi wkopali, a i jeszcze trawniczek, alejeczki i dołeczki pod różyczki by mi zrobili zanim by się spostrzegli, że już koniec roboty. :;230 :;230
Pozdrawiam i dziękuje radość której doznałam będąc w"Majkowym zielonym domu". Irena z okien autobusu 146 ,
Oj jakie to urocze, Irenka jest wspaniałą osobą. Namów ja do założenia wątku. :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości wieczorową porą. :wit
Halinko szkoda że będziesz dopiero w grudniu ale w zimie ogród też wygląda malowniczo. Chociaż zasypany śniegiem to każdy wygląda bardzo podobnie więc Twój też jest malowniczy zimą. Ale zawsze możesz wpaść i pooglądać mój zimową porą. :;230

Moni tego szpaleru rugos sama jestem ciekawa. Mam całą zimę do przemyśleń i projektów więc może coś mi się uda wymyślić. :uszy

Irenko z okien autobusu 146 jak miło Cię gościć. ;:4 Taka znajoma mnie odwiedziła. To teraz możesz mnie odwiedzić nie tylko wirtualnie ale i realnie. ;:65 ;:65 ;:65
Zwierzątek na łące już nie ma ale reszta jest i rozrasta się coraz bardziej. Komputer opanujesz, to nie jest takie groźne zwierzę :;230 i pokażesz nam swój malutki ogródek. Ja uwielbiam malutkie ogródki bo są takie przytulne i wszędzie jest blisko. ;:65

Alutka czyli Ty też dostałaś taką marną Edenkę. Jeżeli ta nie przeżyje to nowej nie kupię choćby nawet łapała mnie kolcami za nogawki spodni. ;:108 :;230

Majeczko na pewno ich wykorzystam, nie bój się. Ale nie mogę kopać dołów pod róże jak ich nie będę miała w planie na dany rok kupować bo to mija się z celem. Mogę ewentualnie od wiosny do jesieni posadzić do dołu dalie jako przedplon ale tak kilka lat to chyba już nie ma sensu. Przeglądałam oferty szkółek i powiem Ci że większość róż mają wyprzedane więc wiosną będą znikoma zakupy. :roll:

A żeby nie było samo pisanie to jakąś jesień spotkałam w ogrodzie. :;230

Obrazek

Obrazek
;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Sliczny kontrast Maju . Piekna jest taka jesień aż miło sie patrzy
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Patrzy się miło tylko zgrabia liście już nie mile a jest tego multum. Dzisiaj cały trawnik zasłany liśćmi.. ;:108
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Halina Kwak pisze: Obrazek
Maju, to zdjęcie jest po prostu nieziemskie :shock: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko na pewno ich wykorzystam, nie bój się. Ale nie mogę kopać dołów pod róże jak ich nie będę miała w planie na dany rok kupować bo to mija się z celem. Mogę ewentualnie od wiosny do jesieni posadzić do dołu dalie jako przedplon ale tak kilka lat to chyba już nie ma sensu. Przeglądałam oferty szkółek i powiem Ci że większość róż mają wyprzedane więc wiosną będą znikoma zakupy.
Witaj Majeczko, :D wiem, wiem Ty już dobrze to zaplanujesz. Myślisz, że na wiosnę będzie trudno cos kupić.
Będziemy przeglądać i może znajdziemy coś dla siebie.
Masz piękne barwy w ogrodzie jesienią, zdjęcia na pewno nie oddają całego uroku. Nie zazdroszczę grabienia liści, a rzeczywiście można ich wykorzystać do dodatkowego okrycia róż. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”