Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

Majeczko, cieszę się, że Ciebie - doświadczoną różomaniaczkę - też zachwycają moje różyce... faktycznie, to wspaniałe odmiany, zdrowe, ładnie rosną... za to u Ciebie w ogrodzie jest tyle moich wymarzonych róż, że głowa boli, ale powolutku, zdobędę je dobrego dnia!
Aga, ja się zachwycam każdą piekną różyczką, im się to należy. ;:97 Ilie ja mam wymarzonych róż, które chcę w życiu zobaczyć, powąchać ? ;:108 No tak, lubię marzyć. ;:108
Masz wspaniały duży ogród możesz zaszaleć, masz rację powolutku. :D
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Witaj :wit przypadkowo weszłam do twojego ogrodu i jestem pod wrażeniem ;:154
Jest piękny, naturalny i dopracowany, taka trawka to moje marzenie, a kompozycje roślinne wyglądają jak z obrazka ;:63 ;:63
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julka, mnie Aspirinka zachwyca tym, że zaczyna zakwitać w czystej bieli, a potem dostaje takiej perłowej, ledwo widocznej różowości... efekt jest fantastyczny :)
Małgolinko, raz jeszcze dziękuję za miłe słowa i życzę udanego przesadzania clematisów ;:196
Majeczko, masz rację - każda róża zasługuje na podziw... pamiętam, że w ogrodzie przy naszym rodzinnym domu, w którym królowały róże (babcia była pasjonatką), było większość angielek w pięknym karminowym kolorze... sporo też mieliśmy róż herbacianych... i okrywowych... przyśniło mi się niedawno, że wszystkie róże z babcinej różanki znalazły się w moim ogrodzie... to był cudowny sen ;:167
Aniu, witam Cię serdecznie po raz pierwszy :) miło mi, że zajrzałaś do mnie i dziękuję za tak pochlebne słowa :) staram się dbać o ogród najlepiej jak potrafię, ale pogoda w tym sezonie i chmary komarów skutecznie to uniemozliwiają...
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, piękny różano-rodzinny sen ;:196
Czy R już się odzywało w sprawie jesiennej oferty. Puste miejsce na mojej rabatce poremontowej czeka :wink:
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Aga :wit fajnie się czyta że humor wrócił i masz ;:3 od rana ;:108 u mnie też słonecznie i niech tak zostanie ;:224 a zdjęcia jak zwykle powalają na kolana ogród zadbany dopieszczony ;:108 zdjęcia nie oddają na pewno tego buszu z pięknych okazałych krzewów a różyce marzenie ale odłożone na nasadzenia wiosenne ;:223 no cóż już się z tym pogodziłam :wink: może do wiosny moja lista będzie konkretniejsza i bardziej przemyślana a i miejsce pewnie będzie lepiej przygotowane na przyjęcie ;:224
Przyjemnego i spokojnego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tak, tak, Aspirinka wlasnie jest taka jakby z bialego szkla z rozowa poswiata byla zrobiona. Bardzo lubie ta roze.
A jeszcze a propos karminowych - cos Ci wkleje. Najpiekniejsza karminowa roza jaka widzialam - foto oczywiscie nie oddaje koloru - roza jest duzo ciemniejsza. Rozwija sie z prawie czarnego paka, platki maja intensywny kolor, kwiat jest duzy i jakby z weluru zrobiony.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---

Post »

Justyno, w sprawie R. odpisałam u Ciebie ;:196 musimy jeszcze poczekać...
Bożenko, przy takiej pogodzie jak dziś, humor i energia gwarantowane ;) ktoś mi mówił w pracy, że prognozują upalny weekend! oby! dziękuję za miłe słowa, jak zwykle... do wiosny jest jeszcze kawałek czasu, ale w zimie będziesz mogła na spokojnie zaplanować różankę... dobrego dnia ;:167
Julka, bardzo piękna na Porta Nigra... zdaje się, że ma imponującą średnicę kwiatu - 12cm! w tym intensywnie karminowym kolorze musi robić niesamowite wrażenie na zywo... czy pachnie?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

różyce, to takie trochę figlarne są :D czasami pączek jest w innym kolorze niż kwiat. Moja olbrzymka wykopana spod biura ma pąki krwisto czerwone, a kwiat jest różowy :;230 Charlotka pączki ma różowo żółte, a sam kwiat jest żółciutki (mam taką nadzieję, że pomyłki nie ma ;:224 )
x-ag-a
---

Post »

Madziu, Charlottę kupiłaś we Floriall? cudna jest ;:167
ja zapatrzyłam się na rózycę Eifelzauber... znajdzie się w zamówieniu do Ćwika ;)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak pachnie i to dosc mocno. Do tego wyglad krzaka jest cacany :wink: dla mnie to wazne, nie lubie takiej "nieporzadnej" zieleniny :twisted:
x-ag-a
---

Post »

rozumiem, że spełnia wszystkie Twoje kryteria, poza kolorem? ;)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

tak we Floriall-nie wiem o czym do mnie mówisz :;230 zaraz sprawdzę w g;:157gle Eifelzauber
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

aguniada wczoraj tylko na szybkiego zajrzałam do twojego ogrodu, a dziś sumiennie czytam stronę po stronie, jestem na 20....i brak mi słów. Kochana masz naprawdę cudowny ogród. Wyobrażam sobie ile Cię to pracy kosztowało...Nowa rabata różana , wygląda super, pewnie już ładnie zakwitła ( doczytam sobie :D ) , widziałam też że masz dużo rabat obsypanych korą, czy dajesz pod korę agro włókninę? Ja kiedyś miałam rabatkę bez włókniny i zielsko wychodziło mi strasznie.
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Agusiu kiedy tak patrzę na zdjęcia Twoich róży i czytam, jak o nich piszesz,
to myślę sobie, że zawładnęły one całym Twoim sercem :D
Jak tak dalej pójdzie, to opanują cały Twój ogród :wink:
Zazdraszczam, bo ja niestety nie znalazłam "tej jedynej"...hihihi tego jedynego...i dlatego u mnie tak pstrokato :oops:
Czuję, że wkrótce będziesz zmuszona założyć wątek w sekcji z różami. Dobrego dnia ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No wlasnie kolorek nie taki - dlatego odpada :wink: ale mam Helge z takimi wieeeelgachnymi kwiatami ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”