Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

Witaj Agnieszko :)
Bardzo mi się podoba 4 fotka na poprzedniej stronie. Bardzo klimatyczna..., czyli to co lubię :wink: :uszy
Po tych deszczach, to i rośliny rosną jak szalone. A widać to na przykładzie języczek. Moje również porosły i są prawie tak wielkie jak Twoje :D
jaclaw
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 22:32

Post »

:wit
piękne roślinki pokazujesz :) można nacieszyć oczy :)
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne kwiaty języczki , Aguś , a jaka to odmiana ? Moja też ma pąk , ale coś nie może się rozchylić . Pełny kwiat hibiskusa z takich , jakie lubię ;:108 . Dorodne masz rośliny i wybór ogromny ;:196 .
Mam wrażenie , że przy takiej ilości i takim gąszczu , to i pielenia jest mniej , czyż nie ?
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczny ten hibek...Ja miałam fioletowego i biało-czerwonego ale nie przetrwały zimy :(
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marcinku zgadza się, są roślinki, które cierpią do deszczu, ale są i takie które czują się jak w bajce :D

Jacku dziękuję, bardzo się cieszę :D

Jagódko to języczka pomarańczowa, ale dokładnie jak ma na imię nie mam pojęcia. Mam 2 odmiany z pomarańczowych. Tę ogromną i jedną mniejszą o troszkę innych kwiatuszkach.
Z tym pieleniem.....niby ogródek niewielki, ale jakieś zielsko do wyrwania zawsze się znajdzie. Na rabatach z iglakami, krzewami i bylinami, które obsypane są korą nie ma większego problemu.....ale mam jedną rabatę typowo kwiatową z gołą ziemią....i tam masakra.......tylko dojdę do końca a już trzeba znów zaczynać od początku :roll: :lol: Szczególnie po ostatnich deszczach....

Grażynko moje wszystkie hibki to maluchy jeszcze, ale na szczęście wszystkie pięknie przezimowały.....no ale były mocno otulone....
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, u mnie i winniczków, i pomrowów dużo. Języczkom krzywdy nie robią, bo są w doniczkach ale mam masę takich maleńkich ślimaków i te robią najwięcej szkód. Np. podziurkowały dokładnie kapustę ozdobną :evil: Duże wyrzucam za siatkę ale te małe po prostu rozgniatam w palcach.
Kwiat języczki żarówiasty Ci wyszedł :shock:
Też mam takie stare odmiany żurawek które rosną od wielu, wielu lat w starym ogrodzie i nie potrzebują odmładzania.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Świetna fotka języczki.
Moja w tym roku chyba nie zakwitnie, rozrosła sie bardzo ale pąków nie widzę :cry:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku ostatnio mówili nawet w TV, że w tym roku jest okropna plaga ślimaków, że niszczą uprawy....nie mówiąc już o kwiatach.....u mnie nigdy nie było ich dużo, w tym roku jest o wiele więcej....nie mówiąc o innych paskudach, np żuczkach, które dziesiątkowały mi kwiaty i liście róż, jak i o mrówkach......miejscami aż wydaje się, ze ziemia się rusza :roll:
Mam nadzieję, ze i te nowe odmiany żurawek będą dosyć żywotne, one są takie piękne.....

Ido może Twoje języczka pokaże jeszcze kwiatuszki, moja dopiero jedna zaczyna kwitnienie, inna odmiana jeszcze nie ....

Kwitnie jeszcze troszkę lilii

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś przyszłam napatrzeć się na lilie u mnie dawno nie ma już żadnej
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aguś piękne lilie ale ostatnia wymiata ,pełny piegusek aż mi się oczęta radują :D zdjęcie kwitnącej języczki i 4 z poprzedniej strony urocze ;:138 u mnie na szczęście ślimaków znikome ilości za to rządzą mrówki , zastanawiam się czy znalazła bym miejsce gdzie ich nie ma :roll:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Przy takiej pogodzie robactwo murowane.U sąsiadów mają plagę mrówek fruwających,wieczorami na siłę oblegują okna,aż się boję.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lilie piękne, ta ostatnia taka cudaśna. Mnie taka nie wyszła po zimie.
W tym roku mrówki w trawie robią kopczyki ale posypuję środkiem, jest bardzo skuteczny.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Piękne lilie, szkoda, że to już końcówka kwitnienia. Mogłyby powtarzać :;230
Pozdrawiam Ida
x-d-a

Post »

Agnieszko, wszystkie lilie u Ciebie są piękne, ale te białe mają w sobie COŚ :P Uwielbiam je - są takie majestatyczne, eleganckie, a jednocześnie pełne subtelnego uroku.
Pogoda w tym roku jest ciepła i wilgotna, wiec nie ma co się dziwić, że wszelkim robaczkom i innym ślimakom bardzo to pasuje. U mnie jeszcze do zeszłego tygodnia w ogóle nie było komarów, ale już - niestety- się pojawiły :evil: A ślimaki - np, cóż, ja je po prostu ignoruję, nie robię im krzywdy i one też oszczędzają moje roślinki ;:224
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś u mnie też już końcówka, jeszcze tylko chyba 4 w pąkach....

Eluś teraz tego robactwa to wszędzie pełno, jak nie takie to inne......ale cieszę się, że jakoś z mszycami spokój w tym roku.....było tylko troszkę wiosną i całe lato jest czyściutko :D
Lilijka Flore Pleno jest faktycznie śliczna.....wspaniale ukwiecona i rozgałęziona, z daleka 3 sztuki wyglądają jak jakieś kwiatowe drzewko :lol:

Andrzejkumam nadzieję, ze będzie z nimi spokój w przyszłym roku. A lilijki już powolutku kończą....niestety.....dobrze, że jeszcze kilka czeka w pąkach, to troszkę się nimi nacieszymy :D

Małgosiu u mnie kilka lat temu też były te skrzydlate mrówy, nawet do domu się wciskały....ale na szczęście już to się nie powtórzyło....

Krysiu no ja też sypałam.....ale to na całym ogrodzie normalnie kopce....masakra.....

Ido oj mogłyby naprawdę 8-) :lol:

Daluś ja też bardzo lubię te biała lilijki, są takie szlachetne i piękne :D
Ja też nie zbieram ślimaków.....ale to z czystego lenistwa :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”