Moje domowe i balkonowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje domowe i balkonowe

Post »

Piękna chirita ;:138 Miło zatrzymac oko na czymś kwitnącym. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
julita20
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lip 2010, o 16:42

Post »

Ja też chce taką Ceropegie.
Zawsze jak coś zdobedę to się okazuje,że tego jest mnóstwo innych odmian :roll:
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Wiktorio - za każdym razem mnie zaskakujesz jakimś cudem - tym razem jest to ceropegia.
Myślę trochę podobnie jak Julita . Mam trzy odmiany a niedawno dowiedziałam się , że jest więcej ,
a całkiem niedawno , że jest multum odmian :;230 ;:224
Awatar użytkownika
julita20
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lip 2010, o 16:42

Post »

Ja mam tylko dwie.
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anjju - dziękuję ;:196 . Cieszę się, że Ci się podobają. Na chiricie testuję ukorzenianie listka - póki co jedna próba nieudana. Obym tylko nie musiała całej obskubać, zanim się nauczę :wink:.
Lidko - dziękuję bardzo ;:196 .
Rapunzel - dziękuję ;:196 . Cieszę się, że mogłam poprawić Ci nastrój. Mi wczoraj nie było do śmiechu, kiedy w podglądzie zamiast właściwego słowa przeczytałam, że jestem... osobą nie znającą regulaminu forum.
Mniodkowa - oj, jak fajnie czyta się takie pochwały ;:196 ;:180 . Chyba musiałam w sobotę spuścić z siebie negatywną energię, bo byliśmy zaproszeni na urodziny. Ja chciałam iść, a ten mój stwierdził, że nie chce mu się. No i nigdzie nie poszliśmy :( .
Elciu - dziękuję ;:196 . No, to dziś też będzie kwitnąco :) .
Julito - ;:196 . Jak już mi skończy kwitnąć, to mogę spróbować Ci ukorzenić. Teraz nie mam jak, bo wypuszcza kwiatuszki na dole gałązek :) .
Kociaro - jak fajnie, że się znalazłaś ;:196 . Już myślałam, że zupełnie przeszłaś na nasłuch :wink: . Nie wiem, jak z ceropegiami, ale u innych roślinek zauważam, że odmiany mnożą się jak króliki :wink: . Jeszcze człowiek nie zdąży o jakiejś jednej zamarzyć, a tu już powstaje dziesięć nowych.

Tak, jak już wyżej napisałam, dziś kilka kwitnących. Najpierw marcinki w pełni rozkwitu:
Obrazek
Inne jakoś pomyliły pory roku i zamiast szykować się do spania, totalnie się rozszalały:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Na balkonie im mniej liści, tym więcej kwiatów:
Obrazek

Na koniec chciałam pokazać mojego chwasta. Chyba już go kiedyś pokazywałam, ale przypomnę tak w skrócie: znalazłam jakieś dziwne malutkie kłącze w doniczce u storczyka. Kłącze przesadziłam do butelki po wodzie razem z podłożem do storczyków. Teraz chwast dostał własną doniczkę i siedzi w ziemi do paproci. Jestem bardzo ciekawa, czy przeżyje :roll: :
Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Wiktorio - dziękuję ;:196 . U Ciebie na pewno przeżyje
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ciekawe co z tego chwasta wyrośnie zapowiada się bardzo ładnie
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Chwast zapowiada się całkiem dobrze, można by rzec niezamierzony gratis :wink:
Co do uwagi o nieznajomości regulaminu, to jestem w szoku, bo w końcu chyba nie ty wymyśliłaś tę nazwę i uważam, że do regulaminu powinien być dołączony jakiś aneks na takie okoliczności :evil:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Wiktoria_W pisze: Mniodkowa - Chyba musiałam w sobotę spuścić z siebie negatywną energię, bo byliśmy zaproszeni na urodziny. Ja chciałam iść, a ten mój stwierdził, że nie chce mu się. No i nigdzie nie poszliśmy :(

o żesz! ;:14 go tam trzeba! pisałaś, że lubi spędzać czas w domu, ale nie żeby aż tak :shock: Twoją złość zatem wyobrażam sobie, mój na szczęście na hasło że idziemy gdzieś to tylko pyta "kiedy i o której?" :;230 ale urodziny to może nie, bo nie Twoje, ale inną imprezę zawsze można zrobić u Ciebie, i wychodzenia nie trzeba ;:108
Mnie power jednak wczoraj nawiedził, ale skupiłam się na ogarnięciu kuchni itp innych pracach domowych, roślinki czekają w kolejce ;:224

Aż niewiarygodne, jak jeszcze u Ciebie kolorowo wokół tego balkonu :shock: chyba muszę odstawić auto i przejść się pieszo, to może i w domkach po drodze też zobaczę jeszcze coś kolorowego... Ale to może nie dziś, bo mi jeszcze głowę urwie ;:129

A ten chwaścik to ja widziałam gdzieś niedawno - za roślinę uchodził, ale za chiny nie pamiętam jaką ;:223
Myślę, że u Ciebie to i chwast zakwitnie ;:108
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kociaro, Lidko - dziękuję za zaufanie i wiarę w moje siły ;:196 :) .
Rapunzel - ;:196 . Podejrzewam, że jakoś automatycznie jest ustawione wyłapywanie "brzydkich" słów. Nazwa takie zawierała w sobie, a z automatem się nie wygra :wink: .
Mniodkowa - ;:196 . W takich przypadkach raz ja stawiam na swoim, a raz on. Czasem, kiedy mi bardzo zależy, po prostu idę sama (a niech się kisi przed komputerem :wink: ).
Gratuluję Ci powera - ogarnięcie kuchni też ważne ;:108 .
U nas też dziś wieje, ale o dziwo, wieje na ciepło :shock: . Choć i tak nie mogę się zmusić do wyjścia z domu, a jeszcze zostały mi do wsadzenia cebulki, które kiedyś kupiłam jako kwitnące roślinki (no i zakupy spożywcze, które zupełnie mnie nie kręcą :wink: ).

A dziś nie chwast, ale dendrobium, które w końcu zakwitło, a "straszyło" pąkami od jakiegoś czasu. Z tych emocji zabierając je z parapetu, wyrwałam z doniczki niczemu nie winnego phalenopsisa :oops: .
Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

oż... to sobota była pracowita...
dobry sposób by dać ujść ciśnieniu ;:108 :uszy

patrz jak to różnie z tymi kwiatkami mi Chirita zaraz się ukorzeniła i puściła sadzoneczkę :shock: uznałam za bardzo prosta do rozmnożenia a tu takie zaskoczenie że i uparciuch się :roll: trafia

Widok z balkonu do pozazdroszczenia, lwie paszcze przywołały mi w pamięci dzieciństwo... jakoś ich w ogóle teraz nie widuje :(
o płotku już pisać nie będę ;:215

Dendorbium kolor obłędny, pokazuj go teraz często ;:167 ;:180 no wzroku nie można oderwać ;:167

chwaścik to mi na paprotkę jakąś wygląda ;:108 i u mnie w medinilli coś podobnego rośnie ;:108
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

To ''coś'' wygląda na domową paprotkę choć mogę się mylić. ;:7
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiktorio, tym wyrwaniem falenopsisu mnie pocieszyłaś, bo dziś mój mąż nie wiem sama jakim cudem wyrwał mojego malucha z doniczki, bo poprosiłam, żeby mi przymocował we wnęce taką dużą doniczkę spłaszczoną z jednej strony przystosowaną właśnie do wieszania na ścianie. Mogłam do niej wsadzić aż trzy doniczki, więc byłam bardzo zadowolona, ale jak się przyjrzałam lepiej, to zobaczyłam jakiś niepasujący liść i to właśnie był mały falenopsis, o który musiał zahaczyć jakoś, nie mam pojęcia, jak on to zrobił. Jedyne, co łączyło ten falenopsis z donicą to fakt, ze stały na jednym parapecie, widać to wystarczyło :roll: Wprawdzie sama go wyrwałam w zeszłym tygodniu, bo te korzonki mikre, a zahaczyłam taką żółtą tablicą, na którą wyłapuję hordy ziemiórek
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę, że z tych falków straszne podróżniki :wink: . Jak tylko mogą, to się wyrywają z doniczek i idą w świat :;230 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przez te skłonności falenopsisów do wyrywania w świat zapomniałam napisać, jak pięknie wygląda twoje kwitnące dendrobium :oops:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”