Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Post »

Tujko, jakie foty! ;:138 ;:196
Każda chryzka, to perełka a w grupie! Bajka! Może kiedyś uda Ci się właśnie tak je posadzić. Ale będzie ogrodowa imprezka jesiennych barw z transparentem

Chryzantemy wracają do ogrodów!

Tujko, znów zadałaś mi zadanie domowe - kroplik. :;230 Przy Tobie zaliczę kolejny fakultet.
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo, zaskoczyłaś mnie na całego tym kroplikiem :shock: Też byłem przekonany, że to goryczka. W takim kolorze kroplików po prostu nie widziałem.
Kolaż chryzantemowy piękny jest :!:
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Izo!
Widać,że jesteś artystką z prawdziwego zdarzenia masz nie tylko piękne fotki ale rzucasz fachowymi określeniami tego co zrobiłaś no,no.
Pozdrowienia Edward ;:138
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie!
Byłam dziś trochę popracować na działce. Niestety pogoda była iście listopadowa - mżyło. Trochę ogarnęłam, trochę wycięłam i spaliłam, co nieco spaliłam i obsypałam róże choć nie wszystkie :oops: Jutro pracuję i wygląda na to, że w niedzielę będę musiała iść i skończyć kopczykowanie róż oraz okryć hortensje i kilka innych wrażliwców.
Ku memu zdumieniu ta chryzantema wielkokwiatowa w najlepsze kwitnie, dzielnie towarzyszy jej chryzantema "znajda", a także róże - Degenhard i Schneewittchen

Obrazek

Grażynko - dziękuję w imieniu chryzantem. Teraz już wiem, że wciąż będę kupowała kolejne odmiany :wink:
Oranio - a wiesz, że to jest myśl - zrobić im wspólną rabatę...Nie wszystkie posiadane przeze chryzantemy załapały się na kolaż. Tylko gdzie i z czym by dobrze wyglądało przez cały sezon...Muszę o tym pomyśleć. Może wiosenne cebule albo lilie... Fakultet?! Dobra jesteś... ;:196
Jacku ten kroplik ma barwę bladożółtą i jest z tych jednorocznych. Na zdjęciu może jest trudny do rozpoznania, bo tylko z góry mogłam zrobić mu fotkę. W tak dziwnym i trudnym miejscu wyrósł...
Witaj Edwardzie! Cieszę się, że zajrzałeś. U Ciebie ogród pięknie przygotowany do zimy, a ja wciąż "w lesie" :wink: O programach komputerowych mam blade pojęcie, ale staram się coś tam przyswoić i wykorzystać. Dziękuje za uznanie.

Obrazek
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudne są te Twoje chryzantemy! ;:167
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Wreszcie doczytałam wątek do końca :-) Niestety, to znaczy stety, muszę wrócić do poprzednich, bo lubię znać początki :-)
Mam nadzieję zobaczyć "bunkier" w stanie zastanym i starą altankę :-)

Twój ogród to nie jest "zbiór przypadkowych roślin" ;:14 ;:14 ;:14 To jest zbiór roślin, które Tobie i licznym gościom bardzo się podobają ;:108

I na koniec, Izo, ja Cię bardzo proszę, Ty uważaj co piszesz, bo Twoje życzenia, jak widzę, mają siłę sprawczą :;230
tu.ja pisze:Zaczyna królować jesień. Oby tylko była długa i w miarę ciepła.
tu.ja pisze:Ja tam lubię jesień...Żeby tylko nie padało.
Jak dotąd jestem zadowolona z tych życzeń... (można było pominąć to "w miarę") ;:224 Ale żebyś czegoś przekornie o zimie nie palnęła :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie padało w sobotę, pada dzisiaj-siedzę sobie w domu i nic nie robię :D Degenhard przekwitła, zostały jakieś marne szczątki. Może Mary Rose jeszcze zakwitnie, jeśli będzie się utrzymywać taka wysoka temperatura. Podlewają się Rh :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Pada deszcz... gdzie pada :?: Poproszę o przegnanie parę chmurek nad Ziemie Łódzką. U nas nie padało już dawno... nawet nie pamiętam kiedy ;:110
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki Dawidzie! Mam nadzieję w przyszłym roku mieć ich jeszcze więcej, równie ładnych odmian.
Jestem pełna podziwu Syberio, że miałaś czas i ochotę przeczytać te 70 stron. I nawet planujesz czytać poprzednie 4 części :shock: Wielkie dzięki! ;:196 W pierwszej części nie tylko bunkier w całej okazałości zobaczysz, ale i basen ;:224 Nie tylko życzenia, ale i marzenia mi się spełniają o czym świadczy tytuł mego wątku. Zima...No cóż - musi być. I tyle. Nic więcej nie napiszę :wink: Po cichutku ( na razie) podczytuję Rustykalne wspominki.
Ewuniu choć nie lubię mokrego listopada to bardzo mnie cieszy to darmowe podlewanie. Na działkach wodę zakręcili już dawno i susza była okropna. U mnie niektóre róże mają wciąż nowe pąki i są zielone :roll: Jeszcze dzisiaj sadziłam cebulki jakiejś cebulicy kupionej z przeceny.
Halinko - kto tu mówi o deszczu?! To listopadowa mżawka tak nas uszczęśliwia. Lepszy rydz niż nic... ;:108

Przy takiej pogodzie nawet chryzantemy wyglądają kiepsko. W zasadzie nie było co uwiecznić. Zrobiłam tylko kilka zdjęć i to był problem z jakością. W zasadzie najlepiej wygląda teraz wrzosowisko:

Obrazek

Chyba powinnam w końcu zidentyfikować tę różę - mocno mnie zaskoczyła w tym roku, a wciąż nie wiem co to za odmiana :oops:
Obrazek - to dzisiejsza fotka :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Jak na mżawkę, to całkiem mokro :D U mnie też wrzosowisko wygląda przyzwoicie, ale na cienistej rabacie straszą liście host, których nie wycięłam we właściwym czasie. Tam, gdzie rosną same żurawki, widok optymistyczny-rosną :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Siberia
---

Post »

Zawsze jest co uwieczniać, na przykład skalniak lub kropelki ;-) Nie mówiąc o wrzosowisku :-)

Ja lubię czytać :-) Gdybym miała do wyboru wątek tylko ze zdjęciami i tylko z opisami ogrodowych poczynań i przygód, bez wątpienia wybrałabym ten z samym tekstem ;:108
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Ja,jako wzrokowiec,wolę zdjęcia. :wink:
Chociaż teksty też uważnie czytam. :D
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Siberia
---

Post »

Tekst ze zdjęciami jest ideałem :-) Oczywiście dobry tekst z niezłymi zdjęciami :-)
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Siberia pisze:Tekst ze zdjęciami jest ideałem :-) Oczywiście dobry tekst z niezłymi zdjęciami :-)
Przyłączam się do słów przedmówczyni. Wątki Izy czyta się z wielką przyjemnością.
Pozdrawiam Hala
Siberia
---

Post »

Ale to miało być tak ogólnie, to nie była ocena zdjęć Izy :-)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”