Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Skalnice masz wzorcowe! I baaardzo ładne zdjęcia zrobiłaś!
Moje pokręcone hosty coś nie chcą iść w kępę :-( Jakieś trefne mam. Po jednym listku i tyle...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś ;:196 za fotki co to znaczy dobry aparat ...ten bez to rewelacja.... ;:138i to oko :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, Undulata prezentuje się wspaniale!! Własnie w maju lubię ją najbardziej :)
Miłego dnia ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No po prostu pięknie . :tan
Super pokazane maluchy i jakie piękne hosty ;:138
Ten maluszek na trzeciej fotce rewelacja ;:108
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuniu skalnica rosła sobie grzecznie pomiędzy marzanką a cebulicą hiszpańską , ale marzanka stwierdziła, że potrzebuje więcej miejsca i zaczęła się rozpychać . Kompletnie zawładnęła skalnicą. Jak roślinki przekwitną to będę musiała wykopać obie i rozdzielić :roll:
Ten drobniutki różowo kwitnący na skalniaczku to przetacznik odroślowy niezły wędrownik , i kilka kwiatuszków z przodu widać z przetacznika armeńskiego Rosea :roll: :lol:
Bardzo się cieszę, ze pszonak zakwitł, mój przemarzł i teraz odbija powolutku :roll: nie wiem, czy zakwitnie w tym roku....

Celinko to inkarwilla, ślicznota prawda :?: :D

Aguś cieszę się, ze podoba Ci się hosta, ja też bardzo ją lubię. Ma cudne listeczki takie poskręcane :D
Na 3 fotce widać 2 przetaczniki, ten w większości to odroślowy, a ten z przodu, którego malutko to armeński Rosea.

Wiolu dziękuję ;:196 Azalie faktycznie bardzo mnie zaskoczyły, cieszę się niesamowicie z ich kwitnienia, a bałam sie, ze kwiatuszków nie zobaczę :roll: Japońskie gorzej zimują, bo nie gubią listeczków i bardziej narażone są na niesprzyjające warunki. Wielkokwiatowe są niezniszczalne ...

Małgosiu nie mogę znaleźć fotki z kwitnącą hostą, ale ma ładne kwiatostany, fioletowe dzwoneczki.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłeczko moje hosty mają już wiele lat, dlatego zdążyły rozrosnąć się w ogromne kępy. Twoje też pomalutku nabiorą ciałka 8-) :lol:

Misiu dziękuję ;:196 bardzo miła jesteś :D Bez już coraz bardziej rozkwita.....i ten zapach wokoło ;:138

Moniś i ja bardzo lubię tę hostę, jest taka cudnie poskręcana i świeżutka z tymi przebarwieniami :D

Ulu dziękuję. Cieszę się , ze podobają Ci się moje maluszki, ja je uwielbiam. Roślinki skalniaczkowe to moi ulubieńcy od początku tworzenia ogrodu. Przyszły i inne miłości, ale im jestem wierna od lat :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Kępa undulaty piękności - kiedy moje takie będą.....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagusiu ani się obejrzysz będą piękne wielkie kępy , ona bardzo szybko przyrasta :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Cudne Twoje zakątki i jaka soczysta zieleń trawnika mój to raczej morze mleczy i stokrotek :(
Oj masz rację ślicznota to jakich mało :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

A ja z innej beczki, bo widzę,że mamy takie samo ogrodzenie, czy juz je malowałas?
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Piękne zdjęcia ogrodu, musi być w nim cudownie :D
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

:wit Agnieszko masz tak barwny i pieknie skomponowany ogród a Ty martwisz się, że wysiane hosty będą za 2-3 lata. ;:65
Pozdrawiam i zapraszam
Ogródek TAJGI 2008 2009 2010/2011
x-d-a

Post »

Agnieszko, tyle kolorów w Twoim majowym ogrodzie i taka soczysta, bujna zieleń :P
Nie zgadzam się z Andrzejem, że marnujesz miejsce na trawnik - taki zielony dywan jest niezbędny w ogrodzie, gdyż uspokaja przestrzeń, tworzy tło dla roślin i jest miejscem wypoczynku. Ogród bez trawnika jest niespokojny i smutny :(
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja również podzielam zdanie Dali , że trawnik daje ukojenie , stanowi zielony akcent nie tylko dla bylin , ale również dla krzewów i drzew .

Jest częścią integralną ogrodu , a rabaty nie zlewają się w całość .

Podobają mi się ujęcia Twego ogrodu Aguś , tak przyjemnie z domu zejść prosto do ogrodu ;:108 . Zwłaszcza pierwsza , druga i czwarta fotka bajecznie wtopione w trawnik .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzejku właśnie wczoraj M przy koszeniu stwierdził, ze niedługo nie będzie do czego wyciągać kosiarki, a ja trawnik będę strzygła nożycami :lol: Ale uspokoiłam go, ze już wszystko co mogło być podkradzione zostało już trawie wydarte :roll: :lol:

Celinko u mnie również i mlecze i stokrotki są w trawniku....wystarczy 2-3 dni po koszeniu i już wystawiają swoje łebki....ale ja tak bardzo je lubię :oops: :lol:

Małgosiu nie ono jeszcze nie potrzebuje malowania, mam je 3 lata .

Mariolu, dziękuję ;:196 Bardzo mi miło, że podoba Ci się :D To bardzo cieszy jak ktoś docenia czyjąś pracę i pomysły :D

Tajguś dziękuję za miłe słowa :D Ja jestem w gorącej wodzie kąpana, zawsze mam problemy z czekaniem....wszystko chciałabym już 8-) A pojawiło się u mnie kilka miejsc, gdzie bardzo przydałyby się hosty :lol:

Daluś, Jagódko Andrzej żartował z trawniczkiem , bo u mnie nie jest już go zbyt dużo....ale na pewno więcej nie ubędzie. Podkradanie trawnika definitywnie zostało zakończone zeszłej jesieni, kiedy powstała nowa rabata pod tarasem :D Ja również nie wyobrażam sobie ogrodu bez trawnika. U mnie przyjął on formę falistych wstęg opływających rabaty :D
Trochę kłopotu z koszeniem, bo trzeba lawirować na tych niezliczonych zakolach, ale M na szczęście już się przyzwyczaił i nie narzeka 8-) :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”