Pasja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pasja

Post »

Oj zdecydowanie wolę letnią odsłonę ścieżki :tan Piekny zadbany zakatek ;:167 Wieczorna fotka klimatyczna 8-)
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Postaram się jeszcze wkleić co nieco z pięknych uroków zimy, ale to dopiero wieczorkiem....
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Az mi sie nie chce wierzyc - na mojej Toskanie 7 stopni i pieknie slonce swieci ;:3
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ale śniegu......jaki piękny zimowy widok :shock: ;:196
a u mnie śnieg był ale się zmył......a jak pada to z deszczem i zamiast pięknego puchu mam breję ;:145 ;:145
zazdroszczę - wiem zwariowałam ale wolę taki widok niż to za oknem ;:223 :;230
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

powtórzę za Martą - ale śniegu! fajnie to wygląda i na taki urlop mogłabym pojechać... piękne widoki, grzane wino, kominek... może chociaż namiastkę sobie w domu zafunduję? :)
odpoczywaj Kasia, i wrzuć zdjęcia :)
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To prawda, klimat w Polsce mocno zróżnicowany, kto by pomyślał. Jednym wyłażą przebiśniegi ,a innych zasypuje śnieg :)
Oj jest grzane winko, jest :lol: Jestem tak wykończona że nie mam siły wkleić nic poza wspomnieniem letnim ....które się nawinęło....
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zastanawiam się, dlaczego nie mam białej begonii :D Tak się rodzą tajne plany zakupowe 8-)
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewa, ja też odkryłam begonię dopiero w tym roku. Z pewnością będzie u mnie w skrzynkach , koszyczkach i w co tam jeszcze upchnę i to zdecydowanie biała :)
Pogoda w górach była siąpiąca i fotek nie udało mi się zrobić, a dziecków na nartach nie będę wklejać :wink:
Chyba ,że M na desce .... :;230 (zginęłabym śmiercią nienaturalną...)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Strzeż się takiego niesławnego końca :;230 Poszukaj raczej zdjęć ogrodu latem :D Begonie mam od dawna, wynoszę je na cienistą rabatę. Wybierałam raczej żółte i czerwone, a białej mi brakuje. Nadrobię wiosną.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

ja też lubię begonie, a że w tym roku w ogóle chcę ograniczyć jednoroczne, to chyba skupię się właśnie na begoniach i niecierpkach - białych :)
Kasia, spędzacie miły czas? :)
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Zdjęcie wspominkowe jest "budujące", choć ja zimę i tak lubię. U nas zdecydowanie się kończy, przynajmniej ta odsłona. Zamierzałam skoczyć jutro na narty na Wieżycę, ale nici z planów, już trawka przebija spod śniegu... ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewa ja też z begoniowym koszykiem spacerowałam po ogrodzie , ale jak mi się zapomniało to stał w pełnym słońcu i przetrwał.
Agu niecierpki wydają mi się trudne w uprawie, ale może się mylę. Dwa razy kupiłam takie mini koszyczki w auchanie i nic z tego nie wyszło :? Pewnie sadzonki za malutkie.
Czas miło spędzamy, ja co prawda nieaktywnie, ale powzięłam postanowienie, że od przyszłego roku wznowię przygodę z nartami. Cieszy mnie radość dzieciaków, grzane winko w karczmie i piękny widok na stok :D Spędzam Dzięki nim sporo czasu na świeżym powietrzu.Dzisiaj bardzo mokry śnieg padał ale dopiero po południu.
Agata jeśli lubisz narty korzystaj póki co, bo chyba niewiele zimy zostało.
Nie wkleję zdjątek z gór , ale udało mi się obfocić pensjonatowy ogródek ledwo wystający spod śniegu. Ażmnie korci,żeby go zobaczyć latem :D Jest w nim choinka którą bym chciała mieć, taka właśnie wąska idealna na moja nowa rabatę :shock: . Może wiecie jaka to odmiana?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

x-ag-a
---

Post »

Kasiu, widoki urokliwe, a sosenka faktycznie jak ulał pasująca na Twoją nową rabatę :)
nie znam tej odmiany i nie ma takowej w mojej biblii... obawiam się, że to sosenka z tych pospolitych odmian, która w takim ładnym pokroju sobie rośnie... poklikaj może na sosny u Kurowskich - może któraś wyda się zbliżona w wyglądzie i da się zidentyfikować...

linkuję jeszcze ciekawą stronę o ogrodach iglastych, z opisami roślin - może coś Cię zainspiruje...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasia, to chyba cos nie tak robilas z tymi niecierpkami - bo moje tez z tych Auchanowskich pakowanych po 10 i to jeszcze po przecenie za 2 zloty kupowane a wyrosly ze hej.
W tym roku tez biale begonie beda u mnie ;:108 jedynie czego to obawiam sie przy bialych deszczu, moze nie potrzebnie?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agu może i pospolita, ale do tej pory w żadnym ogrodniczym nie namierzyłam. Ta stronka z iglakami całkiem ok, można poszperać w odmianach.
Jule kompletny niewypał u mnie z tymi z auch. , dwa razy podchodziłam do tematu. Nie wiem co robiłam nie tak :?
Begonia w zeszłe lato non stop na deszczu bo taka była pogoda, troszkę brzegi robiły się brązowe, ale nieznacznie i do mrozów kwitła :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”