Wandy ogródek pod dębami, część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2

Post »

Wandziu dziękuję bardzo na pewno skorzystam .Piękne te twoje rabatki ;:138 ;:138 ,a czy mogę zgapić te Twoje cegiełki ? bo ja wczoraj wywaliłam plastikowe obrzeże bo całe popsute po zimie .Miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57

Post »

U Wandzi w ogrodzie zawsze jest na czym oko zawiesić... :wink: :wink: :wink:
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U Ciebie deszcz a u mnie śnieg z deszczem.
Właśnie całkiem się zabieliło. :shock:
Chyba roślinki znów dostana skurczu termicznego i wszystko przystopuje po raz któryś z rzędu. :twisted:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Wandziu pogoda nas nie rozpieszcza ale widzę że coś i u Ciebie na przekór tej aurze chce kwitnąć - hmmm na tą prymulkę oj skusiła bym się :wink: Fajne widoczki takie skrywające ogród - ja to uwielbiam te tujki w każdej postaci , no i super są te ścieżki hihi się powtarzam ale fajnie dzielą rabatki i jest gdzie przycupnąć jak się grzebie wśród roślinek ;:108
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

:wit Witaj Wando.Po za tym że masz cudowne kwiatuszki w domu :tan nie wiedziałem że masz i piękny ogród. :heja
Myslę że będę Cię odwiedza ;:108 ł.pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu widzę, że na krzaczkach zaczyna się pojawiać śliczna soczysta zieleń :D Ogródek robi się taki świeży i delikatny tą pierwszą zielenią :D
Zachwycają mnie Twoje krawężniczki z cegieł , wiją się jak węże dzieląc trawę od rabatek- fajnie to wygląda :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu! Wpadłam na chwileczkę,pooglądałam śliczne zakątki-jak zieloniutko już się zrobiło:D
Widzę,że masz sporo irysów.
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Wandziu, widać że się napracowałaś, już nie ma żadnych śladów po zimie ;:138 tak wiosennie i zielono się zrobiło :heja
teraz tylko czekać na kwiaty ;:65
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
kasiatt
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:58

Post »

Wandziu :wit
Piękna wiosna u Ciebie. Masz już zielono i dużo roślin budzi się do życia.
Intryguje mnie bardzo jak bliską jesteś sąsiadką :lol: Może jest szansa na spotkanie :?:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
Kasia
Początki ogrodnicze Kasi
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Paulinko, takie ograniczniki dobrze zdają egzamin i łatwo kosi się trawę. Drewniane rollbordery są ładne, ale po trzech latach próchnieją i trzeba je wyrzucić. No a beton, wiadomo...

Ewamon, ależ ciebie dawno nie było! Co robiłaś bez forum? Ja bym nie mogła się bez niego obyć.
Liliowców u mnie będzie sporo. To moja nowa faza, jak mówią moje dzieci :wink:

Tereska, ja sukcesywnie usuwam wszelkie plastiki z ogrodu. A takie cegiełki polecam jak najbardziej. Tylko układaj je tak jak ja, to znaczy prostopadle do rabaty. Wtedy trawa nie przerasta, bo gdy kładzie się równolegle, to jednak trawsko wdziera się między szczeliny.

Kamyku, jesteś bardzo miły :D Ale także i w twoim ogrodzie da się zawiesić oko na tym i owym. Na przykład te twoje ostatnie wrzośćce są świetne ;:108

Kogro, muszę ci powiedzieć, że mimo tej okropnej pogody, moje liliowce i hosty wysadzone do gruntu znoszą to bardzo dzielnie. No ale faktem jest, że śniegu to u nas nie ma. A propos liliowców, to wczoraj kupiłam w OBI jeszcze cztery odmiany :oops: Między innymi Double Dream. Czy go masz i czy rzeczywiście jest pełny?

b]Beatko[/b], cieszę się, że podobają ci się moje krawężniczki. I to "przycupnięcie" na nich, o któym wspominasz, jest szczególnie ważne, gdy pieli się rabatkę. Nie ma wtedy obawy, że człowiek nadepnie buciorem na jakąś delikatną roślinę, na przykład na lilię tuż pod powierzchnią ziemi, szykującą się do wyjrzenia na świat.

Aloesiku, witam nowego gościa. Będziesz mile widziany zarówno w moim ogródku, jak i wśród parapetowców :wit

Agness, te moje krawężniczki pokazują to coroczne przesuwanie rabaty w głąb trawnika. NIe chciało mi się przekładać cegiełek i zostały w środku :;230

Malinko, irysów faktycznie trochę u mnie jest, bo bardzo je lubię, choć tak krótko kwitną. Szczególnie lubię białe i błękitne. Gdyby tylko wszystkie zechciały bujnie kwitnąć...

Wiesiu, ślady po zimie jeszcze by się u mnie znalazły, ale tych fragmentów ogrodu na azie nie pokazuję, bo wstyd. W najbliższych dniach mam zamiar je wszystkie uporządkować i pokazać ;:108

Kasiatt, no faktycznie na razie jest u mnie tylko zielono, bo mało kwitnie kolorowych kwiatków. Kasiu ja mieszkam w Kobyłce przy granicy z Wołominem, a podejrzewam, że ty mieszkasz w Wólce Radzymińskiej, tak? Na spotkania zawsze jestem chętna :D
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Wandziu u Ciebie jest zdecydowanie cieplej bo moje iryski są jeszcze maleńkie. Znowu zakupy liliowców? Ja wczoraj dostałam od Zyty paczkę z liliowcami i czekam jeszcze na przesyłkę z Florexpolu i ciągle myślę gdzie to posadzę?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Pada...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Przerabialam juz i drewniaki i plastiki, a Twoj pomysl wydaje sie na prawde wspanialy.U mnie dzis na szczescie nie pada. I w koncu dotarly do mnie celatisy :tan Na wieczor wstawie zdjecia do swojego watku :wink:
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58

Post »

Witaj Wando, umknęło mi, że masz nowy wątek :oops: więc szybko wpisuję się, żeby go znowu nie zgubić. Od lutego już ponad 70 stron ;:63 , muszę spokojnie obejrzeć :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Tak Wandziu, Double Dream jest pełny.
Pytanie tylko czy w kapersie jest ta sama odmiana co na zdjęciu.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”