Chciałabym się dowiedzieć, co to za roślina. Podobno jakiś sukulent, więc piszę w tym dziale ;)

Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc

Euphorbia leuconeura.Nyna pisze:Witam ;)
Chciałabym się dowiedzieć, co to za roślina. Podobno jakiś sukulent, więc piszę w tym dziale ;)
Problem w tym, że tam rośnie mnóstwo gymnokalicji! Skoro jest sprzedawany jako spec. (nie rozpoznany) to widocznie na stanowisku naturalnym znalazca nie potrafił go zidentyfikować. Czyli był podobny do wielu... Tu z tak młodego egzemplarza tym bardziej nie rozpoznamy. Prawdopodobnie na zawsze już pozostanie u Ciebie w kolekcji jako Gymnocalycium sp. De Cordoba - ja takich spec. też mam kilka.Gymnocalycium sp. De Cordoba
Rozumiem, dzięki za wyjaśnieniehen_s pisze:Problem w tym, że tam rośnie mnóstwo gymnokalicji! Skoro jest sprzedawany jako spec. (nie rozpoznany) to widocznie na stanowisku naturalnym znalazca nie potrafił go zidentyfikować. Czyli był podobny do wielu... Tu z tak młodego egzemplarza tym bardziej nie rozpoznamy. Prawdopodobnie na zawsze już pozostanie u Ciebie w kolekcji jako Gymnocalycium sp. De Cordoba - ja takich spec. też mam kilka.Gymnocalycium sp. De Cordoba