Wandy ogródek pod dębami
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wandy ogródek pod dębami
100krotko ty to jesteś wręcz genialna. Nie pomyślałam o tym. Świetny pomysł!
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Kochani, nie wiem, jak wy, ale ja w tych dniach między świętami czuję taką jakby "schyłkowość". Szaro, ciemno, wszystko jakby chyliło się ku upadkowi. I ja też jakbym zapadała się powoli w ziemię. Ledwo się rano wstanie, a tu już zaczyna się ściemniać. I ten niedawno biały srebrzysty śnieg stał się brudny i odpychający.
Dlatego uparcie poszukuję w domu kolorów, żeby tę ciemność trochę rozjaśnić.

Dlatego uparcie poszukuję w domu kolorów, żeby tę ciemność trochę rozjaśnić.

- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Takie motyle wnoszą do domu trochę lata,a co do choinki,to mój małżonek próbuje formować,poszukam fotkę i wstawię u siebie w wątku
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale motylkowo się zrobiło 

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Wandziu
U mnie właśnie za oknem ten etap bylejakości i ponurości.... snieg topnieje na potęgę odsłaniając tylko brud...
Ogród też wygląda żałośnie.... rośliny wymęczone, a te które miały niby byc zimozielone w wyspiarskim klimacie chyba ostatnich mrozów nie przetrzymały - smuto im się zwieszają czarne i zwinięte listki....
Miło na te kolorowe motyle u Ciebie popatrzeć

U mnie właśnie za oknem ten etap bylejakości i ponurości.... snieg topnieje na potęgę odsłaniając tylko brud...
Ogród też wygląda żałośnie.... rośliny wymęczone, a te które miały niby byc zimozielone w wyspiarskim klimacie chyba ostatnich mrozów nie przetrzymały - smuto im się zwieszają czarne i zwinięte listki....

Miło na te kolorowe motyle u Ciebie popatrzeć

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Wandziu
Widzę, że masz 2 prześliczne malutkie pomocnice, dzięki nim na pewno każda praca jest samą radością
U Ciebie dziś motylkowo
aż tęskno za latającymi chmarami tych przepięknych owadów
Widzę, że obok aniołków to kolekcjonujesz i inne skrzydlate pięknotki, dla odmiany kolorowe 

Widzę, że masz 2 prześliczne malutkie pomocnice, dzięki nim na pewno każda praca jest samą radością

U Ciebie dziś motylkowo

-
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
Witaj Wandziu
Widzę u Ciebie piękne motyle,
mam takie skojarzenia, motyle w brzuszku, miłość, wiosna, och
Elżbieta
Widzę u Ciebie piękne motyle,
mam takie skojarzenia, motyle w brzuszku, miłość, wiosna, och

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Pewnie wiosennie u ciebie bo już i motylki fruwają a i kwiaty ładnie kwitną tylko przez okno nie trzeba patrzeć bo i u mnie zaczynają się pojawiać brudne plamy .. aby minął styczeń, luty krótszy w tym roku a marzec to już wiosna ..
Wandziu,motylki na te szare, zimowe dni - świetny pomysł! Ja, żeby nieco rozproszyć te wczesne ciemności, zapalam w domku najróżniejsze świeczki, świeczuszki, kominki zapachowe...Ich ciepłe światło plus zapachy jakie lubię - wanilii, cynamonu, pomarańczy, sprawiają, że nastrój odrobinę mi się poprawia.
Ale dzisiaj za oknem też było całkiem ładnie - świeży śnieżek, lekki mrozik, trochę słoneczka
Szkoda tylko, że dzień jest taki krótki
Wracając do roślinnych prezentów - najczęściej po prostu sobie zamawiam, więc wiem, czego się spodziewać...Choć nietrafione też się zdarzają -n.p. iglaczki w doniczkach. Co ja zrobię, że nie lubię iglaków?
Ale dzisiaj za oknem też było całkiem ładnie - świeży śnieżek, lekki mrozik, trochę słoneczka

Wracając do roślinnych prezentów - najczęściej po prostu sobie zamawiam, więc wiem, czego się spodziewać...Choć nietrafione też się zdarzają -n.p. iglaczki w doniczkach. Co ja zrobię, że nie lubię iglaków?
- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
Zajrzałaś w mój ogród, więc i ja zajrzałem w twój. Po prostu ekstra. Pozazdroszczę Ci tych dębów, kocham dęby, dla mnie to już taki mały starodrzew. Wyszedł fajny zakątek leśny. Ja też planuję w innej części podwórza stworzyć taki mały leśny kawałek, kilka sadzonek już mam, czekają sobie do wiosny, oczywiście jest i dąb (u mnie szypułkowy odm. Fastigiata). Fajnie wyglądają te ścieżki z płyt i trawy.
Super, ogromne brawa -

Super, ogromne brawa -

- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Motylki na rozchmurzenie to świetny pomysł
Ja z kolei wczoraj wybrałam się z koleżanką na spacer do lasu,był ładny dzień -7 ,bez wiatru i słoneczko - 2,5 godz, spaceru bardzo mnie pozytywnie naładowało.
Nawet dzisiejsza pogoda( pochmurno,wiatr i prószący śnieg ) nie odebrała mi tej energii.Polecam!!!!

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Wandziu śliczne motylki. W Twoim domu jest wspaniały letni klimat, pomimo szarych, krótkich zimowych dni.
Ty zawsze znajdziesz panaceum na wszystko.
Pozdrawiam serdecznie.
Ty zawsze znajdziesz panaceum na wszystko.
Pozdrawiam serdecznie.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ WANDO
Masz tyle wspaniałych pomysłów aby pokonać zimowe zniechęcenie, że tylko zazdrościć.
A motylki śliczniusie i pięknie dekorują mieszkanie.
Masz tyle wspaniałych pomysłów aby pokonać zimowe zniechęcenie, że tylko zazdrościć.
A motylki śliczniusie i pięknie dekorują mieszkanie.
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Wandziu, jak ja Cię rozumiem że w taki szary czas potrzeba nam zdecydowanie jakieś koloroterapii. A motylki świetnie się do tego
nadają. Ja na poprawę humoru wyskoczyłam dzisiaj nacieszyć oczy kolorami w szklarni jednego z pobliskich parków botanicznych.
I przy okazji oddaję Ci storczyka, wparawdzie nie jest tygrysek ale wydaj mi się że też ładny

Jak masz ochotę na więcej to wpadnij do mojego wątku.
Uściski
nadają. Ja na poprawę humoru wyskoczyłam dzisiaj nacieszyć oczy kolorami w szklarni jednego z pobliskich parków botanicznych.
I przy okazji oddaję Ci storczyka, wparawdzie nie jest tygrysek ale wydaj mi się że też ładny

Jak masz ochotę na więcej to wpadnij do mojego wątku.
Uściski

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
Wiesiu, to też motylki