Ogródek Gosi cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 3

Post »

Ula, niestety wszelkie formy walki są mało humanitarne. Chyba, że rozkopujesz grządkę i całe gniazdo wywozisz w pole :D
Spróbujemy. Na kostce na pewno, bo mnie też tak powynosiły piasek, apotem po mrozach najpierw kostka sie uniosła, a potem opadła.
Będziemy zatem próbować. Dzięki ;:196
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Łomatko... mrówki opanowują świat :;230
Ale nie ma się co śmiać, u mnie też szkód narobiły... i te wampiry mszyce adorują w dodatku :roll:
Chleb upiekłam :D Ale na razie nie z przepisu, bo przy porządkach znalazła się jeszcze nie przeterminowana gotowa mieszanka :oops:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza, nie ważne czy z przepisu, czy nie. Grunt to upiec samemu.
Powiem, że ja w tym roku miałam jakoś mało mszyc. Zdołałam opanować je ręcznie, czyli nie było tak źle. W takim razie czym się te mrówki żywiły? Przecież to ich przysmak.
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

A to mój najnowszy nabytek świerk pospolity Pusch
Obrazek

:shock: piękny okaz i już taki duży! Ja też chorowałam na niego , dopóki nie zobaczyłam cen. ;:224
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakieś trzy lata temu kupiłam Puscha w doniczce za 90 zł.Przeżył tylko do następnego roku i po prostu padł.Do tej pory nie wiem dlaczego.Po prostu powoli zasychał.Młody więc podlewałam wtedy gdy było sucho.Nic nie pomogło. :(
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Gosiu przybiegłam się przywitać :wit ;:196
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Temat mrówek nieograniczony...,gdyby jeszcze skuteczna metoda na nie była,ja wypróbowałam wywar z wrotycza ,ponoć go nie znoszą...zapachu...znaczy ...Wiesz ...,że poskutkowało...?mrówki wyniosły się z jednego miejsca na drugie nieopodal... :;230 Ale jakiś tam sposób jest...
Izka uśmiałam się,gdy przeczytałam o Twojej nieprzeterminowanej mieszance chlebowej,mam identyczną w szafce ... :;230 a termin spożycia nieznany jest mi,...muszę sprawdzić...dosyć długo zalega... :wink: To co,kiedy pieczemy... :?: ;:137
Gośka mszyce też zgniatam na paczkach różanych,ale gdy ich masa,oprysk z mydła i czosnku nieodzowny... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fabi, ja kupiłam na jesiennej wyprzedaży. Kosztował jakieś 40 zł. Wiem, że tego typu iglaczki maja takie ceny. Trudno. Już i tak nie będę jakiś niestworzonych ilości kupowała, więc będę co jakiś czas wydawała kasę na takie rarytaski.

Alu, zmartwiłaś mnie. Mam nadzieję, że mój przetrwa zimę i będę mogła cieszyć się jego różowymi przyrostami.

Maju, witaj po przerwie :wit

Nelu, a gdzie ten wrotycz można dostać, bo ja nie słyszałam o tym.
Pieczcie dziewczyny, pieczcie i relację proszę mi tu zdać :D
Ja swoje będę piekła w piątek
Jakoś w tym roku nie musiałam oprysku robić, ręczne rozmazywanie pomogło
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Gosia, wrotycz można dostać nawet w przydrożnych rowach, na nieużytkach, ponoć też świetnie działa odstraszająco na pędraki, nie wiem , nie próbowałam, bo bezskutecznie tego wrotycza upatruję w tychże rowach i na tych nieużytkach :) Mrówki to pryszcz, ja stosowałam zwykłą sól, też nie lubią i takie granulki z ogrodniczego....
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Gosi, a ja na mrówki stosuję skórke od cytryn. Kroje takie skórki w domy i posypuję na miejsca mrówek. Wynoszą się szybko. Kupiłam też taki czerwony środek sypki i to też skutkowało. Ale cytryna jest super. Upiekłam pasztet.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Dziewczyny upiekłam chlebek z mąki ekologicznej takiej z młyna wodnego.Przyznam że trochę stała ale przecież w cieple i suchym miejscu.Niestety chlebek nie nadawał się do jedzenia był po prostu gorzki.Wylądował na kompoście.Szkoda pozostałych produktów i pracy lepiej kupić świeżą mąkę za parę zł.Teraz co tydzień piekę na zakwasie częściowo z mąki żytniej i pszennej i jest super.Zakwas grzeje się przy kominku a chlebek rośnie tylko 2 godz.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Ale Wam zazdraszczam tego chlebka!!!! :x
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Ja też przymierzałam się do Puscha, ale u mnie ceny są nieporównywalnie wyższe :( o ile pamiętam maluch kosztował dobrze ponad stówę. Ale piękny jest :D
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Gosiu, Pucha mam już trzy lata i nic mu nie jest, u nas na Kujawach rośnie dobrze.
I nawet nie ma takich dużych przyrostów. :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś, ja muszę zobaczyc w necie jak to to wyglada. Może gdzieś u mnie rosnie taki skarb, a ja nie wiem o tym. Soli jeszcze nie stosowałam, tylko do rzpuszczania lodu na schodach i przy bramie.

Tosia, w tym roku pasztet piekła teściowa. Uwielbiam jej kuchnie. Ma taka tradycyjną przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie. Wypróbujemy i metode skórkową, bo przecież zostaje tego trochę po herbatce dla rh. A chlebka nie zazdrość tylkon upiecz. :D

Alu, czyli nie wszystko co ekologioczne to dobre. Ja kupuje zawsze w sklepie. Patrzę tylko na cyferki. Do chleba na zakwasie najlepsza mąka większa niż 550.

Basiu, witaj :wit
No właśnie zdziwiłam się jak zobaczyłam ceny. U nas tak co roku chyba na jesieni wyzbywaja się roslin, bo zamykają na zimę.

Iguś, to Ty mnie pocieszyłaś. A z tych przyrostów to też będę się cieszyła, jeśli będą niewielkie
;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”