Ankowo cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ankowo cz.2

Post »

Aniu witaj.
Fajne, jesienne fotki wstawiłaś. Oczko wodne urocze, ale już niestety nostalgiczne.
Nawet kurka zadumana o jesieni.
Może uda mi się trochę grzybow nazbierać, podobno są w mojej okolicy.
Miłego weekendu ci życzę. :)
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chyba jesień u Ciebie, zdjęcia jesienne, nawet kurka zapatrzona tak smętnie, żegna lato.... i myśli sobie- już nie podziobię trawki, słońce nie pogrzeje w piórka... :;230 :;230
U mnie też liście zaczynają opadać-pełno ich mam na podwórku, tylko nie wiem skąd ....nie mam takich drzew,większość to owocowe i iglaki :lol:

Mam nadzieję,że samopoczucie lepsze i masz chęć wstawać rano. :D

Miłego dnia. ;:7
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Grzybów nie ma ... kurki są ;:196
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Post »

Super jesienne fotki, szkoda że przednami już tylko zima :( i ... ale po zimie zawsze jest wiosna he he :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Dzięki Majeczko ;:196

Pamelko, a nie wyzbierałaś już wszystkiego? :lol: Aksamitki w tym roku miałam całkiem udane, aż do końca sierpnia, ale szara pleśń je poraziła i nie za bardzo da się nasiona zebrać.

Dorotko, ta odmiana jest dość wysoka- ok. 60cm. Mnie na razie humor wrócił, pewnie do listopada jakoś dotrwam, ale potem to już jesienna smuta.

Tajeczko, oj, nostalgiczne i oczko i cały ogródek. Życzę udanego grzybobrania, może jakiś rekordowy prawdziwek Ci się trafi ;:196

Aniu, kurki teraz lekko nie mają, dzień się skrócił, często pada. Nie mają już szans na plażowanie w słońcu. Za to wielką wyżerkę robią sobie na kompoście :D Ja już odżyłam, widać to kryzys pourlopowy mnie dopadł. Tajemnicze liście u Ciebie może przywędrowały od sąsiadów? Trzeba już zacząć grabić, bo potem się ciężko zebrać jak jest duża masa ma raz.

Izuś, dzisiaj próbuję łączyć stare z młodymi, żeby już korzystały z jednego wybiegu. Co to będzie? Trochę się boję.

Michale, zima to dla nas ciężka pora, dlatego trzeba jeszcze wykorzystać każdy dzień jesieni na kontakt z ogrodem. A wiosną będziemy się chwalić cebulowymi skarbami.

Dzisiaj rano podjechałam na plac po ziemniaki, cebulę, paprykę, czosnek i jabłka - wszystko w hurcie, już na zapas. Za chwilę idę na spacer do lasu. Jest mokro, ale od czego są gumiaki. Potem pora na sadzenie cebulek. Zapowiada się udany dzień :D

Ogród jesiennie okiem siostry:

Nagietek
Obrazek

Nachyłek okółkowy
Obrazek

Rudbekia lśniąca
Obrazek

Aksamitka
Obrazek
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Post »

No no Aniu...
Widzę, że nie próżnujesz ja również mam zamiar spędzić ten dzień aktywnie bo na zakupach na targach roślinnych :) już niebawem pojadę ....
a potem bedzie sadzenie wiosennych cebulek tylko ciekaw jestem co ja tam zobaczę :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to udanego polowania na ciekawostki Michale !

Wrażenia z lasu: piękna pogoda, słońce, ciepło - tak, tak, ciemne chmury zniknęły. Na wstępie przywitał mnie fascynujący aromat sromotnika bezwstydnego :lol: Kilka w różnym stadium rozwoju widziałam. Napotkałam na jeden kwitnący zawilec gajowy, biedak zagubił się w czasie :) Wróciłam z pustym koszykiem, ale w dobrym nastroju, a teraz idę sprzątać ogródek jesiennie.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Posprzątane? Pewnie tak, bo jak humor dopisuje to i praca lepiej idzie. No... i to łączenie kurek też z pewnością udane :D
Ech... Siostro Zielonej Ani... piękny świat w Twoich oczach :D
x-d-a

Post »

Aniu, ogród widziany oczyma Twojej siostry -śliczny i nostalgiczny :P
Ja też dzisiaj spacerowałam po lesie, ale bez zbierania grzybków - ja jakoś wolę patrzyć w niebo błękitne, niż pod nogi ;:224
Po powrocie, naładowana pozytywną energią, zabrałam się za jesienne prace ogrodowe -m.in zrywanie jabłek :wink:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś, troszkę posprzątane i zaczęłam poprawiać starą, zarośniętą rabatę. Na razie wykopałam z niej wszystko co się nadawało, częściowo odchwaściłam. Kurczaki są ścigane po wybiegu przez starszego koguta, ale też przez resztę kur. Musiałam co chwila interweniować, a zwłaszcza przypilnować żeby młode coś zjadły. Ciężko było, ale liczę ze się szybko przyzwyczają.

Dalu, pogoda idealna na spacery, fajnie jakby było więcej takich patrzących w niebo, zostałoby przynajmniej trochę grzybów w lesie :lol: . Zrywanie jabłek to bardzo przyjemna praca :D Ja z jesiennych robót nie przepadam za grabieniem liści.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aniu, jak to z pustym koszykiem ;:14 wpadaj do mnie ;:136
Dzisiaj u mnie też cały dzinek w ogródku, trzeba było wkopać wiele róż :;230 ale wcześniej znaleźć im miejsce.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Aniu, jak nie ma grzybków, to właśnie trzeba chodzić i patrzeć do góry! Można wtedy jakąś czarcią miotłę wypatrzeć, a od tego to już tylko krok do zrobienia majątku :;230 Czego życzę! I sobie też :)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Siostra robi piękne fotki, zawsze spojrzenie innej osoby daje inne zdjęcia.
Aksamitka genialnie wyszła ;:63
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Aniu piękne widoczki i zdolny fotograf.Mi nigdy nie wychodzą zdjęcia z bliska ;:224
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Witaj Aniu, dawno nie odzywałem się w Twoim wątku, ale zawsze zaglądam gdy jestem na forum. Spodobały mi się przepięknie sfotografowane kwiaty, świetnie to robisz. Widzę że Ty też używasz ściętej trawy do ściółkowania, ja to robię nawet przy roślinach ozdobnych zwłaszcza w żywopłotach z iglaków, daje to ochronę przed chwastami i poprawia strukturę gleby a nic nie kosztuje w przeciwieństwie do kory, dobry pomysł :D
W pogodzie, chociaż dzisiaj słońce czuć już jesień, ale szybko minęło lato, jak tam zbiory?, u Ciebie zdaje się nie najgorzej, często pokazywałaś jakieś przysmaki zrobione z darów ogrodu :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”