Ogródek ? najpierw balkonowy, potem pełnowartościowy.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mini ogród - czyli balkon Lokiego
Loki bo wszystkie kwiatki są śliczne , ale ja zawsze wymieniam te które mi się podobają najbardziej.
-
- 200p
- Od: 11 maja 2008, o 15:31
Trochę mnie nie było i widzę Loki, że u Ciebie prawdziwe kwiatowe szaleństwo. Lubię to ;) Nie będę chwalić wszystkich kwiatów po kolei, bo wszystkie są naprawdę piękne. A możesz strzelić jakąś fotkę całości balkonu? To musi pięknie wyglądać - tyle kolorów... 

Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
- bananowy_kot
- 200p
- Od: 22 kwie 2012, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Loki lilie przepięknie się u Ciebie prezentują
dołączam się do prośby baiany o więcej zdjęć całościowych Twoich balkonów, bo też jestem strasznie ciekawa jak to wygląda
Po prostu ciekawość mnie zżera 

Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola
- iwciach
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Loki, a co to jest na ostatnim zdjęciu? To żółte. Nie poznaje
.

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ E-Genia ? Ja robię tak samo, jak odwiedzam wątki innych forumowiczów. ;-)
@ Baiana & Bananowy Kot ? Specjalnie dla zamieszczam dziś fotki poglądowe z balkonu. Aczkolwiek IMHO będziecie trochę zawiedzione ? jednak wiatry i burze, o których pisałem w swoim czasie, zrobiły swoje i wiele roślin wygląda za przeproszeniem jakby piorun pieprznął w szczypiorek.
@ Iwciach ? Jest to dziwaczek. Hint: opisy fotek daję zawsze w każdym poście, w którym fotki wklejam, tuż przed wklejeniem całego ich bloku. No ale wiem, że jak się na szybko przegląda wątki forumowych przyjaciół, których ma się w dodatku całe mnóstwo, to czasem tekst się tylko omiata oczami, szukając jedynie wypowiedzi skierowanych do siebie, uważnie ogląda fotki, a resztę czyta piąte przez dziesiąte. ;-)
Poniżej jedna fotka dalii, kolejny mak lekarski, który mnie zachwycił, dwie nowe petunie (które ? o dziwo ? cudnie pachną: zaskoczyło mnie to trochę, bo te, które miałem dotychczas wydzielały tylko bardzo słabą i raczej niemiłą woń) oraz cantedeskia ? mutant z dwiema pochwami.

A oto i fotki poglądowe specjalnie dla Baiany i Bananowego Kota.

Pozdrawiam !
LOKI
@ Baiana & Bananowy Kot ? Specjalnie dla zamieszczam dziś fotki poglądowe z balkonu. Aczkolwiek IMHO będziecie trochę zawiedzione ? jednak wiatry i burze, o których pisałem w swoim czasie, zrobiły swoje i wiele roślin wygląda za przeproszeniem jakby piorun pieprznął w szczypiorek.
@ Iwciach ? Jest to dziwaczek. Hint: opisy fotek daję zawsze w każdym poście, w którym fotki wklejam, tuż przed wklejeniem całego ich bloku. No ale wiem, że jak się na szybko przegląda wątki forumowych przyjaciół, których ma się w dodatku całe mnóstwo, to czasem tekst się tylko omiata oczami, szukając jedynie wypowiedzi skierowanych do siebie, uważnie ogląda fotki, a resztę czyta piąte przez dziesiąte. ;-)
Poniżej jedna fotka dalii, kolejny mak lekarski, który mnie zachwycił, dwie nowe petunie (które ? o dziwo ? cudnie pachną: zaskoczyło mnie to trochę, bo te, które miałem dotychczas wydzielały tylko bardzo słabą i raczej niemiłą woń) oraz cantedeskia ? mutant z dwiema pochwami.

A oto i fotki poglądowe specjalnie dla Baiany i Bananowego Kota.

Pozdrawiam !
LOKI
- bananowy_kot
- 200p
- Od: 22 kwie 2012, o 20:50
Loki dzięki
bardzo ciekawe takie zdjęcia.. Groszki u Ciebie są gigantyczne
U mnie wilec już zakwitł dziś w nocy, a groszki jeszcze nie zamierzają, pewnie przez to uszczykiwanie
Jeśli możesz, to wstaw czasem takie zdjęcia jak dziś, dziękuję

U mnie wilec już zakwitł dziś w nocy, a groszki jeszcze nie zamierzają, pewnie przez to uszczykiwanie

Jeśli możesz, to wstaw czasem takie zdjęcia jak dziś, dziękuję

Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola
- e-genia
Kala rzeczywiście śmieszna , u mnie na razie kwitnie biała , ale inne też mają już pąki więc lada dzień będzie co podziwiać .
Loki, dla mnie wielkość nie ma znaczenia, chodzi o kolorTen groszek to taki w sumie mikroskopiny...

Zadziwiłeś mnie co do tygrysówki - nie sądziłem, że ma kwiaty jednodniowe

.... tam, gdzie będę mieszkał, zimą czasami temperatury spadają nawet do -20°C...

No faktycznie ruch u Ciebie spory, pomyśl, co będzie się działo jak będziesz miał ogródJa nawet po tygodniu nieobecności na forum nie wiem już w co ręce wsadzić...

Yhm, no jak na początek to nieźleAczkolwiek na mojej liście dwustu roślin do kupienia do ogrodu.....

PS. Fantastyczne ostatnie zdjęcie, jak lilie wystawiają mordki zza balkon (loggię). Tak to wygląda jakby kawałek rajskiej oazy nie mieścił się w swoich granicach. Faktycznie czas na coś większego.
salud, amor y dinero
Pozdrawiam - Michał
Pozdrawiam - Michał
- iwciach
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Niestety Loki, wiele w tym co piszesz jest racji
, ale cieżko jest czytać dokładnie kilkadziesiąt wątków dziennie. Nawet jakbyś podpisał zdjęcie, to w życiu nie poznałabym tego dziwaczka
.

-
- 200p
- Od: 11 maja 2008, o 15:31
Loki dzięki
podoba mi się ten gąszcz u Ciebie.

Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
- Locutus
- Kontakt:
@ Bananowy Kot ? ano groszki są ogromne? I wiatr też nimi strasznie rzuca? Zastanawiam się, kiedy pod naporem wiatru mi się te bambusowe tyczki po prostu połamią?
@ E-Genia ? ano mówiłem Ci, że dziwaczna.
U mnie do kwitnienia szykują się żółta i czarna ? na dniach powinny być już rozwinięte (i obfocone).
@ Mike 22 ? pachną groszki pachnące ? pozostałe są bezwonne. Co do tygrysówki ? wydaje mi się, że z każdej cebuli wyrasta tylko jeden kwiat. Dlatego sadzi się ją w sporych kępach, po kilkadziesiąt cebul. Co do miejsca mojej przeprowadzki ? no owszem, jest to o 130 km na wschód od Paryża... Ale temperatury bardziej niż ze wschodnim położeniem, związane są z tym, że jest to niewielkie miasteczko położone pośrodku niczego ? jakoś tak zawsze bywa, że w wielkich aglomeracjach jest cieplej niż na pustkowiu. ;-) Jeśli chodzi o to, że nie wyrabiam, jak mnie dłużej nie ma na forum, raczej miałem na myśli odwiedzanie wątków zaprzyjaźnionych forumków, niż przeglądanie własnego. ;-) Często są to wątki galopujące, gdzie mamy minimum dwie nowe podstrony na dobę ? i wszystkiego nie sposób ogarnąć...
@ Iwciach ? Nie masz co wklejać takiego smutnego ryjka, przecież wszyscy wiemy, jak gigantyczne jest to forum, jak bardzo niektóre wątki galopują do przodu i że nie da się przeglądać wszystkiego (ani nawet wszystkiego tego, co by się chciało), bo trzeba by tu siedzieć ?na pełen etat? (czyli z osiem godzin dziennie). ;-)
@ Baiana ? Cała przyjemność po mojej stronie:
A poniżej nowy maczek kalifornijski, dwa nowe groszki (Lathyrus belinensis oraz pasiasty Lathyrus odoratus) i dwie fotki petunii.

Pozdrawiam!
LOKI
@ E-Genia ? ano mówiłem Ci, że dziwaczna.

@ Mike 22 ? pachną groszki pachnące ? pozostałe są bezwonne. Co do tygrysówki ? wydaje mi się, że z każdej cebuli wyrasta tylko jeden kwiat. Dlatego sadzi się ją w sporych kępach, po kilkadziesiąt cebul. Co do miejsca mojej przeprowadzki ? no owszem, jest to o 130 km na wschód od Paryża... Ale temperatury bardziej niż ze wschodnim położeniem, związane są z tym, że jest to niewielkie miasteczko położone pośrodku niczego ? jakoś tak zawsze bywa, że w wielkich aglomeracjach jest cieplej niż na pustkowiu. ;-) Jeśli chodzi o to, że nie wyrabiam, jak mnie dłużej nie ma na forum, raczej miałem na myśli odwiedzanie wątków zaprzyjaźnionych forumków, niż przeglądanie własnego. ;-) Często są to wątki galopujące, gdzie mamy minimum dwie nowe podstrony na dobę ? i wszystkiego nie sposób ogarnąć...
@ Iwciach ? Nie masz co wklejać takiego smutnego ryjka, przecież wszyscy wiemy, jak gigantyczne jest to forum, jak bardzo niektóre wątki galopują do przodu i że nie da się przeglądać wszystkiego (ani nawet wszystkiego tego, co by się chciało), bo trzeba by tu siedzieć ?na pełen etat? (czyli z osiem godzin dziennie). ;-)
@ Baiana ? Cała przyjemność po mojej stronie:
A poniżej nowy maczek kalifornijski, dwa nowe groszki (Lathyrus belinensis oraz pasiasty Lathyrus odoratus) i dwie fotki petunii.

Pozdrawiam!
LOKI
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Loki te groszki mnie powaliły
bardzo ładne wzorki na płatkach 

- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Tyle tego u Ciebie, że aż się wierzyć nie chce!
Musisz mieć dużą produkcję fotosyntezy i sąsiedzi też. I dotego widoki na takie rośliny. Nie zdziwiłabym się, jakbyś ich wszystkich pozarażał tą "chorobą" i słabością do roślin i cały blok był zielony.
Maki, surfinie i lilie dają czadu teraz u Ciebie! Widzisz, we Francji wszystko dużo wcześniej kwitnie (choć surfując po forum zauważyłam, że tylko u mnie jest takie opóźnienie w rozwoju...)
A tygrysówki jeszcze u Ciebie kwitną?

Musisz mieć dużą produkcję fotosyntezy i sąsiedzi też. I dotego widoki na takie rośliny. Nie zdziwiłabym się, jakbyś ich wszystkich pozarażał tą "chorobą" i słabością do roślin i cały blok był zielony.
Maki, surfinie i lilie dają czadu teraz u Ciebie! Widzisz, we Francji wszystko dużo wcześniej kwitnie (choć surfując po forum zauważyłam, że tylko u mnie jest takie opóźnienie w rozwoju...)
A tygrysówki jeszcze u Ciebie kwitną?

Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- Locutus
- Kontakt:
@ Niunia ? Ja też nimi jestem zachwycony. 
@ Konwalia ? Paradoksalnie niewiele balkonów w okolicy jest zielonych... Aczkolwiek jednego sąsiada z bloku obok chyba zaraziłem ? często widywałem go, jak się wgapia w mój balkon, aż w końcu pewnego dnia i u niego pojawiły się na balkonie skrzynki. :-P Ze dwa miesiące temu żalił mi się, że mu kiepsko rośliny kiełkują, ROTFL! Co do moich rzekomych surfinii ? to nie są surfinie, lecz zwykłe petunie z najekonomiczniejszej mieszanki, jaką można kupić (1200 nasion za 1,15?). A co do tygrysówek ? kuknij poniżej. ;-)
A oto i świeża porcja fotek: kolejny niebieski wilec, fioletowy mak lekarski, dwie z czterech kwitnących dziś tygrysówek, bratek rokoko oraz bratek Black Moon ? ten ostatni niestety obsiadły mszyce i wełnowce, co oznacza, że czeka mnie dzisiaj oprysk. Szkoda mi trochę trzmieli, bo pełno ich się uwija po balkonie ? i to trzy różne gatunki ? trzmiel ziemny, trzmiel kamiennik oraz trzmiel rudy ? no ale cóż począć?

Pozdrawiam !
LOKI

@ Konwalia ? Paradoksalnie niewiele balkonów w okolicy jest zielonych... Aczkolwiek jednego sąsiada z bloku obok chyba zaraziłem ? często widywałem go, jak się wgapia w mój balkon, aż w końcu pewnego dnia i u niego pojawiły się na balkonie skrzynki. :-P Ze dwa miesiące temu żalił mi się, że mu kiepsko rośliny kiełkują, ROTFL! Co do moich rzekomych surfinii ? to nie są surfinie, lecz zwykłe petunie z najekonomiczniejszej mieszanki, jaką można kupić (1200 nasion za 1,15?). A co do tygrysówek ? kuknij poniżej. ;-)
A oto i świeża porcja fotek: kolejny niebieski wilec, fioletowy mak lekarski, dwie z czterech kwitnących dziś tygrysówek, bratek rokoko oraz bratek Black Moon ? ten ostatni niestety obsiadły mszyce i wełnowce, co oznacza, że czeka mnie dzisiaj oprysk. Szkoda mi trochę trzmieli, bo pełno ich się uwija po balkonie ? i to trzy różne gatunki ? trzmiel ziemny, trzmiel kamiennik oraz trzmiel rudy ? no ale cóż począć?

Pozdrawiam !
LOKI
- e-genia

Lokico to jest o tak pięknych pełnych kwiatach? to jest mak lekarski? też można zebrać nasionka? czy on jest jednoroczny?