Ogródek ? najpierw balkonowy, potem pełnowartościowy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mini ogród - czyli balkon Lokiego

Post »

Loki bo wszystkie kwiatki są śliczne , ale ja zawsze wymieniam te które mi się podobają najbardziej.
baiana
200p
200p
Od: 11 maja 2008, o 15:31

Post »

Trochę mnie nie było i widzę Loki, że u Ciebie prawdziwe kwiatowe szaleństwo. Lubię to ;) Nie będę chwalić wszystkich kwiatów po kolei, bo wszystkie są naprawdę piękne. A możesz strzelić jakąś fotkę całości balkonu? To musi pięknie wyglądać - tyle kolorów... :)
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Awatar użytkownika
bananowy_kot
200p
200p
Od: 22 kwie 2012, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Loki lilie przepięknie się u Ciebie prezentują ;:oj dołączam się do prośby baiany o więcej zdjęć całościowych Twoich balkonów, bo też jestem strasznie ciekawa jak to wygląda ;:138 Po prostu ciekawość mnie zżera :;230
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Loki, a co to jest na ostatnim zdjęciu? To żółte. Nie poznaje :oops: .
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

@ E-Genia ? Ja robię tak samo, jak odwiedzam wątki innych forumowiczów. ;-)

@ Baiana & Bananowy Kot ? Specjalnie dla zamieszczam dziś fotki poglądowe z balkonu. Aczkolwiek IMHO będziecie trochę zawiedzione ? jednak wiatry i burze, o których pisałem w swoim czasie, zrobiły swoje i wiele roślin wygląda za przeproszeniem jakby piorun pieprznął w szczypiorek.

@ Iwciach ? Jest to dziwaczek. Hint: opisy fotek daję zawsze w każdym poście, w którym fotki wklejam, tuż przed wklejeniem całego ich bloku. No ale wiem, że jak się na szybko przegląda wątki forumowych przyjaciół, których ma się w dodatku całe mnóstwo, to czasem tekst się tylko omiata oczami, szukając jedynie wypowiedzi skierowanych do siebie, uważnie ogląda fotki, a resztę czyta piąte przez dziesiąte. ;-)

Poniżej jedna fotka dalii, kolejny mak lekarski, który mnie zachwycił, dwie nowe petunie (które ? o dziwo ? cudnie pachną: zaskoczyło mnie to trochę, bo te, które miałem dotychczas wydzielały tylko bardzo słabą i raczej niemiłą woń) oraz cantedeskia ? mutant z dwiema pochwami.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A oto i fotki poglądowe specjalnie dla Baiany i Bananowego Kota.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam !
LOKI
Awatar użytkownika
bananowy_kot
200p
200p
Od: 22 kwie 2012, o 20:50

Post »

Loki dzięki ;:196 bardzo ciekawe takie zdjęcia.. Groszki u Ciebie są gigantyczne ;:oj
U mnie wilec już zakwitł dziś w nocy, a groszki jeszcze nie zamierzają, pewnie przez to uszczykiwanie ;:223
Jeśli możesz, to wstaw czasem takie zdjęcia jak dziś, dziękuję :tan
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kala rzeczywiście śmieszna , u mnie na razie kwitnie biała , ale inne też mają już pąki więc lada dzień będzie co podziwiać .
Awatar użytkownika
Mike22
200p
200p
Od: 6 lis 2010, o 20:57

Post »

Ten groszek to taki w sumie mikroskopiny...
Loki, dla mnie wielkość nie ma znaczenia, chodzi o kolor :wink: Twoje groszki mają fantastyczne barwy, a jak jeszcze niektóre pachną to już odlot.

Zadziwiłeś mnie co do tygrysówki - nie sądziłem, że ma kwiaty jednodniowe :shock: A ile ich roślina wypuszcza w ciągu np. tygodnia czy sezonu?
.... tam, gdzie będę mieszkał, zimą czasami temperatury spadają nawet do -20°C...
:? Nie chcę być nie taktowny (jeśli to nie tajemnica), ale czyżby Cię ciągnęło na wschód :wink: yyyy, tzn. bliżej Niemiec, może Szwajcarii?
Ja nawet po tygodniu nieobecności na forum nie wiem już w co ręce wsadzić...
No faktycznie ruch u Ciebie spory, pomyśl, co będzie się działo jak będziesz miał ogród ;:oj
Aczkolwiek na mojej liście dwustu roślin do kupienia do ogrodu.....
Yhm, no jak na początek to nieźle ;:oj

PS. Fantastyczne ostatnie zdjęcie, jak lilie wystawiają mordki zza balkon (loggię). Tak to wygląda jakby kawałek rajskiej oazy nie mieścił się w swoich granicach. Faktycznie czas na coś większego.
salud, amor y dinero
Pozdrawiam - Michał
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Niestety Loki, wiele w tym co piszesz jest racji :oops: , ale cieżko jest czytać dokładnie kilkadziesiąt wątków dziennie. Nawet jakbyś podpisał zdjęcie, to w życiu nie poznałabym tego dziwaczka :( .
baiana
200p
200p
Od: 11 maja 2008, o 15:31

Post »

Loki dzięki :) podoba mi się ten gąszcz u Ciebie.
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

@ Bananowy Kot ? ano groszki są ogromne? I wiatr też nimi strasznie rzuca? Zastanawiam się, kiedy pod naporem wiatru mi się te bambusowe tyczki po prostu połamią?

@ E-Genia ? ano mówiłem Ci, że dziwaczna. :-) U mnie do kwitnienia szykują się żółta i czarna ? na dniach powinny być już rozwinięte (i obfocone).

@ Mike 22 ? pachną groszki pachnące ? pozostałe są bezwonne. Co do tygrysówki ? wydaje mi się, że z każdej cebuli wyrasta tylko jeden kwiat. Dlatego sadzi się ją w sporych kępach, po kilkadziesiąt cebul. Co do miejsca mojej przeprowadzki ? no owszem, jest to o 130 km na wschód od Paryża... Ale temperatury bardziej niż ze wschodnim położeniem, związane są z tym, że jest to niewielkie miasteczko położone pośrodku niczego ? jakoś tak zawsze bywa, że w wielkich aglomeracjach jest cieplej niż na pustkowiu. ;-) Jeśli chodzi o to, że nie wyrabiam, jak mnie dłużej nie ma na forum, raczej miałem na myśli odwiedzanie wątków zaprzyjaźnionych forumków, niż przeglądanie własnego. ;-) Często są to wątki galopujące, gdzie mamy minimum dwie nowe podstrony na dobę ? i wszystkiego nie sposób ogarnąć...

@ Iwciach ? Nie masz co wklejać takiego smutnego ryjka, przecież wszyscy wiemy, jak gigantyczne jest to forum, jak bardzo niektóre wątki galopują do przodu i że nie da się przeglądać wszystkiego (ani nawet wszystkiego tego, co by się chciało), bo trzeba by tu siedzieć ?na pełen etat? (czyli z osiem godzin dziennie). ;-)

@ Baiana
? Cała przyjemność po mojej stronie:

A poniżej nowy maczek kalifornijski, dwa nowe groszki (Lathyrus belinensis oraz pasiasty Lathyrus odoratus) i dwie fotki petunii.
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Loki te groszki mnie powaliły ;:oj bardzo ładne wzorki na płatkach ;:108
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Tyle tego u Ciebie, że aż się wierzyć nie chce! ;:202
Musisz mieć dużą produkcję fotosyntezy i sąsiedzi też. I dotego widoki na takie rośliny. Nie zdziwiłabym się, jakbyś ich wszystkich pozarażał tą "chorobą" i słabością do roślin i cały blok był zielony.

Maki, surfinie i lilie dają czadu teraz u Ciebie! Widzisz, we Francji wszystko dużo wcześniej kwitnie (choć surfując po forum zauważyłam, że tylko u mnie jest takie opóźnienie w rozwoju...)

A tygrysówki jeszcze u Ciebie kwitną? ;:131
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

@ Niunia ? Ja też nimi jestem zachwycony. :-D

@ Konwalia ? Paradoksalnie niewiele balkonów w okolicy jest zielonych... Aczkolwiek jednego sąsiada z bloku obok chyba zaraziłem ? często widywałem go, jak się wgapia w mój balkon, aż w końcu pewnego dnia i u niego pojawiły się na balkonie skrzynki. :-P Ze dwa miesiące temu żalił mi się, że mu kiepsko rośliny kiełkują, ROTFL! Co do moich rzekomych surfinii ? to nie są surfinie, lecz zwykłe petunie z najekonomiczniejszej mieszanki, jaką można kupić (1200 nasion za 1,15?). A co do tygrysówek ? kuknij poniżej. ;-)

A oto i świeża porcja fotek: kolejny niebieski wilec, fioletowy mak lekarski, dwie z czterech kwitnących dziś tygrysówek, bratek rokoko oraz bratek Black Moon ? ten ostatni niestety obsiadły mszyce i wełnowce, co oznacza, że czeka mnie dzisiaj oprysk. Szkoda mi trochę trzmieli, bo pełno ich się uwija po balkonie ? i to trzy różne gatunki ? trzmiel ziemny, trzmiel kamiennik oraz trzmiel rudy ? no ale cóż począć?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam !
LOKI
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Lokico to jest o tak pięknych pełnych kwiatach? to jest mak lekarski? też można zebrać nasionka? czy on jest jednoroczny?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”