Mój ogród przy lesie.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród przy lesie.

Post »

Gosiu-dziękuję Ci bardzo :)

Elu-Owoce świdośliwy Lamarcka są smaczne, słodkie , a Kłosowej cierpkie.
Serduszka Okazała(nie Wspaniała), często u mnie cierpi od wiosennych przymrozków.Po kwitnieniu liście i pędy żółkną.Moja hortensja pnąca ma 6 lat i w tym roku po raz pierwszy zawiązała pąki kwiatowe, ale nie na wszystkich pędach.Ty także niedługo doczekasz się na kwitnienie.
Tulipan, o którym mówisz, chyba przebarwia się na pomaranczowo pod koniec kwitnienia.
Dziękuję Ci za wskazówki odnośnie robienia zdjęć, wydaje mi się, że poruszyłam aparatem. :)

Lalciu- hortensje pnące są w powszechnej sprzedaży i nie bardzo drogie, a z ukorzenianiem to jest trochę zachodu. :)

Ewo- w Twoim ogrodzie jest z pewnością specyficzny mikroklimat, że tak Ci wszysto ładnie zimuje.Na magnolię już niestety nie mam miejsca. :)

Marcinie- jak zakładałam ogród 11 lat temu, nie miałam pojęcia,że magnolie różnią się wytrzymałością na mróz.Moja magnolia Lennei tylko 2 razy nie kwitła. :)

Aniu DS- te narcyzy są już coraz bardziej popularne, widziałam je już w kilku ogrodach. :)
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Magnolię gwieździstą też mam długo ale odkąd pamiętam to w czasie kwitnienia są silne wiatry i deszcz a jak wygląda po takich przejściach nie muszę pisać.
Złotokap "Vossi" raz tylko mi zakwitł. Był już duży ok 4 m ale co za widok trudno opisać. Pamiętam najdłuższe grono kwiatów miało prawie 60cm. Później przez parę lat zdarzało że kwitł ale tylko kilka kwiatów na dolnych gałęziach, które w zimie przesypane były śniegiem. W tym roku 2 półtorametrowe żarnowce też mi zmarzły. U nas tylko sadzić jaśmin i bez.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Januszu- Święta prawda.My możemy tylko obejść się smakiem i podziwiać u innych.
Żarnowce i tak zdążyły Ci duże porosnąć, ale z pewnością wymagało to od Ciebie wiele trudu, żeby je okrywać.Ja nie mam zwyczaju okrywać roślin- po prostu salekcja naturalna, jak nie przetrwa , to trudno. Długo by wymieniać , jak dużo roślin mi wymarzło przez te 11lat.Mój złotokap także kwitł, podobno ten pospolity nie jest taki wrażliwy, ale ma o połowę krótsze kiście kwiatowe. :)
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Tajko Wiesz może czy Florexpol otwarty jest w niedzielę i od której godziny.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tajeczko, piękne zdjęcia :D Thalia wyjątkowo urocza!! Kupowałam ja kilkakrotnie, ale za każdym razem zakwitało coś innego :(
U mnie żarnowce też nie mają racji bytu- już kilka zmarzło, a przecież poprzednie zimy były łagodniejsze. Ostał się jeden, ale mizernie wygląda :lol:
Udanej majówki Ci życzę ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Januszu- Florexpol w niedzielę jest na pewno otwarty, ale nie pamiętam w jakich godzinach- codziennie od 9-tej. :)

Moniczko ;:167 mnie się udało za pierwszym razem trafić na właściwą odmianę Thalii.
Tobie również życzę miłego majowego weekendu. :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Tajka pisze:
Aniu DS- te narcyzy są już coraz bardziej popularne, widziałam je już w kilku ogrodach. :)

Może, ale dopiero u Ciebie mnie rzuciły na podłogę :uszy
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Tajeczko, mam nadzieję, że weekend masz bardzo udany!! ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Witaj Tajka na reszcie nie trzeba podlewać.U mnie już było naprawdę sucho.Ale już mogłoby być słonecznie. :D Miłej niedzieli ;:3
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Piszecie o tym FLOREXPOL-u w słowach bardzo ciepłych, a ja tam zamawiałam z katalogu to takie smutasy przyszły do reanimacji :( :(
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p
Od: 11 lis 2009, o 19:59

Post »

WITAJ TAJKA :wit wpadłam zobaczyć jak kolorowo jest u Ciebie ;:196 i zmykam dalej.
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja również stosuję selekcję naturalną. Nie mam już budlei, chociaż na forum wyczytałam, że Trzeba robić kopczyki jak różom. Może jeszcze kiedyś spróbuj. Żarnowce tez mi przemarzają. Mam jednego, który zmarzł w połowie, tzn w pionie. Połowa zielona, połowa sucha. Dam mu szansę, ale jak wymarznie następnej zimy. Koniec z nimi.
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

witaj tajko zaglądam po przerwie i widze że wiosna u ciebie nie próżnuje piękne roślinki a już najbardziej to mnie zadziwiły twoje białe narcyzy,zaś wilczomleczem zachwycam się równierz u siebie mam jeszcze sosnka i migdałolistny ale w tym roku zrobiłam eksperyment i obcięłam go do zera no i dopiero odbija ale powoli
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Tajko dodam jeszcze że lilaki i krzewuszki w naszych stronach nie przemarzają, poza tym śliczny jest Twój ogród :P
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Wszystkich po długim, majowym weekendzie :wit

Aniu DS- bardzo Ci dziękuję ;:196

Moniczko ;:167 długi weekend był okazją do wielu spotkań w gronie rodziny i znajomych,
ale pogoda nie bardzo dopisała. :)

Gosiu 07-dziękuję bardzo.Masz rację , deszcz był potrzebny, ale uniemożliwił wykonanie wielu prac w ogrodzie. :)

Mirko- ja nigdy nie korzystam z katalogu Florexpolu,lubię kupować roślinki na żywo, ale ostatnio zaopatrzenie u nich się nieco popsuło,a może my Formułowicze jesteśmy bardziej wybredni. :)

Wiosenko- dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie. :)

Gosiu - Margo-ja także zarnowców się pozbyłam, chociaż to piękne krzewy.Ale z budlei pomimo przemarzania nie zrezygnuję ze względu na motyle,no i wystarczy ją tylko okopczykować, gdyż i tak pędy wiosną się przecina. :)

Alinko- dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.Dlaczego przyciełaś wilczomlecze do ,,zera?,, :)

Aniu11- dziękuję Ci bardzo :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”