Ogród 2010 - Priam cz.3
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród 2010 - Priam cz.3
Aniu - krwawnik kupowałem w cebule.pl w formie kłącza zapakowanego do torebki. Od początku dobrze wyglądał i nawet miałem wrażenie że podzielił się na dwie części. Jego odmiana to "Red Velvet".
- marcyjanna
- 200p
- Od: 23 cze 2009, o 17:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo nostalgiczne zdjęcie, aż mi się tak jakoś smutno zrobiło. Jesień... a białe cyklameny zapisuję w kajecie.
Na szczęście reszta zdjęć z kolorowymi astrami podziałała oddołująco

- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Śliczny ten kasztan może jeszcze nie dojrzały . Masz się z czego cieszyć moje krokusy jesienne tylko się pokazały i zaraz padły ofiarą ślimaków . Dobrze ,że chociaż je zobaczyłam fajne białe . Widzę ,że Twoje Fiołki są osłonięte kamieniami czy tak powinno być ,albo to tylko dla upiększenia . . Lewisje osłoniłam kamieniami ,gdyż one od nich pobierają ciepło dlatego się pytam
- Priam
- Przyjaciel Forum
marcyjanna -
niech Ci nie będzie smutno ;) Tak to już jest, że przychodzi zimna jesień i man się wszystkiego odechciewa! Ale pamiętaj, ze przyjdzie wiosna i będzie ok. Moja rada to wysiewanie niektórych roślin w domu - lepiej rosną i szybciej kwitną. Już nie raz przewiozłem się na sianiu do gruntu. A cyklameny są wspaniałe chociaż takie maluuuteńkie ;)
JAKUCH -kasztan pod wpływem powietrza przebarwił się ale takiego łaciatego dawno nie widziałem. jeżeli chodzi o krokusy jesienne to kupiłem Zontus - jeszcze nie posadzone i Conqeror (z 8 wyrasta 7), zapewne ich kwiatów nie zobaczę bo jutro wywożę je na wieś i wsadzam do gruntu. W związku z cyklamenem to posadziłem go na skalniaku bo wydawało mi się to najodpowiedniejsze miejsce. W tym roku różowego posadzę w półcieniu i zobaczymy czy będzie równie piękny ;)
W końcu pojawił się mój plan na studia magisterskie : http://www.biol.us.edu.pl/wydzial/plany ... eo_1um.pdf może w końcu znajdę pracę na pół etatu ;)

JAKUCH -kasztan pod wpływem powietrza przebarwił się ale takiego łaciatego dawno nie widziałem. jeżeli chodzi o krokusy jesienne to kupiłem Zontus - jeszcze nie posadzone i Conqeror (z 8 wyrasta 7), zapewne ich kwiatów nie zobaczę bo jutro wywożę je na wieś i wsadzam do gruntu. W związku z cyklamenem to posadziłem go na skalniaku bo wydawało mi się to najodpowiedniejsze miejsce. W tym roku różowego posadzę w półcieniu i zobaczymy czy będzie równie piękny ;)
W końcu pojawił się mój plan na studia magisterskie : http://www.biol.us.edu.pl/wydzial/plany ... eo_1um.pdf może w końcu znajdę pracę na pół etatu ;)
- marcyjanna
- 200p
- Od: 23 cze 2009, o 17:52
Chyba juz można gratulować nieoficjalnie wygranej 

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Właśnie wpadłam w tej samej sprawie, co Gosia
Moje gratulacje 
Cyklameny wśród jesiennych liści piękne

Cyklameny wśród jesiennych liści piękne

- Priam
- Przyjaciel Forum

marcyjanna, pamelka, igor944 - bardzo dziękuję za gratulacje. Po kilku drugich miejscach przyszedł czas na 1. Jak się domyślam to także dzięki Wam odniosłem sukces ;)
Dzisiaj jadę na wieś i wracam w poniedziałek wieczorem więc nie będzie mnie przez kilka dni. Na wszystkie posty odpowiem po powrocie. W końcu skończę rabatę w półcieniu. Na ten moment wygląda tak ....

a na wiosnę oczekuję coś podobnego:

Obejmuje:
Śnieżyczka przebiśnieg "Plenus" - 5 szt, Krokus złocisty "Prins Claus" - 5 szt
Tulipany: Kaufmanna "Johann Strauss", Darwina "Ollioules", strzępiasty "Lingerie", papuzi "Weber's Parrot"
Szachownica cesarska Rubra Maxima , Hiacynt wschodni "Woodstock"
Zawilec Blenda Blue Shade, Psi Ząb (Erythronium) Dens Canis
Narcyz Apricot Whirl
a na rogach chcę dodać jeszcze: Kokorycz pustą - 5 szt.
Ponadto już rosną tam funkie: Gold Standard i Brim Cup oraz azalia Gibraltar
Jaki będzie efekt nasadzeń i jak zakwitną okaże się się za jakiś czas.
Przemku, twoja nowa rabata na pewno będzie przepiękna! Żeby jeszcze wszystkie kwiatki zakwitły jednocześnie
Ale może to i lepiej, że nie, bo Twoja rabata będzie ciekawa od lutego (krokusy) do końca sezonu :P
Miłego weekendu

Ale może to i lepiej, że nie, bo Twoja rabata będzie ciekawa od lutego (krokusy) do końca sezonu :P
Miłego weekendu

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No to Przemku moje gratulacje za zajęcie 1 miejsca . Ciekawa jestem tej pieknie zapowiadającej się rabatki
- Priam
- Przyjaciel Forum
Dalu - bardzo dziękuję za wspaniałą rywalizację
Życzę ci abyś w październiku to Ty wygrała bo we wrześniu przeważył jeden głos.
Wracając do tego co napisałaś: powyższy projekt jest tylko projektem przykładowym na wiosnę 2011. Mam także na lato i jesień ale te wstawię dopiero po wkopaniu wszystkich cebul. Czyli najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu. Zakupiłem takie rośliny aby zawsze coś kwitło, nie ukrywam jednak, że nie obejdzie się bez roślin jednorocznych głównie szałwii błyszczącej i może celozji.
Jadziu - dziękuję
Ja również ciekaw jestem jak wyjdzie mi nasadzenie i czy wszystkie cebulki się zmieszczą na ściśle określonej powierzchni 

Wracając do tego co napisałaś: powyższy projekt jest tylko projektem przykładowym na wiosnę 2011. Mam także na lato i jesień ale te wstawię dopiero po wkopaniu wszystkich cebul. Czyli najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu. Zakupiłem takie rośliny aby zawsze coś kwitło, nie ukrywam jednak, że nie obejdzie się bez roślin jednorocznych głównie szałwii błyszczącej i może celozji.
Jadziu - dziękuję

- nitka55
- 500p
- Od: 26 sty 2010, o 20:40
Przemku jeszcze raz szczere i z całego serca gratulacje
a Twoje rabaty to sa jak obrazy malowane 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Przemku gratulacje
Mam pytanie czy ten biały cyklamen kwitł Ci wiosną ?
I czy nie marznie Ci zimą? miałam taki biały i różowy , ale nie przezimował , teraz wyszły listki kupionej wiosną bulwy .
Genia
Mam pytanie czy ten biały cyklamen kwitł Ci wiosną ?
I czy nie marznie Ci zimą? miałam taki biały i różowy , ale nie przezimował , teraz wyszły listki kupionej wiosną bulwy .
Genia

- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
z niecierpliwością będę oczekiwała na porównanie zdjęcia rabatki z naturą bo z pewnościa będzie pięknie
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Przemku
piękny ogród, więc zasłużona wygrana, moje najszczersze gratulacje