...tu będzie moje niebo... - Cynthia 2009 cz.1
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Napisałam się ,napisałam i posta mi zeżarło....
To teraz tak w skrócie
Byłam na działce,słonko świeci ,jest ciepło tylko wiatrzysko takie, że Oskara prawie porwało
Tulipanki coraz większe a jakie duże pączki ma bez

By cynthiaforum
Dziękuję wszystkim za odwiedzinki
Lidko to małe koło kawusi to chyba na rozgrzewkę po działce

To teraz tak w skrócie

Byłam na działce,słonko świeci ,jest ciepło tylko wiatrzysko takie, że Oskara prawie porwało

Tulipanki coraz większe a jakie duże pączki ma bez

By cynthiaforum
Dziękuję wszystkim za odwiedzinki

Lidko to małe koło kawusi to chyba na rozgrzewkę po działce

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzialka
pestka pisze:Witaj Cynthio
bylam na dzialce sama wpadlam bo w sobotę
i niedzielę dostalam wolne ale tylko żólte krokusy zakwitly
rano bylo sloneczko ale jak wracalam o 17 nastej to zimno i wiatrzysko
sluchaj ja też zasialam serduszkę ale nasionka trzymalam w lodówce przez 24 godziny
ale jeszcze mi nie wzeszly moze zasiane trzeba zostawic w lodówce na dluzej czy pojemniczek
czymś przykrywalaś do tej lodówki jak dlugo byla aż ci zakwitla ja mam na oknie przykrytą folią
milej niedzieli ci życzę a ile ma twój Oskarek latek i czy twój Oskarek nie ma babci
i
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Cyntio. Cieszę się, że chociaż na krótko ale udało Ci się dojechac na działeczkę. Myśmy pracowały w ogródkach a Ty z synkiem w domciu. Domyślam się jak to drażniło. Dzisiaj u Ciebie choć przed południem była lepsza pogoda. Miłego popołudnia życzę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Re: Dzialka
DZIEŃ DOBRYpestka pisze:pestka pisze:Witaj Cynthio
bylam na dzialce sama wpadlam bo w sobotę
i niedzielę dostalam wolne ale tylko żólte krokusy zakwitly
rano bylo sloneczko ale jak wracalam o 17 nastej to zimno i wiatrzysko
sluchaj ja też zasialam serduszkę ale nasionka trzymalam w lodówce przez 24 godziny
ale jeszcze mi nie wzeszly moze zasiane trzeba zostawic w lodówce na dluzej czy pojemniczek
czymś przykrywalaś do tej lodówki jak dlugo byla aż ci zakwitla ja mam na oknie przykrytą folią
milej niedzieli ci życzę a ile ma twój Oskarek latek i czy twój Oskarek nie ma babci
i
Po pięknej sobocie nastała mniej ładna niedziela....
Mam nadzieję,że potem wyjdzie słonko i wszystko naprawi bo jest smutno i szaro
Halinko ona była strasznie zgięta w tej lodówce i rosła ,leżąc pod półką
Już nie miałam sumienia jej tak męczyć. Jak ją wyjęłam to wyglądała jakby miała się złamać ale już pod koniec dnia stała jak słup Dostała szkołę i dała radę - znaczy , że twarda z niej sztuka
Pestko ja swoją serduszkę kupiłam jako kłącze. Nie siałam jej z nasion.
Jeżeli Ty masz wysianą serduszkę to myślę ,że trzeba pojemniczek trzymać gdzieś na parapecie ,jak inne nasionka - przykryć ale nie zapominaj o wietrzeniu bo zapleśnieją
Oskarek w czerwcu skończy 3 latka
Babcię ma ale to babcia nowoczesna
Kiedy trzeba pomoże ale nie da się uwiązać do wnusia na całe dnie
Również ,życzę Ci miłej niedzieli Pestko

Nie ma co narzekać na pogodę. Słoneczko, to chyba dopiero pojawi się za kilka dni. Ja dziś przesadzałam i sadziłam w deszczu. Zainspirowali mnie panowie zakładający trawnik u sąsiada. Wiało - pracowali, świeciło-pracowali, lało- pracowali. Jakoś nie mogłam wysiedzieć przy komuterze patrząc, jak za oknem praca wre.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
u mnie pojawił sie gruby snieg a teraz gruby deszcz.
masz problem ze slimakami az boje sie myślec, dlatego m.in.u mnie hosty to ryzyko.
Synthia w ogrodniczym kupisz granulki na ślimaki ja przekonana jestem do firmy BROSS, nie jest to tanie ale inaczej te potwory jak wejdą to zniszczą wszystko
beda włazic na drzewa, zresztą juz to widzisz.
Dodatkowo możesz posypać tez solą przy ściezkach, puszki z piwem wkladalam w ziemie topiły sie, ale to tylko polśrodki, kup ten bross.
masz problem ze slimakami az boje sie myślec, dlatego m.in.u mnie hosty to ryzyko.
Synthia w ogrodniczym kupisz granulki na ślimaki ja przekonana jestem do firmy BROSS, nie jest to tanie ale inaczej te potwory jak wejdą to zniszczą wszystko
beda włazic na drzewa, zresztą juz to widzisz.
Dodatkowo możesz posypać tez solą przy ściezkach, puszki z piwem wkladalam w ziemie topiły sie, ale to tylko polśrodki, kup ten bross.
Witaj Cynthia. co jeszcze na działce widziałaś? Kwitną jakieś kwiaty u Ciebie? Ja się cieszę ciemiernikiem, który rozwija biały kwiat.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna