jolusiek123 
te wolne przestrzenie są wykorzystane...posadziłam byliny, na razie wszystko jest w fazie trzech listków. Dopiero w przyszłym roku mogę się spodziewać pierwszych kwiatów. Największy wysyp kwitnących jest na początku czerwca, wtedy nie widać wolnej przestrzeni...krzewy też są po przycięciu i ich nie widać...jak się zagęszczą to będę przycinać tylko sporadycznie.
Wandziu 
ja zazdroszczę Ci każdego wykorzystania wolnej przestrzeni, efekt jest rewelacyjny...mam w planach dosadzić jeszcze jakieś drzewka dorastające do ok 5m...znalazłam kilka ciekawych ale jak to w naszym regionie nie wszystko można posadzić. Na iglaki mini też teraz zwracam uwagę, naprawdę są śliczne...myślę o połączeniu ich z niskimi płożącymi bylinami i niskimi cebulkowymi...korowanie odpada ze względu na gryzonie. W tym roku chyba część się wyniosła jest mniej zrytej ziemi, te niedobitki tulipanów które nie były posadzone do wiaderek na razie są nie zjedzone.
Po wczorajszym silnym wietrze wszystko jest przechylone, serduszka okazała jest połamana przy korzeniu...a jeszcze mogła jakiś czas kwitnąć...dobrze że obok rosną hosty to zasłonią puste miejsce.
Irysy średniej wysokości, pięknie kwitną.

NN

Kuklik

Te cieniutkie gałązki kwitnące na różowo to jakiś krzew, proszę o identyfikację

Przyszły zakątek z mini iglakami, na razie posadziłam zioła i pokazały się lilie...przesadzę je w inne miejsce.

Z tej strony co jest trawnik przed tym płożącym iglakiem, chciała bym posadzić jakieś drzewko lub coś innego...pomocy

Czy pęcherznica kalinolistna rośnie duża posadziłam za nią wiąz górski...nie wiem czy odległość pomiędzy nimi jest odpowiednia