Ogród Andzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: Ogród Andzi

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jolusiek123
100p
100p
Od: 9 kwie 2009, o 12:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu :wit
Ale piękna wiosna u Ciebie ;:180 , masz tyle sasanek śliczne ;:138 . Ale najbardziej zazdroszczę Ci miejsca ;:223
Pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj! Zauważyłam, że masz sporo roślin na nóżce. Bardzo lubię te pienne odmiany, bo zajmują mało miejsca. Mój ogródek jest mały, a więc cenię je szczególnie, ale ty Aniu masz ogromnie dużo przestrzeni do zagospodarowania, czego ci szczerze zazdroszczę. Możesz jeszcze spokojnie kupować roślinki i umieszczać je gdzie tylko zechcesz :)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jolusiek123 ;:167 te wolne przestrzenie są wykorzystane...posadziłam byliny, na razie wszystko jest w fazie trzech listków. Dopiero w przyszłym roku mogę się spodziewać pierwszych kwiatów. Największy wysyp kwitnących jest na początku czerwca, wtedy nie widać wolnej przestrzeni...krzewy też są po przycięciu i ich nie widać...jak się zagęszczą to będę przycinać tylko sporadycznie.

Wandziu :wit ja zazdroszczę Ci każdego wykorzystania wolnej przestrzeni, efekt jest rewelacyjny...mam w planach dosadzić jeszcze jakieś drzewka dorastające do ok 5m...znalazłam kilka ciekawych ale jak to w naszym regionie nie wszystko można posadzić. Na iglaki mini też teraz zwracam uwagę, naprawdę są śliczne...myślę o połączeniu ich z niskimi płożącymi bylinami i niskimi cebulkowymi...korowanie odpada ze względu na gryzonie. W tym roku chyba część się wyniosła jest mniej zrytej ziemi, te niedobitki tulipanów które nie były posadzone do wiaderek na razie są nie zjedzone.

Po wczorajszym silnym wietrze wszystko jest przechylone, serduszka okazała jest połamana przy korzeniu...a jeszcze mogła jakiś czas kwitnąć...dobrze że obok rosną hosty to zasłonią puste miejsce.

Irysy średniej wysokości, pięknie kwitną.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
NN
Obrazek
Kuklik
Obrazek
Te cieniutkie gałązki kwitnące na różowo to jakiś krzew, proszę o identyfikację :?:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Przyszły zakątek z mini iglakami, na razie posadziłam zioła i pokazały się lilie...przesadzę je w inne miejsce.
Obrazek

Obrazek
Z tej strony co jest trawnik przed tym płożącym iglakiem, chciała bym posadzić jakieś drzewko lub coś innego...pomocy :?:
Obrazek
Czy pęcherznica kalinolistna rośnie duża posadziłam za nią wiąz górski...nie wiem czy odległość pomiędzy nimi jest odpowiednia :?:
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu zachwycające kępy kwitnących irysków, moje jeszcze żadne nie kwitną, ale i u mnie maleńkie kępki jeszcze. Współczuję połamanej serduszki, mam nadzieję, ze pięknie odbije. Bardzo sie bije tego ochłodzenia, głównie martwię się o lilie i clematisy. Niby mrozu nie było, ale wszystkie clematisy są omdlałe.....mam nadzieję, że zregenerują się :?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witaj :)
Potwierdzam iryski pięknie kwitną... urosły mi od Ciebie i żółte i fioletowe :) Dziękuję ;:138

A co do pęcherznicy to ona całkiem spora rośnie, ale jest piękna... ja sadziłam swoją wiosną w zeszłym roku a już ma z 1,5m wysokości i z 1 szerokości... ale uwielbiam ten krzew, warto dać mu trochę miejsca... choć cięcie też jej nie szkodzi...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, a jak ma się u Ciebie wierzba skrętolistna? Czy nie przemarzły jej końcówki pędów?
Ja nie zamierzałam jej ciąć póki co, ale jak przyszły cieplejsze dni okazało się, że chyba jednak musiałam ;:14
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aniu ten krzak o który pytasz to migdał , kiedyś miałam na niego ochotę ale jak zobaczyłam jaki jest ekspansywny to dałam sobie spokój.
Szkoda że to wiatrzysko wyłamało Ci serduszkę. U mnie na szczęście nie narobił szkód, mróz też ale niektóre roślinki okryłam między innymi piwonie drzewiaste, mają już spore pąki.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga :wit te irysy to wcześniejsza odmiana, pozostałe większe nie mają jeszcze pączków...serduszki nie ruszałam jest przekrzywiona i na razie tylko jedna gałąź podsycha...ostatnie przymrozki nic mi nie uszkodziły. Gorszy był ten porywisty wiatr, nawet drzewka są przekrzywione...muszę koniecznie powbijać paliki i podwiązać.

Ala ;:167 te irysy są niezawodne co roku kwitną, cieszę się że ładnie Ci rosną.
Pocieszyłaś mnie z pęcherznicą...brakuje mi większych krzewów w ogrodzie. Koniec z przycinaniem ;:108 jedynie uszkodzone gałązki będę przycinać.
Pamelko :wit wierzba jest nie uszkodzona...na wiosnę wycięłam tylko wszystkie boczne gałązki, chcę poprowadzić ją w formie drzewka. Wcześniej krzak wyglądał jak krzew, teraz nawypuszczał masę drobnych liści...fajnie wyglądają takie poskręcane.
Jolka ;:3 moja peonia ma jeden pączek, ciekawe czy zdąży zakwitnąć...ostatnio psina ugryzł kwitnącą szachownice kostkową.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Rabarbar
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozchodniki i rojniki...przepraszam za datę na fotce, coś się przestawiło w aparacie :?
Mam problem z białym fiołkiem podobnym do leśnego...na całym skalniaku powyskakiwały białe kwiatuszki...nie mam pojęcia jak się tego pozbyć :?: Przypuszczam że całą wierzchnia ziemię będę musiała usunąć. Próbowałam wyciąć ale wyskakuje od nowa...jeśli ktoś ma białego fiołka niech z nim ucieka z ogrodu wysiewa się niemiłosiernie i pojawia się w różnych niechcianych miejscach ;:14

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Ania...ale się naoglądałam cudnych zdjęc....pieknie i kolorowo masz,śliczne rabaty,,,te z kamieniami ładnie się prezentują,a to zdj co są floksy i jakaś zielona kępa-cudne ;:138
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko co najśmieszniejsze tak obsadziłam szambo, jeszcze muszę coś wykombinować na przykrycie...ta kępa zielona to goździki, kwitną na jasno różowo. Floksy zakryły już prawie całe miejsce, jestem bardzo zadowolona bo nie widać paskudnej górki z ziemią. Posadziłam też blisko wierzbę smoczą, zamaskuje widok od drogi.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aniu pęcherznica rośnie bardzo silnie, ale bardzo dobrze znosi cięcie, moje przez ubiegły sezon wypuściły pędy 1,5 m ale teraz są przycięte.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu wspaniale wyglądają rozrośnięte kępy floksa szydlastego. Niesamowite barwne plamy na rabatach :D
Fiołeczek faktycznie rozpanoszył Ci sie na skalniaku. Ja mam podobny problem z marzanką.... :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”