Kolorowy ogród Geni - 2009r - 2cz.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

bishop pisze:A u Ciebie jak zwykle się dzieje :lol:
Nie masz tego śniegu ciągle, ale w rekompensacie dostaniesz za 2 tygodnie w postaci roztopionej. Z całego dorzecza Wisły :wink:
Mówisz Krzysiu że ja tylko dostanę skutki tej śnieżnej zimy.Wiesz co za bardzo się nie martwię i jeszcze w tym miejscu nigdy nie zalało ,za to szkoda mi starego miasta bo tam to może być zalane już tak się zdarzało.
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

k-c pisze:Geniu - zakupy udane :) a co do oczka to może zrób :) bo oczko nadaje ciekawy klimat w ogrodze - a jeszcze gdybyś zrobiła kaskadę - to było by super :)

folia o owszem nie wygląda ładnie - ale można ją obsadzić np funkiami lub innymi roślinkami -ważne by nie miały ostrych i twardych korzeni - bo te mogą przebić folię- zawsze można też brzeg obłożyć kamieniami ...

folia jest fajna bo dzięki niej można oczku nadać bardzo fantazyjne kształty - w zależności od pomysłu - i musisz pamiętać że im większe oczko tym łatwiej je utrzymać oraz nie sadź w pobliżu oczka drzew liściastych i iglastych a będzie ok :)

trzeba tylko pamiętać że wg prawa budowlanego trzeba zgłosić do odpowiedniego organu budowę takiego oczka ale nie trzeba otrzymywac zgody na jego budowę - wystarczy zgłosić- chyba że oczko ma być większe niż 30m2- wtedy trzeba dostać pozwolenie
Karol na duże oczko nie mam miejsca i w ogóle jedyne miejsce wolne to to pod drzewami jak usunę truskawki.Bardzo dziękuję Ci za cenne rady ale jeszcze mam trochę czasu żeby to dobrze przemyśleć.
Genia
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

to jeśli pod samym drzewem - to nie warto - bo zaraz będziesz miała gnojówkę zamiast wody - chyba że kupisz filtr i cały czas będziesz filtrowac wodę ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coraz bardziej jestem na nie ze względu że mam dużo nowych roślin do posadzenia a duże oczko zabrało by mi prawie całą powierzchnię. Mnie nie chodziło tak o oczko wodne jak o lilie wodne które chciałam mieć ale w małym mogłabym tylko jedną a ja mam ochotę na trzy kolory
więc dam sobie spokój
Genia
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

chyba że kupiła byś sobie z 3 beczki duże do kiszenia kapusty i wkopała je całe w rabatki - koło siebie lub w różnych miejscach- w nich lilie miały by się dobrze - bo porzebują ok 1,2 m głębokości
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karol słyszałam już o liliach wodnych miniaturkach one potrzebują mniejszej głębokości .
A i te które oglądałam też od 70-100 cm
Genia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

tylko pamiętaj że te 70-100cm to muszą mieć wody nad sobą ... + warstwa gruntu by korzenie miały gdzie rosnąć i rozwijać się więc trochę tej głębokości potrzebują :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem to zrozumiałe .ale będę nad tym myślała .
Genia
Awatar użytkownika
madzisia777
100p
100p
Od: 26 sty 2009, o 12:40

Post »

Witaj Geniu ;:1
A ja mam dziś jakiś smutny dzień i przyszłam sie do Ciebie pocieszyć. U Ciebie zawsze jest pozytywna energia więc biorę ją garściami.

Geniu śliczne są małe oczka wodne, widziałaś oczko wodne u Eukomis??? Malutkie i przecudne ;:1 .
Mi to sie wprost marzy taki klimacik, włóczę się po forach i zbieram informacje ;:37 .
Są lilie miniaturki które rosną na 40 cm głębokości.
Ja zakupiłam gotową forme do oczka wodnego( malutka 350 litrów pojemności- będzie ciężko o zachowanie równowagi biologicznej, ale warto spróbować i sie pomęczyć ;:33 )

Jak ja chce wiosny ;:11
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Madziu ty sama jak to słoneczko wpadłaś i zaraz weselej się zrobiło.Ja i tak nie mogę narzekać bo u mnie pięknie świeci słońce już któryś dzień z kolei.Od rana było pochmurnie i prószył śnieg a później wyszło słońce i jest pięknie.
A te oczka wodne to jeszcze z decyzją poczekam.
Genia
x-d-a

Post »

Dzień dobry Gieniu w to zimowe przedpołudnie. U nas na Dolnym Śląsku bardzo kiepska pogoda i mnóstwo wypadków na drogach. Właśnie usłyszałam o strasznym karambolu na autostradzie i katastrofie śmigłowca, który leciał na ratunek i tak mnie to zdołowało, że musiałam zajrzeć na nasze forum, żeby poprawić sobie humor. I nie zawiodłam się, u Ciebie jak zwykle miło i przyjemnie. Ja też marzę o oczku wodnym i planuję nawet -może w tym roku - jego budowę, Już wszystko sobie wymyśliłam i zaplanowałam, czekam tylko na jakiegoś sponsora, bo mój M. już troszkę się buntuje.
Życzę więc Ci realizacji Twoich marzeń i pięknych lilii wodnych...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Dala to smutne wieści przyniosłaś.Wiem sama jak źle się jedzie w śniegu i w śnieżycy
A co do oczka to u mnie problem z miejscem .A Twój mąż też do wiosny zmieni zdanie i za sponsoruje Ci to oczko no i jakieś piękne lilie wodne też
Genia
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Geniu Ty to na prawdę szalejesz z tymi zakupami :lol: :lol: :lol: :lol: Masz jeszcze na to wszystko miejsce :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Krzysiu mam miejsce nie martw się z resztą nie dziś mam ogród i zawsze wszystko się mieściło to i teraz się zmieści ;:1
Tylko niech skończy się zima
Genia
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

GENIU ,GENIU wlaśnie dostałam swojego własnego laptopa .Koniec walki z dziećmi o komputer :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”