Witam w niedzielny poranek. U mnie mrozi, na termometrze -10 stopni. Wczoraj popadało śniegu i nareszcie jest prawdziwa zima! Ciekawe czy dzisiaj dojadę na działkę?
christinkrysia dziękuję za miłe słowa, czuję się zawstydzona pochwałami.

Z M to masz rację. Mój był zły ponieważ kupiłam drugą działkę i tam sama działam. Na pierwszej brakuje miejsca na moje hobby. Druga działka z kolei ma glebę klasy 6 i muszę poczynania swoje hamowac, staram się wymieniac ziemię pod nowymi roślinami. Wszystko rośnie znacznie wolniej, nie mogę też byc tam na każde zawołanie, ale małymi kroczkami dążę do celu i pomału widac efekt. W tym roku postawiłam altanę i nawet M się zaangażował do pomocy. Widac cierpliwośc i wytrwałosc popłaca!
Sąsiadeczko kochana Ostróda, to jak rzut beretem do mnie- tylko 50km. Może więc będzie okazja do spotkania i blizszego poznania?
Moniczko! masz rację co do lilii. Miejsce maja bardzo dobre, bo rosną rownież wspaniale! Teraz im też dogadzam, trochę sypię nawozu wiosną(azofoską), potem same sobie radzą. Może spróbuję policzyc w tym roku ile ich tam jest? Do tej pory były trochę przysłoniete krzewami żylistka i derenia, ale jesienią zabrałam te krzewy na drugą działkę.
Adrian89 witam Cię serdecznie w moim ogrodzie. Widok rzeczywiście piękny, ale w tym roku pewnie sie zmieni ! Działka na wprost została kupiona i na wiosnę ma ruszyc budowa domu. Ponoć właściciel ma się odsunąc w głąb działki, żeby nam nie przesłonic widoku! Zobaczymy!