Grazka_j mój ogród. cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
szafir44
500p
500p
Od: 28 paź 2008, o 19:21

Re: Grazka_j mój ogród.

Post »

Grażynko dziękuję jesteś bardzo miła :) tak mam pewne plany a mianowicie nie mam rabatki
kwiatowej, czas ją wreszcie zrobić a poza tym chciała bym kupić borówki tylko nie wiem czy lepiej krzaczki czy drzewka może coś na ten temat wiesz i mi doradzisz pa
Pozdrawiam, Małgorzata
Zapraszam.
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Monia68 nie wiem , nie liczyłam. Dostałam je od mamy, taką niedużą kepkę i tak się rozrosły! Teraz dopiero doceniam ich urok! Są nie wymagające, co roku pieknie kwitną.

szafir44 Małgosiu mam na działce nieduży krzaczek, rośnie już 3 lata i co roku ma coraz więcej owoców. Nie znam nazwy, ale na pewno rośnie niewysoko. W ogrodniczym namówila mnie włascicielka i miała rację! Owoce są wyjątkowo smaczne.
wiosną z kolei kupiłam w OBI 3 małe krzaczki i posadziłam na drugiej działce, zobaczymy jak urosną, jak będą owocowały?
Warto jednak miec je w ogrodzie.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Grażynko!
Teraz wieczory długie więc zwiedzam ogrody siedząc przy komputerze i popijając pachnącą z ulubionych ziółek herbatkę.
Pracowita z Ciebie dziewczyna i do tego trochę z moim charakterkiem bo mąż "swoje a ja swoje". Czyżby nasi mężowie to jacyś krewni :;230 skoro tak krzywo patrzą na nasze działkowe plany i zabiegi ? Ogród masz bajecznie kolorowy i az cieplutko robi sie oglądając te zdjęcia w zimowy wieczór.
Bawisz sie kolorami w swej aranżacji jak malarz farbami na palecie - czyżby ukryte talenty wyszły na jaw...
Szukam na Forum działkowiczów z bliższych moim okolicom stron ale kiepsko mi idzie - pomorskie to juz prawie sąsiadka więc pozdrawiam Cię cieplutko jak przystało na dobrą sąsiadkę.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko, rzeczywiście lilie pięknie się rozrosły :D Widocznie też i miejsce im odpowiada. Dwa lata temu posadziłam pięć cebul w kępie- w tym roku było 17, a kwitnących 10 :shock:
Ty też czuwasz po nocach? :lol:
Serdecznie Cię pozdrawiam ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam :wit ale cudowny widok z tarasu tylko pozazdrościć :)
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Witam w niedzielny poranek. U mnie mrozi, na termometrze -10 stopni. Wczoraj popadało śniegu i nareszcie jest prawdziwa zima! Ciekawe czy dzisiaj dojadę na działkę?

christinkrysia dziękuję za miłe słowa, czuję się zawstydzona pochwałami. :oops: Z M to masz rację. Mój był zły ponieważ kupiłam drugą działkę i tam sama działam. Na pierwszej brakuje miejsca na moje hobby. Druga działka z kolei ma glebę klasy 6 i muszę poczynania swoje hamowac, staram się wymieniac ziemię pod nowymi roślinami. Wszystko rośnie znacznie wolniej, nie mogę też byc tam na każde zawołanie, ale małymi kroczkami dążę do celu i pomału widac efekt. W tym roku postawiłam altanę i nawet M się zaangażował do pomocy. Widac cierpliwośc i wytrwałosc popłaca! :D
Sąsiadeczko kochana Ostróda, to jak rzut beretem do mnie- tylko 50km. Może więc będzie okazja do spotkania i blizszego poznania?

Moniczko! masz rację co do lilii. Miejsce maja bardzo dobre, bo rosną rownież wspaniale! Teraz im też dogadzam, trochę sypię nawozu wiosną(azofoską), potem same sobie radzą. Może spróbuję policzyc w tym roku ile ich tam jest? Do tej pory były trochę przysłoniete krzewami żylistka i derenia, ale jesienią zabrałam te krzewy na drugą działkę.

Adrian89 witam Cię serdecznie w moim ogrodzie. Widok rzeczywiście piękny, ale w tym roku pewnie sie zmieni ! Działka na wprost została kupiona i na wiosnę ma ruszyc budowa domu. Ponoć właściciel ma się odsunąc w głąb działki, żeby nam nie przesłonic widoku! Zobaczymy! :?:
grazka_j - moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Kilka widoków zimowych.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Na 4 tym zdjęciu widac ludzi na lodzie. Tam zrobiliśmy lodowisko i nawet udało mi sie trochę pojeździc. Jestem dumna z siebie bo nawet nie upadłam, więc chyba nie jest jeszcze tak źle ze sprawnością. :D
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

cd

Obrazek Obrazek
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Teraz kilka zdjęc z drugiej działki.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

cd.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

W tym roku postawiłam altanę. Obrazek

Przed altaną planuję zrobic rabatę może na podwyższeniu, jeszcze nie wiem. Chcę posadzic rośliny zimozielone żeby optycznie zniwelowac bryłę domku i żeby zimą zdobily otoczenie, nie chcę też zasłonic widoku z okien a jest piekny bo w głębi jest las. Okna wychodzą na zachód. Może ktoś mi cos poradzi? Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. Pozdrawiam zimowo. Grażyna.
grazka_j - moje wątki
minik
200p
200p
Od: 4 gru 2009, o 22:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko dziękuje tobie również przesyłam pozdrowionka :wink: . Już za niedługo takie widoczki kwiatowe będziemy mieli na żywo :).
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne zimowe widoczki ,ale te letnie z tarasiku jeszcze cudniejsze . :P ;:138 ;:138 ;:138
Podziwiam Twoją bajeczną, różaną kolekcję . ;:154
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko przebojowa z Ciebie KOBIETA ... łyżwy świetny sport dla każdego ale ja raz porządnie upadłam, potem straciłam chęć i odwagę na więcej.
Czytałam cały Twój wątek i kupno nowej działki nie umknęło mojej uwadze ale nie pamiętam, czy jest ona obok tej ?
Co do altany - masz rację trzeba ją czymś mądrym obsadzić dla wizualnego wkomponowania się w krajobraz - zimą sporo czasu na przegląd i odpowiedni dobór.
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”