Marpy kwiatki i rabatki
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam , wieczorową porą - po krótkiej nieobecności .W ogródku jeszcze letnio a jesieni u mnie nie widać.. 
Jolu - nasionek nie mam zwyczaju zbierać ,co przekwita i robi się brzydkie to szybciutko ciacham i nie ma...tej cynii też już nie ma, będą młode,następne,jak będę kupować nasionka tej cynii dla siebie ,to Ci kupię.
_oleander_ - dzięki,że zauważyłaś moją nieobecność - też troszkę wędrowałam
,
trochę mojego ogródka jeszcze...
jednym pędem zakwitła tuberoza u mnie - a zapach ...

"hitowy" hibiskus

"zwykły" biały

jednoroczne:

dzielżan

plantagina kwitnie

astry takie różne

dobrej nocy!

Jolu - nasionek nie mam zwyczaju zbierać ,co przekwita i robi się brzydkie to szybciutko ciacham i nie ma...tej cynii też już nie ma, będą młode,następne,jak będę kupować nasionka tej cynii dla siebie ,to Ci kupię.
_oleander_ - dzięki,że zauważyłaś moją nieobecność - też troszkę wędrowałam
trochę mojego ogródka jeszcze...
jednym pędem zakwitła tuberoza u mnie - a zapach ...

"hitowy" hibiskus

"zwykły" biały

jednoroczne:

dzielżan

plantagina kwitnie

astry takie różne

dobrej nocy!
- marpa

Alu , hibiskus "hitowy" mam dopiero co ale jego mama zimowała już kilka zim.
U sąsiadki rosły od kilku lat bo przywiozła sobie z zagranicy.
A dzielżan "odbił",kilka lat go nie było wcale bo został pożarty przez nornicę ,cała wielka kępa była i nic z niego nie zostało.Dopiero w tym roku pokazały się 3 pędy w tym miejscu.
On jest taki ciemny ,purpurowo-brązowy jak pamiętam.Miałam jeszcze jasny ,taki złoty ale ślad po nim zaginął.
Ale w sumie to już nie mam miejsca na takie krzaki a ten wyrósł pod płotem to może być.
A asterki, masz rację o jesieni przypominają ale nasiona to takie różne są w paczkach, co innego się kupuje a co innego wyrasta.Sąsiadka kupowała nasiona od babki na rynku,takie zbierane i kobiecina zachwalała jakie ładne,pełniutkie będą a jakie kolory miały być!A wyszły żałobne fiolety i białe "łysole".Chyba nie powtarzają cech matecznych.
pozdrawiam.
Maryna.
A dzielżan "odbił",kilka lat go nie było wcale bo został pożarty przez nornicę ,cała wielka kępa była i nic z niego nie zostało.Dopiero w tym roku pokazały się 3 pędy w tym miejscu.
A asterki, masz rację o jesieni przypominają ale nasiona to takie różne są w paczkach, co innego się kupuje a co innego wyrasta.Sąsiadka kupowała nasiona od babki na rynku,takie zbierane i kobiecina zachwalała jakie ładne,pełniutkie będą a jakie kolory miały być!A wyszły żałobne fiolety i białe "łysole".Chyba nie powtarzają cech matecznych.
pozdrawiam.
Maryna.
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- marpa

Wrzosy moje zwykłe są ,a w tym roku parę nawet tych nowo nabytych wypadło mi.
dwa wrzośćce również już widzę następne 2,marniejące.
Nie wiem co się dzieje.Te najstarsze są najtrwalsze.Szczególnie nie udały mi się pączkowe.
Grażynko , trojeść zakwitła późno z zeszłorocznego siewu.Sadzonka kupiona w ubiegłym roku nie przetrwała zimy. Ciekawe jak ta przezimuje u mnie.
Maryna.
dwa wrzośćce również już widzę następne 2,marniejące.
Grażynko , trojeść zakwitła późno z zeszłorocznego siewu.Sadzonka kupiona w ubiegłym roku nie przetrwała zimy. Ciekawe jak ta przezimuje u mnie.
Maryna.