Leśny ogród Eli -2009
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśny ogród Eli -2009
Elu pięknie Ci już kwitną lilie. U mnie pąki na razie
Elu, upał taki, a dobijasz nas jeszcze takimi gorącymi fotkami.
Piękne, soczyste kolory tych lilii.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
rewelacyjny ogród , oczko takie jak lubię , hosty super, u mnie jak na razie za mało miejsca na tyle odmian.

- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witajcie moi mili goście nieco chłodniejszym wieczorkiem
Dziękuję Wszystkim za odwiedzinki i miłe komentarze
Dzisiejszy upał chyba wszystkim nam dał się we znaki
Nawet teraz, chociaż już wieczór, jest gorąco i tuż koło mnie stoi wentylator i mnie schładza
....tak o wiele lepiej
Nie lubię takiej spiekoty, źle na mnie wpływa. I jeszcze ta plaga komarów, które nawet w południe tną jak szalone. Już brakuje w sklepach na nie środków odstraszających
Ten skwar trudno też znieść roślinom, które po tak długim okresie braku słońca, nie zażyły się do jego promieni przyzwyczaić i mają popalone niektóre liście
Podlewam je mocno, żeby jakoś przetrwały ten trudny czas.
Zapowiadają ochłodzenie od niedzieli, ale te ponowne obfite opady, które mają z nim przyjść, nie napawają optymizmem
Najbardziej obawiam się niszczycielskiej siły wiatru, który już kilkakrotnie zrywał dachy w okolicznych miejscowościach.
Z tego powodu ubezpieczyliśmy swój dom na taką okoliczność, bo przecież nigdy nic nie wiadomo, a lepiej się zabezpieczyć

Dziękuję Wszystkim za odwiedzinki i miłe komentarze

Dzisiejszy upał chyba wszystkim nam dał się we znaki

Nawet teraz, chociaż już wieczór, jest gorąco i tuż koło mnie stoi wentylator i mnie schładza
....tak o wiele lepiej

Nie lubię takiej spiekoty, źle na mnie wpływa. I jeszcze ta plaga komarów, które nawet w południe tną jak szalone. Już brakuje w sklepach na nie środków odstraszających

Ten skwar trudno też znieść roślinom, które po tak długim okresie braku słońca, nie zażyły się do jego promieni przyzwyczaić i mają popalone niektóre liście

Podlewam je mocno, żeby jakoś przetrwały ten trudny czas.
Zapowiadają ochłodzenie od niedzieli, ale te ponowne obfite opady, które mają z nim przyjść, nie napawają optymizmem

Najbardziej obawiam się niszczycielskiej siły wiatru, który już kilkakrotnie zrywał dachy w okolicznych miejscowościach.
Z tego powodu ubezpieczyliśmy swój dom na taką okoliczność, bo przecież nigdy nic nie wiadomo, a lepiej się zabezpieczyć

- Ellaa
- Kontakt:
Witaj AlinkoAlina662 pisze:Ale miło zrobiło mi się na duszy cudnie u Ciebie Elżbietko...........![]()

Mnie też jest miło na duszy, że Cię u siebie widzę i serdecznie znów do mnie zapraszam

- Ellaa
- Kontakt:
Przepraszam MałaRybko....no tak, obiecałam Ci pokazać fotkę tej hosty i nie pokazałam....już to nadrabiamMałaRybka pisze:Elu, jak w tej chwili wygląda twoja Sieboldiana Elegance? Mogę prosić o zdjęcie?

Oto moja, wielokrotnie dzielona, Sieboldiana Elegans, która rośne u mnie w kilku miejscach:

Zarezerwuj dla niej sporo miejsca

- Ellaa
- Kontakt:
Witaj Moniu
Lilia podpędzona w domu. Kupiona w marcu na All.
To miała być Lilia Robinia, a jest zwykła, czerwona....już taką mam....jestem zawiedziona
Kupiłam u patrykk_2005 jeszcze kilka innych lilii, zaczekam czy i one okażą się czymś innym niż miały być, ale już na pewno u niego nie zrobię zakupów
Miłego pobytu....gdzieś tam w Świecie
Zapraszam Cię serdecznie po powrocie

Lilia podpędzona w domu. Kupiona w marcu na All.
To miała być Lilia Robinia, a jest zwykła, czerwona....już taką mam....jestem zawiedziona

Kupiłam u patrykk_2005 jeszcze kilka innych lilii, zaczekam czy i one okażą się czymś innym niż miały być, ale już na pewno u niego nie zrobię zakupów

Miłego pobytu....gdzieś tam w Świecie

Zapraszam Cię serdecznie po powrocie

- Ellaa
- Kontakt:
Agnieszko u mnie też reszta lilii w pączkach, pewnie zakwitną o zwykłej porze, czyli w lipcu.aage pisze:Elu pięknie Ci już kwitną lilie. U mnie pąki na razie
Tylko ta jedna tak się pospieszyła, bo w domku ją trzymałam przez kilka miesięcy

- Ellaa
- Kontakt:
Masz rację Romku....ten upał jest wykańczający....chętnie bym pomoczyła się w pobliskim zalewie w Poraju, ale po tej powodzi strach wchodzić do tej, skażonej wody....rm27 pisze:Elu, upał taki, a dobijasz nas jeszcze takimi gorącymi fotkami.

To na ochłodę 'orzeźwiające widoczki' mojego oczka z minionego sezonu

- Ellaa
- Kontakt:
Witaj EdytkoEdytaB pisze:rewelacyjny ogród , oczko takie jak lubię , hosty super, u mnie jak na razie za mało miejsca na tyle odmian.

Najwyraźniej mamy podobne upodobania

Piszesz na razie , więc pewnie w przyszłości będziesz miała więcej miejsca dla host

Nawet jeśli nie masz zbyt dużo miejsca w ogrodzie, to i tak z powodzeniem możesz uprawiać hosty w doniczkach, i to latami

Podrosną w nich, a jak już dla nich miejsce się znajdzie, będziesz miała duże okazy do posadzenia

- MalaRybka
- 1000p
- Od: 22 mar 2007, o 15:54
Eluuuuuu, piękna ta hosta. Kiedy moja tak urośnie? Na razie to taki maluszek
. Ja strasznie nieciepliwa jestem i chciałabym JUŻ miec conajmniej 6 takich wieeeelkich liści. Jak szybko ona rośnie?

Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- Ellaa
- Kontakt:
Nie rośnie zbyt szybko, niestetyMałaRybka pisze:Eluuuuuu, piękna ta hosta. Kiedy moja tak urośnie? Na razie to taki maluszek. Ja strasznie nieciepliwa jestem i chciałabym JUŻ miec conajmniej 6 takich wieeeelkich liści. Jak szybko ona rośnie?

Ja mam ją co najmniej 8 lat, nie pamiętam dokładnie roku, w którym ją dostałam, ale na pewno przed 2003r. (rok sprowadzenia do Polski wirusa HVX).
Wiosną podsypuję ją na wiosnę kompostem, a w tym roku jeszcze kurzakiem.
- Ellaa
- Kontakt:
Wieści z mojego ogrodu
Skalniak przystroił się kolory w żółci i bieli

Pszczoły się uwijają

Jeszcze kwitnie serduszka

Irys pewnie jutro się już rozwinie

Skalniak przystroił się kolory w żółci i bieli

Pszczoły się uwijają

Jeszcze kwitnie serduszka

Irys pewnie jutro się już rozwinie

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Elu
Zdjęcia jak zwykle mistrzowskie, ale dzisiaj szczególnie zauroczyły mnie wodne. Lubię zaglądać do Ciebie!!
Czy chodzi może o orienpeta Robina? Jeśli tak, chętnie Ci wyślę jesienią.
Dziękuję i do zobaczenia

Zdjęcia jak zwykle mistrzowskie, ale dzisiaj szczególnie zauroczyły mnie wodne. Lubię zaglądać do Ciebie!!
Dziękuję i do zobaczenia

- Ellaa
- Kontakt:
Witaj MoniuMonia68 pisze:Witaj, Elu![]()
Dziękuję i do zobaczenia

Ale z nas 'nocne Marki'....oczy już mi się kleją, ale jeszcze siedzę nad fotkami, których ostatnio napstrykałam....wszyscy już smacznie śpią, a mój M pochrapuje mi za plecami....nikt mnie nie goni spać i mogę posiedzieć

Przyjechała do nas w odwiedziny córka z M, więc sama rozumiesz jak teść z pierwszym zięciem świętowali

Miałam iść spać, żeby rankiem wstać i podziałać w ogrodzie, kiedy jeszcze jest chłodno,
ale pewnie pośpię dłużej

Gdzieś tam u Ciebie wyczytałam, że wstajesz przed 5....to chyba masz już mało czasu na drzemkę, co....

Magnolię już posadziłam i mam wykopane jeszcze 3 doły pod hosty, teraz tylko trzeba je zapełnić żyzna ziemią, liczę, więc, że jak się ochłodzi po niedzieli, to uda mi się to zrobić.
Tak, to miała być orienpeta Robina, właśnie ona była na fotce i w opisie aukcji.
To bardzo miłe, że chcesz się nią ze mną podzielić, serdeczne dzięki, tylko co ja Ci za nią mogę ofiarować

Zaglądaj do mnie kiedy tyko zechcesz.....bardzo mi miło Cie tu gościć