Bogusiny Ogród (Bogusia2)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie
. Jak miło gościć tyle miłych Ogrodniczek
. Agnieszko, może rzeczywiście moja Mme była stara genetycznie i dlatego nie mogła prawidłowo się rozwijać. Trudno. Będę podziwiać jej urodę u Oliwki. Zaplanowałam już zakupy róż na jesień. Czerwona rabatę uzupełnią Dallas, Double Delight, 2 Duftwolke, którą Agnieszka pięknie nazywa Fragrant Cloud czyli Pachnący Obłok. Na miejsce Mme zamówiłam 3 Westerlandy. Dołożyłam też 2 Boniki, których nie mogłam dostać w tym roku. Jeszcze mi się marzy Miriam, którą może Kasie dla mnie kupi
i ostatnia fascynacja Rapsody in Blue. Ta róża pojawia się na zdjęciach u miłych Czołgistek
. Teraz myślę już o przesadzaniu piwoni. Chciałabym bardzo kupic Bowl of Beauty. I gdyby jeszcze moje wszystkie 7 krzewów zachciało zakwitnąć w przyszłym roku, byłabym całkiem zadowolona. A dziś trochę aktualnych zdjęć z ogrodu. 2 godziny spędziłam mocując sie z Image Shack ale to nie dla mnie
. I znów będą małe zdjęcia z Fotosika, na których niewiele widać..
Ostrzyżone derenie

Ostrokrzew na kiju już ma czerwone korale

Ulubione iglaki.
Gold Cone, mój faworyt

Coś dla ciała

Coś na niebiesko

I coś z róż
Pachnący Obłok. Ja bardzo lubię koralowy kolor tej róży i jej zapach

L>D.Braithwaite

Nostalgia

Zawilec japoński i hortensja

Ostrzyżone derenie

Ostrokrzew na kiju już ma czerwone korale

Ulubione iglaki.
Gold Cone, mój faworyt

Coś dla ciała

Coś na niebiesko

I coś z róż
Pachnący Obłok. Ja bardzo lubię koralowy kolor tej róży i jej zapach

L>D.Braithwaite

Nostalgia

Zawilec japoński i hortensja

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Bogusiu, bardzo fajny ogródek, nom i widzę, że w iglaczkach też gustujesz
a co to będzie za roślinka podpisana "coś na niebiesko"

ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
-
Witajcie
. Oliwko jak troszkę zblednie przykrość jaką miałam wycinając Mme, zapewne znów się o nią pokuszę, bo tak jak pisałam, to była zaplanowana, bardzo chciana róża do ogrodu.
Derenie zostały obcięte na pewno za późno, ale jakoś tak mi szybko czas uciekał, że nigdy nie było na nie czasu. I gdyby nie dyskusja o dereniach w wątku Karo, pewnie w ogóle bym je zaniedbała
Niebieskie kwiatki to heliotropy i lobelia. Wymyśliłam sobie, że czerwone róże będą się dobrze prezentowac na tle ciemnoniebieskich kwiatów
A poza tym Minismok kazał mi sadzić jednoroczne kwiaty między różami, żeby je potem przekopać i trochę użyźnić jałowe piaski. Jurto kupie dolomit -preparat wapniowy i podsypię nim moje róże. Lawenda też powinna być zadowolona.

Derenie zostały obcięte na pewno za późno, ale jakoś tak mi szybko czas uciekał, że nigdy nie było na nie czasu. I gdyby nie dyskusja o dereniach w wątku Karo, pewnie w ogóle bym je zaniedbała

Bogusia
Bogusia
-
Dziś udało nam się zrobić niezwykłe zdjęcie Kaji i Filipowi.

A w ogóle zakwitły ponownie Queen Elisabeth

i Sutters' Gold

oraz Olimpic Poulsena

Rozkwitaja nowe kwiaty Fragrant Cloud

Nieodmiennie piękna Nostalgia

Nowe pędy Veilchenblau

Rozwija się ostatni pęd agapanta

A w ogóle zakwitły ponownie Queen Elisabeth

i Sutters' Gold

oraz Olimpic Poulsena

Rozkwitaja nowe kwiaty Fragrant Cloud

Nieodmiennie piękna Nostalgia

Nowe pędy Veilchenblau

Rozwija się ostatni pęd agapanta

Bogusia
Bogusia
-

By bogusia2
To sa ćwiczenia z wklejania dużych zdjęć w Image Shack. Bardzo mi się zdjęcia podobają, tylko długo trwa procesowanie w Image Shack.
Bogusia
Bogusia
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Wpadłam na premierę dużych zdjęć i proszę jak udało mi się trafić.
Całkiem inaczej to się prezentuje, ja tak bardzo i tak długo zazdrościłam dziewczynom tych fantastycznych fotek, myślałam, że to tylko kwestia ustawień aparatu
...i dopiero się przekonałam, że także zależy od hostingu
Strasznie mi się podoba Bogusiu Twój Sutters Gold, czy ona ma tendencje do zbyt dużego blaknięcia płatków od słońca? I jak z chorobami daje sobie radę?

Całkiem inaczej to się prezentuje, ja tak bardzo i tak długo zazdrościłam dziewczynom tych fantastycznych fotek, myślałam, że to tylko kwestia ustawień aparatu

Strasznie mi się podoba Bogusiu Twój Sutters Gold, czy ona ma tendencje do zbyt dużego blaknięcia płatków od słońca? I jak z chorobami daje sobie radę?
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;