Witaj MARYNIU!
Staram się,staram,żeby nie było nudno.
Dni lecą jak szalone i faktycznie przybliżają nas do wiosny.Blisko co raz bliżej.
Dziś sypie u nas śnieg,wraca zima????
Miłego wieczoru.
MARTA64 Witaj!!
Dziękuję za uznanie dla moich kwiatków.
Poszukaj może nasiona dobre przecież mają chyba kilka lat trwałości .
No po prostu zdrewniały, czytałam,że to objaw starości.Widziałam też okazy ogromnie rozrośnięte,ale całe zielone.Niestety chyba lałam za dużo wody,korzenie zgniły a roślina zdrewniała.W drugim pokoju stoi grudnik mało podlewany i prawie ciągle kwitnie.
Dziś było nawet słonecznie,ale potem zaczął sypać śnieg i jest biało.
Miłego wieczoru.
HALINKO!
Sama się nie spodziewałam,że mam tyle tulipanów i jeszcze co roku dokupuję nowe.
Pogoda okropna.Dziś świeciło słońce,ale było mrożno.Potem zaczął sypać śnieg i znowu mamy białą zimę.
Udanego wieczoru.
EWITA44 Witaj.
Ja chyba nie będę wykopywała żadnych cebulek tulipanów,zobaczę co z tego będzie.Niestety jak się wykopuje to jest strasznie dużo drobnych cebul i nie wiadomo co z tym robić.Trzeba mieć co najmniej hektar pola,żeby to wszystko wysadzić.
Piwonie podsypuję wiosną siarczanem amonu.(chyba)
Miłego wieczoru.
LUCYNKA!!
Skoro nie chcesz to już skreślam.Już chyba pisałam u Ciebie,że milina trzeba mocno ciąć bo on kwitnie na tegorocznych pędach.
Też się martwię co na działce,ponieważ dostałam od sąsiadki tunel.Przerzuciłyśmy go przez płot i tak zostawiłam na zimę między krzakami.
Nie chcę myśleć co się mogło wydarzyć.
Dziś rano było trochę słońca,ale potem zaczął sypać śnieg i znowu mamy zimę.
Pochwalę się jeszcze,że wczoraj kupiłam czerwonego pierwiosnka i wydaje mi się,że lekko pachnie.
Trzymaj się ciepło.